Slovacia - Ucraina 1-2  Exact ce nu ne doream! Calculele  se complică  în grupa României
Schranz în duel cu Zinchenko, în Slovacia - Ucraina / FOTO Imago

Slovacia - Ucraina 1-2 Exact ce nu ne doream! Calculele se complică în grupa României

  • Ucraina a învins-o pe Slovacia, scor 2-1, vineri, într-o partidă din etapa II-a a Grupei E de la EURO 2024.
  • O victorie a Slovaciei ne-ar fi asigurat cel puțin locul 3. Dar cu un punct sâmbătă, împotriva Belgiei, nu putem rata „optimile”.
  • Din grupă se califică primele două locuri, plus cele mai bune 4 echipe de pe locul 3, iar șansele noastre cresc sensibil dacă rezultatul de astăzi ne garantează locul 3.
  • România - Belgia se joacă sâmbătă, de la ora 22:00, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Pro TV.
„Vouă vă dăm 3!”  Fanii slovaci ne avertizează înaintea meciului lor cu Ucraina:  „România? 3-0!”
Citește și
„Vouă vă dăm 3!” Fanii slovaci ne avertizează înaintea meciului lor cu Ucraina: „România? 3-0!”
Citește mai mult
„Vouă vă dăm 3!”  Fanii slovaci ne avertizează înaintea meciului lor cu Ucraina: „România? 3-0!”

Dusseldorf Arena, meciul care ne interesează. Dacă învinge, Slovacia are șase puncte și e calificată. Și, aproape sigur, locul 3 e al nostru. Minimum. Ucraina ar fi 99% eliminată. 

Slovacia - Ucraina 1-2. Diagonală spre extremă. Ca Steaua și Lăcătuș

„Atenție la noi! Nu ne subestimați. Putem fi o surpriză la Euro”, ne spunea Francesco Calzona la Hamburg în decembrie, la tragerea la sorți a grupelor turneului final. 

Îl priveam cu scepticism pe italian, selecționerul Slovaciei, chiar dacă echipa sa fusese învinsă numai de Portugalia în calificări, de fiecare dată la limită. 

Prima minge a albaștrilor azi, lansare în adâncime direct pe aripa stângă Haraslin. Parcă revedeam startul Stelei anilor ‘80, cu diagonală spre Lăcătuș. 

Rebrov, patru schimbări. Dar adversarii sunt buni

Calzona a început cu un „11” identic cu cel contra Belgiei, nicio modificare. Ucraineanul Rebrov, patru schimbări, în frunte cu portarul: Lunin a plătit pentru gafele făcute la 0-3 cu „tricolorii”. Trubin, titular. 

La fel, fundașul dreapta Konoplya, închizătorul Stepanenko și aripa dreaptă Tsyhankov, toți out! Pe teren, în locul lor, Tymchyk, Brazhko și căpitanul Yarmolenko. 

Pe teren, prima repriză îi aparține Slovaciei. Are posesia și știe cum să atace, unde să forțeze, ce puncte să lovească pentru ca Ucraina să cadă. Ucraina de-abia poate ieși din jumătatea ei în primul sfert de oră. 

Lobotka recuperează și tot el pornește construcția

Când albaștrii pornesc construcția, toată apărarea se deschide ca un evantai. Mai rămân în spate numai stoperii Vavro și Skriniar. Fundașii laterali Pekarik (dreapta) și Hancko (stânga) urcă mult și se lipesc de bandă. 

Skriniar poate încerca o minge lungă. Dar, de cele mai multe ori, Lobotka se retrage, primește balonul și acțiunea pornește de la el. 

Lobotka e aur curat ca închizător. Recuperează foarte bine și ce bine pasează, cum protejează, ce sigur iese din zona defensivă. Se simte că joacă la Napoli și că a cucerit titlul în Serie A în 2023. 

Atenție mare la extremele Haraslin și Schranz!

Lobotka demarează atacul, ghidându-l de obicei spre aripi, acolo unde Haraslin, mai ales el, pe stânga, și Schranz pe dreapta sunt pericole iminente, letale. 

Haraslin, două fente succesive și șut tare, apără Trubin. Schranz are o ocazie și mai mare, din nou blochează Trubin, eroic. 

Nu doar extremele provoacă primejdie. Benzile pe toată lungimea lor sunt excelente: Pekarik-Schranz și Hancko-Haraslin. 

Încă o dată, gol după o aruncare de la margine. Schranz, două din două

De altfel, golul vine din margine, la fel ca împotriva Belgiei. Doar că atunci a pornit de la aruncarea adversarilor, acum e a lor. 

