Întăriri din Argentina  Cine e fotbalistul din țara lui Messi  naturalizat  de adversara României la Euro
Vernon De Marco

Întăriri din Argentina Cine e fotbalistul din țara lui Messi naturalizat de adversara României la Euro

  • Slovacia, adversara României la Euro, îl are în lot pe Vernon De Marco Morlacchi, un argentinian care la 19 ani a vrut să se lase de fotbal.
  • Acesta a fost convocat la Euro la câteva zile după ce a rămas fără contract la echipa de club, Hatta din Emiratele Arabe Unite.

Vernon De Marco Morlacchi (31 ani) s-a născut la Cordoba (Argentina) și a fost naturalizat de naționala Slovaciei în 2016.

Singurul fundaș stânga de meserie din naționala antrenată de Francesco Calzona, Vernon De Marco va juca pentru prima dată în carieră la un turneu final major.

Portret  Ianis Hagi, sub lupa celor de la Daily Mirror: „Poate  confirma  așteptările”
Citește și
Portret Ianis Hagi, sub lupa celor de la Daily Mirror: „Poate confirma așteptările”
Citește mai mult
Portret Ianis Hagi, sub lupa celor de la Daily Mirror: „Poate confirma așteptările”

Din țara campioanei mondiale, la Euro 2024

Povestea lui Vernon De Marco Morlacchi, singurul fotbalist născut în Argentina care joacă la Euro 2024, pare desprinsă din filme.

Mutat cu părinții în Spania, Vernon a făcut primii pași în fotbal la o echipă de liga a patra din Mallorca, CE Constancia.

În 2011, la vârsta de 19 ani, Vernon De Marco se gândea serios să renunțe la fotbal, deoarece câștiga mult mai bine ca angajat în hotelurile și restaurantele din Mallorca.

Slovacia l-a invitat la tango

2013 avea să fie anul cu noroc pentru Vernon De Marco. Argentinianul a primit ofertă neașteptată de la Zemplin Mihalovce, echipă aflată atunci în liga a doua slovacă.

31 de goluri
a marcat în Europa slovaco-argentinianul Vernon De Marco, fotbalist cotat la 500.000 de euro.

Fotbalistul care a mai jucat la Lech Poznan și Slovan Bratislava are 41 de meciuri în UEFA Champions League, Europa League și Conference League.

Naturalizat în 2016, debut cu gol în 2021

Vernon De Marco a debutat cu gol la naționala Slovaciei, în victoria 6-0 cu Malta, meci din calificările pentru Campionatul Mondial din Qatar.

De Marco a fost convocat și pentru penultimul turneu final al CE, mutat în 2021 din cauza pandemiei, însă a ratat competiția pe ultima sută de metri după ce fost testat pozitiv la Covid.

6 limbi străine
vorbește fluent Vernon De Marco, spaniolă, slovacă, engleză, germană, poloneză și portugheză.

Vernon De Marco, adversarul pe care Pușcaș, Alibec și Ianis Hagi îl vor întâlni pe 26 iunie, este singurul fundaș stânga de meserie din lotul Slovaciei.

De Marco a fost convocat la Euro 2024 la doar trei zile după ce s-a despărțit de Hatta, echipă din Emiratele Arabe Unite.

Lotul Slovaciei pentru Euro 2024

  • Portari: Martin Dúbravka (Newcastle), Marek Rodák (Fulham), Henrich Ravas (New England Revolution).
  • Fundaşi: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Norbert Gyömbér (Salernitana), Denis Vavro (FC Copenhaga), Milan Škriniar (Paris Saint-Germain), Adam Obert (Cagliari), Dávid Hancko (Feyenoord), Vernon De Marco (Hatta Club), Sebastián Kóša (Spartak Trnava).
  • Mijlocaşi: Matúš Bero (Bochum), Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Tomáš Rigo (Baník Ostrava), Patrik Hrošovský (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Ondrej Duda (Hellas Verona), László Bénes (Hamburg).
  • Atacanţi: Dávid Duriš (Ascoli), Tomáš Suslov (Hellas Verona), Ivan Schranz (Slavia Praga), Róbert Boženík (Boavista), David Strelec (Slovan Bratislava), Lubomír Tupta (Slovan Liberec), Leo Sauer (Feyenoord), Lukáš Haraslín (Sparta Praga).

Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui  Răzvan Lucescu  și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Europa League
13:08
Ședință la PAOK înainte de FCSBCe le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Citește mai mult
Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la  Dinamo - Botoșani
Liga 1
14:52
Noapte lungă pe „Arc” Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Cum se simte Emeric Ienei   Sandu Boc  a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Liga 1
12:31
Cum se simte Emeric Ienei Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Citește mai mult
Cum se simte Emeric Ienei  Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la  Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
Tenis
13:39
Halep revine mai repede Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong: „Mulțumesc pentru wild card”
Citește mai mult
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere  suspendarea  liderului ATP pentru 1-2 ani
Tenis
14:14
WADA, apel la TAS în cazul Sinner Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Citește mai mult
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat  pe lângă capul  „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Liga 1
00:10
Porți închise la Derby de România? Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru  a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
Liga 1
09:05
Opruț, „așteptat” de Vădana Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna: „Sunt ferm convins”
Citește mai mult
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna : „Sunt ferm convins”