Koeman I-a închis ușa Bergwijn s-a transferat în Arabia Saudită și  nu va mai fi convocat  la naționala Olandei: „Are 26 de ani”
Steven Bergwijn. Foto: IMAGO

Koeman I-a închis ușaBergwijn s-a transferat în Arabia Saudită și nu va mai fi convocat la naționala Olandei: „Are 26 de ani”

  • Ronald Koeman (61 de ani) a anunțat că nu-l va mai convoca pe Steven Bergwijn (26 de ani) la naționala Olandei, după ce fotbalistul s-a transferat la Al-Ittihad.
  • Selecționerul consideră că fotbalistul a renunțat la „ambiția sportivă” în momentul în care a ales să joace în Arabia Saudită.

Ajax a încasat 25 de milioane de euro pentru Bergwijn, însă mutarea nu a fost pe placul lui Koeman.

Prăbușirea miliardelor Chelsea a cheltuit pentru transferuri 1,3 miliarde în doi ani cu Todd Boehly proprietar.  Zero trofee
Citește și
Prăbușirea miliardelorChelsea a cheltuit pentru transferuri 1,3 miliarde în doi ani cu Todd Boehly proprietar. Zero trofee
Citește mai mult
Prăbușirea miliardelor Chelsea a cheltuit pentru transferuri 1,3 miliarde în doi ani cu Todd Boehly proprietar. Zero trofee

Bergwijn nu va mai fi convocat de Koeman la naționala Olandei, după ce s-a transferat în Arabia Saudită

Fostul antrenor al Barcelonei a comparat situația lui Bergwijn cu cea a lui Georginio Wijnaldum, care a plecat în condiții diferite în Arabia Saudită.

„Georginio Wijnaldum a mers în acea direcție pentru că a avut o problemă la Paris Saint-Germain. Putea să facă asta doar până în ianuarie.

Bergwijn merge acolo la vârsta de 26 de ani, ambiția sportivă nu prevalează. Nu toată lumea gândește, din fericire, la fel. Cred că atunci când ai 26 de ani principala ambiție ar trebui să fie sportivă, nu financiară, dar acestea sunt alegerile pe care le fac jucătorii”, a declarat Koeman, citat de GOAL.

„Putea rămâne la Ajax, cred că se plătește bine”

Koeman crede că extrema ar fi trebuit să se transfere la o echipă din Europa sau să continue la Ajax.

„Ar fi putut rămâne la Ajax, nu-i așa? Și cred că se plătește bine și la Ajax. Dar da, este alegerea lui. Eu nu am fost în situația asta. Aș putea merge la Barcelona. Cred că dacă Bergwijn ar fi putut merge la Barcelona, nici el nu ar fi mers în Arabia Saudită.

Ușa naționalei este practic închisă pentru el. Nu m-a contactat în legătură cu asta. Cred că știe ce părere am eu”, a spus selecționerul Olandei.

155 de goluri
a influențat Steven Bergwijn de-a lungul carierei, la PSV, Tottenham și Ajax. A marcat de 86 de ori și a oferit 69 de pase decisive.

„Nu ai echipă, nu joci la națională”

Koeman a vorbit și despre situația lui Memphis Depay, care a rămas liber de contract după despărțirea de Atletico Madrid.

Fotbalistul de 30 de ani nu a fost convocat pentru meciurile cu Bosnia-Herțegovina (7 septembrie) și Germania (10 septembrie) din Liga Națiunilor.

Pentru că nu are un club. Asta înseamnă că nu joci fotbal și nu poți fi în echipa națională. Memphis are 30 de ani, să sperăm că își găsește un club și că își va intra în formă. Atunci el va fi o opțiune pentru mine”, a mai afirmat Koeman.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”