Hancko spre Haraslin, centrare, Zynchenko sare sub minge și Schranz punctează cu capul, pe lângă Trubin. 1-0 (17). 

Același Schranz, care marcase și la 1-0 cu Belgia. Slovacia, două goluri, ambele Schranz. 

Rebrov a învățat de la Iordănescu. Contraatac

Reacționează Rebrov? Pare că a învățat ceva de la Iordănescu. Ucraina cedează acum posesia și caută contraatacurile. 

Dar mult lăudatul Sudakov nu poate scăpa de emoții, iar Mudryk cel de 100 de milioane trimite numai avioane, la jumătatea peluzei. 

Slovacia face presing, stă uneori cu linia de apărare fix la centrul terenului pentru a bloca orice șansă Ucrainei de a ieși cu balonul la picior

Se trezesc galbenii. Peluza scandează: „Slava Ukraini”

Dar, chiar pe acest fond, Dovbyk are o șansă uriașă. Pekarik intervine salvator. Încă o ocazie, Mudryk pătrunde irezistibil, însă e în unghi și portarul Dubravka respinge cu piciorul. 

Ucrainenii reușesc să scape de plasa întinsă de rivali, apropiindu-se tot mai periculos. Yarmolenko, aproape de gol, Tymchyk bară, se ridică fanionul deși nu e ofsaid. 

Peluza galben-albastră scandează: „Slava Ukraini”. Și răspunde tot ea: „Heroiam Slava”. Slavă, Ucrainei. Slavă, eroilor!

Cum se poziționează slovacii la corner în faza ofensivă

Se termină prima repriză. Înainte, observ cum se poziționează slovacii la corner în ofensivă. 

Stau cinci în linie în zona de 11 metri, apoi se retrag toți spre 16 și de acolo se desfac și fiecare atacă poarta în altă direcție, amețindu-i pe ucraineni. 

56%
a fost posesia Slovaciei în prima repriză. A alergat mai mult (57,5-57 km), a avut mai multe pase complete (270-196) și raportul șuturilor pe poartă a fost 5-2

Mudryk, sprint de 100 de milioane la gol. 1-1

În repriza a doua, Ucraina schimbă strategia, vrea mai mult, se simte la fiecare accelerare. Și, după avertismentul Dovbyk, reușește egalarea. 

Totul pleacă de la o minge pierdută de Kucka în terenul adversarilor, Mudryk recuperează și sprintează de 100 de milioane. 

Pasă la Dovbyk, Zynchenko învăluie pe stânga, primește balonul și centrează în mijlocul careului, iar Shaparenko înscrie cu stângul sec, la colțul scurt. E 1-1 (54). 

Ce finețe la preluare și finalizare, Yaremchuk! 

Mai trece un sfert de oră și Rebrov mută inspirat. Yaremchuk în locul lui Dovbyk. Și tocmai Yaremchuk marchează golul decisiv. 

Lansare Shaparenko, preluare de mare finețe a lui Yaremchuk lângă Skriniar, finalizând inteligent, cu o ușoară deviere pe lângă portar. 1-2 (80). 

În tot stadionul se aude: „U-KRA–I-NA, U-KRA-I-NA”. Ucraina învinge, are 3 puncte, la fel ca Slovacia și ca noi. 

Victoria Slovaciei ne-ar fi asigurat locul 3. Totuși, chiar și așa, dacă nu pierdem cu Belgia, suntem calificați. 

Slovacia - Ucraina 1-2

  • Au marcat: Schranz '17 /Shaparenko '54, Yaremchuk '80

Min. 90+5: Final de partidă!

Min. 84: Cartonaș galben Ucraina. Yaremchuk are o intrare dură la Skriniar.

Min. 80: GOOOLLL Ucraina, 1-2! Yaremchuk îl învinge pe Dubravka din câțiva metri.

Min. 74: Bară, Ucraina! Mudryk trage la colțul scurt, dar mingea lovește bara!

Cel mai în formă jucător slovac al momentului, David Hancko, legitimat la Feyenoord, s-a accidentat în meciul cu Ucraina și stă sub semnul întrebării prezența sa la meciu cu România, din etapa a 3-a.

Min. 67: Dublă schimbare Slovacia: ies Haraslin și Hancko (accidentat), intră Suslov și Obert.

Min. 67: Dublă Schimbare Ucraina: ies Dovbyk și Yarmolenko, intră Yaremchuk și Zubkov.

Min. 60: Dublă schimbare Slovacia: ies Duda și Bozenik, intră Strelec și Benes

Min. 54: GOOOLLL Ucraina, 1-1! Zinchenko centrează pe jos, la 11 metri, de unde Shaparenko șutează plasat, în dreapta portarului.

