Simona Halep, Ion Țiriac și filmul finalei de la Wimbledon: "Ce am simţit? Un vis devenit realitate"

Simona Halep, Ion Țiriac și filmul finalei de la Wimbledon: "Ce am simţit? Un vis devenit realitate"

Simona Halep și Ion Țiriac au analizat, miercuri seară, în cadrul ceremoniei de prezentare a trofeului de la Wimbledon, finala disputată de româncă în fața Serenei Williams. Simona a declarat, pe Arena Națională, că la finalul partidei a simțit că un vis "a devenit realitate".

HotNews.roFoto: Hotnews

Finala de la Wimbledon, explicată pas cu pas de Simona Halep și Ion Țiriac:

  • Intrarea pe Terenul Central: "Aveam ceva emoţii, dar am fost destul de lucidă să fiu în faţa acestei mari campioane. Aşa am vrut eu să intru prima, nu au zis organizatorii. Acest coridor paote fi intimidant, dar am mai jucat aici...Geanta mea cu haine i-am dat-o unei copile să o ducă, aşa a vrut ea. Aşa e tradiţia la Wimbledon".

  • Despre tragerea la sorți: "Am ales rachetele!"

  • Ion Țiriac, despre Serena Williams: "A servit cu peste 200 km/h, e singura din lume care a făcut asta. 223 km/h. La masculin în finală nu s-a servit cu mai mult de 122 km/h"
  • Simona Halep, despre Serena Williams: "Ea începe încălzirea încet, dar m-am degajat, să-i arăt că sunt puternică!"
  • Despre primul serviciu al adversarei: "Ştiam că serveşte acolo, ea începe primul game pe dreapta, dar mingea mea s-a dus afară..."
  • Despre prima minge de break: "Am zis că trebuie să iau mingea asta, şansă de break contra Serenei. Am zis că trebuie să-l iau. Ştiam că dacă ţin serviciul aşa, am şansă mare să iau primul set".
  • Despre mingea de break a Serenei: "Adevărat, ăsta a fost cel mai important punct. Am ştiu că dacă se apropie, e extrem de încrezătoare".

  • Simona a preluat controlul: "La 5-1 am ştiut că pot să domin setul. Dacă încerci să o domini nu mai are încredere"
  • Câștigarea primului set: "Am simţit mai multă încredre când am luat primul set, dar nu mă gândeam la victorie. Am mai avut set cu ea şi a revenit. Am zis să fac totul punct cu punct. Când a început să urle, să se încurajeze, m-am calmat! Am zis că trebuie să dau tare acolo"
  • Ion Țiriac, despre prima ieșire tip Serena Williams: "E prima dată după 25 de minute când are o ieşire tip Serena - a urlat, a ştiut că poate fi în meci" / Răspunsul Simonei: "Am ştiu că a fost important, dacă făcea break, se desprindea, era greu să revin".
  • Pumnul - ridicat pentru prima oară: "Am simţit că e important. Dacă iau aceste puncte lungi, am şansă să merg spre final cu bine"

  • Două mingi de break - trecutul rămâne trecut: "Am lovit puternic, fără frică. În trecut am dat cu frică, cu Ostapenko, şi am pierdut atunci"

  • Ion Țiriac: "Meciul ăsta a fost câştigat de la prima lovitură"
  • Aproape de victorie - ultimul game: "În momentul ăsta am crezut 90 la sută că o să câştig. Tactica a fost să servesc cât mai mult în corp"

  • Momentul în care Simona a obținut victoria: "Ce am simţit? Un vis devenit realitate. Nici măcar nu visam că o să câştig Wimbledon"

Simona Halep a câștigat sâmbătă turneul de la Wimbldon, după ce a învins-o în finală pe americanca Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în 55 de minute. Românca și-a trecut astfel în palmares al doilea Grand Slam din carieră, după cel cucerit la Roland Garros în 2018.

Citește și:

LIVEVIDEO Simona Halep prezintă trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională: „Acest trofeu este al nostru, este al țării”

Simona Halep, ovaționată de mii de spectatori pe Arena Națională: "Acest trofeu este al nostru, este al țării"

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5