Min. 51: Ocazie, Ucraina! Dovbyk primește o centare excelentă în mijlocul careului, însă lovitura sa de cap este inexactă, iar fundașii slovaci degajează balonul.

Min. 46: A început repriza secundă!

INFO: Schranz este al doilea jucător care înscrie în meciuri consecutive la EURO 2024, după germanul Jamal Musiala.

La 30 de ani și 282 de zile, Ivan a devenit cel mai vârstnic jucător care înscrie în primele sale două meciuri de Campionat European. Precedentul record îi aparținea bulgarului Hristo Stoichkov, care era cu 156 de zile mai tânăr când reușea performanța în 1996, informează UEFA.

Pauză la Dusseldorf! Slovacia conduce Ucraina cu 1-0, scor la care România este aproape sigură de calificarea în optimi.

Min. 45: Prima repriză este prelungită cu un minut.

Min. 44: Haraslin primește o pasă la marginea careului, trage plasat la colțul lung, dar fără prea multă forță, iar Trubin nu are prea multe emoții.

Min. 43: Zinchenko a trimis direct pe poartă dintr-o lovitură liberă, dar Dubravka este atent și boxează.

Min. 36: Mudryk ajunge față în față cu Dubravka, încearcă să paseze la Dovbyk, dar portarul Slovaciei îl blochează.

Min. 34: Ocazii uriașe pentru Ucraina! Yarmolenko pătrunde, îl găsește pe Dovbyk, acesta îi returnează mingea colegului său cu călcâiul, dar șutul lui Yarmolenko este blocat. Faza continuă, Tymchyk trage la colțul lung și nimerește bara, dar până la urmă jocul este oprit pentru un ofsaid.

Min. 29: Mudryk trage, mingea este respinsă și ajunge la Yarmolenko, dar fotbalistul lui Dinamo Kiev încearcă să lovească cu piciorul său de bază (stângul) și ratează execuția dintr-o poziție complicată.

Min. 28: Dovbyk driblează în careul slovacilor, ajunge într-o poziție excelentă, dar Pekarik intervine spectaculos și respinge în corner.

Min. 27: Duda cade la marginea careului după un duel cu Zabarnyi, slovacii cer din nou lovitură liberă, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 23: Mudryk trage dezamăgitor, la fel ca evoluția Ucrainei din partida cu România și din acest start de meci.

INFO: Ivan Schranz a înscris și golul prin care Slovacia a învins pe Belgia, scor 1-0.

Min. 17: Goool Slovacia! Haraslin centrează și Schranz deschide scorul cu o lovitură de cap din careul mic, de lângă Zinchenko. Slovacii i-au surprins pe ucraineni cu o aruncare de la margine executată rapid.

Min. 17: Hancko trimite pe lângă zid din lovitură liberă, pe colțul portarului, dar Trubin respinge în lateral.

Min. 16: Brazhko îl faultează pe Lobotka la marginea careului. Lovitură liberă foarte periculoasă.

Min. 14: Brazhko șutează de la distanță, dar Dubravka prinde mingea în brațe.

Min. 11: Mingea ajunge în fața porții la Ivan Schranz, după o eroare a lui Matviienko, dar Trubin intervine excelent.

Min. 10: Haraslin ia din nou o acțiune pe cont propriu, driblează mai mulți adversari și trage la colțul scurt, dar Trubin apără cu piciorul.

Min. 8: Haraslin driblează în flancul stâng, trimite mingea în careu, însă Trubin este pe fază și intervine.

Min. 3: Yarmolenko îl faultează pe Haraslin, dar scapă doar cu un avertisment.

Min. 1: A început partida de la Dusseldorf, Slovacia a avut lovitura de start.

Este ținut un moment de reculgere în memoria lui Gerhard Aigner, fost secretar general al UEFA, care a murit, joi, la vârsta de 80 de ani.

Echipe de start

  • SLOVACIA: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Harasin
  • REZERVE: Rodak, Ravas, Obert, Rigo, Gyomber, Suslov, Tupta, Benes, Hrosovsky, De Marco, Strelec, Duris, Bero, Sauer, Kosa
  • SELECȚIONER: Francesco Calzona
  • UCRAINA: Trubin - Tymchyk, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko - Shaparenko, Sudakov, Brazhko- Yarmolenko, Dovbyk, Mudryk
  • REZERVE: Lunin, Konplia, Svatok, Talovierov, Sydorchuk, Stepanenko, Malinovskyi, Yaremchuk, Tsygankov, Mykolenko, Zubkov, Bondar, Vanat, Mykhailichenko
  • SELECȚIONER: Serhiy Rebrov
  • STADION: Düsseldorf Arena
  • ARBITRU: Michael Oliver (Anglia)

➡️ Fanii slovaci anticipează un meci tranșat clar de favoriții lor în ultima etapă din Grupa E:

➡️La Dusseldorf plouă torențial, dar gazonul se prezintă în condiții bune:

Slovacia - Ucraina 1-2  Exact ce nu ne doream! Calculele  se complică  în grupa României Slovacia - Ucraina 1-2  Exact ce nu ne doream! Calculele  se complică  în grupa României

➡️Vremea nu i-a îndepărtat pe suporteri de fotbal:

Slovacia - Ucraina 1-2  Exact ce nu ne doream! Calculele  se complică  în grupa României Slovacia - Ucraina 1-2  Exact ce nu ne doream! Calculele  se complică  în grupa României

➡️ Imagini cu fanii ucraineni în drum spre stadion:

Slovacia - Ucraina. Ce rezultat ajută România

În prima fază a grupelor, România a câștigat categoric în fața Ucrainei, 3-0, în timp ce Slovacia a doborât Belgia, 1-0.

Cea mai mare putere a noastră e modestia. Trebuie să dăm 110%, pentru că suntem o națiune mică și vrem să le dăm motive de bucurie suporterilor. Euforia după victoria cu Belgia a durat câteva ore, dar 3 puncte cu siguranță nu vor fi suficiente pentru a ne califica. N-avem motive de sărbătoare încă. Suntem concentrați total la meciul cu Ucraina Francesco Calzona

„Tricolorii” pot face încă un pas important spre optimi, chiar înainte să înfrunte Belgia. Dacă Slovacia câștigă astăzi, România va evita în proporție de 99% ultimul loc.

Naționala noastră joacă mâine seară cu Belgia, de la ora 22:00, la Koln.

Criteriile de departajare la Euro 2024:

  1. numărul de puncte obținute în meciurile directe;
  2. golaverajul superior obținut în meciurile directe;
  3. numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe;
  4. în cazul în care există o egalitate între 3 echipe, iar după primele 3 criterii două dintre ele nu pot fi departajate, se reia procesul doar cu cele două formații;
  5. golaverajul superior în toate meciurile din grupe;
  6. numărul mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupe;
  7. dacă echipele aflate la egalitate perfectă (puncte, golaveraj, goluri marcate) se înfruntă în ultima etapă, iar meciul direct s-a încheiat cu o remiză, atunci se vor executa penalty-uri;
  8. clasamentul fair-play, unde cartonașul galben valorează 1 punct, cartonașul roșu 3 puncte, iar un roșu direct arătat după ce jucătorul fusese avertizat cu galben 4 puncte. Cine are mai puține puncte se califică;
  9. ierarhia stabilită la finalul preliminariilor. Dacă Germania (calificată direct din postura de gazdă) este implicată, atunci se va trage la sorți.
Mereu am considerat Slovacia o echipă puternică. Au jucători care evoluează la cluburi bune. Când i-am analizat, am remarcat că sunt foarte disciplinați. Au câștigat cu Belgia în stil mare. Îi respectăm foarte mult. După ce am pierdut cu România, am analizat meciul și toată lumea a înțeles ce am greșit. Jucătorii trebuie să iasă pe teren cu mai mult spirit și dorință de victorie. Mă aștept să fie un meci foarte bun, după dușul rece cu România Serhiy Rebrov

Programul României la Euro

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

* Articol realizat cu sprijinul Vodafone, partener de conectivitate al redacției GOLAZO.ro la Euro2024

Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat  pe lângă capul  „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Liga 1
00:10
Porți închise la Derby de România? Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru  a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
Liga 1
09:05
Opruț, „așteptat” de Vădana Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna: „Sunt ferm convins”
Citește mai mult
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
MM, iritat de patron   Gestul care îl enervează: „Așa  retrogradează FCSB !”
Liga 1
09:38
MM, iritat de patron Gestul care îl enervează: „Așa retrogradează FCSB!”
Citește mai mult
MM, iritat de patron   Gestul care îl enervează: „Așa retrogradează FCSB !”
VIDEO Cum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după  finalul de coșmar  cu Botoșani
Liga 1
00:20
VIDEOCum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după finalul de coșmar cu Botoșani
Citește mai mult
VIDEO Cum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după  finalul de coșmar cu Botoșani
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Special
27.09
„Viața mea îi aparține!” Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Citește mai mult
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Curaj și precizie  Cine este  Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Liga 1
27.09
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu, noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Citește mai mult
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost  eliminat în minutul 7  în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Europa League
27.09
Mesajul lui Drăgușin Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Citește mai mult
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”