Demisie înainte de „tricolori”! Decizie radicală în Cipru: selecționerul Timur  Ketsbaia a părăsit naționala
Timur Ketsbaia a pierdut 13 din cele 20 de meciuri ca selecționer al Ciprului Foto: Imago

Demisie înainte de „tricolori”!Decizie radicală în Cipru: selecționerul Timur Ketsbaia a părăsit naționala

  • Cipru, următorul nostru adversar în Liga Națiunilor (12 octombrie), nu mai are antrenor. După doi ani și trei luni, Timur Ketsbaia a reziliat contractul cu federația.
  • Naționala Ciprului nu a obținut niciun punct în preliminariile Euro 2024, ultima într-o grupă dificilă, cu Spania, Scoția, Norvegia și Georgia. 
  • Echipa albastră a debutat cu o victorie în actuala ediție a Ligii Națiunilor, 1-0 în Lituania, pierzând apoi clar acasă în fața Kosovo (0-4).

După două victorii în primele meciuri din Liga Națiunilor, 3-0 în Kosovo și 3-1 acasă în fața Lituaniei, Mircea Lucescu se pregătește de „dubla” care-l așteaptă luna viitoare:

  • Cipru - România (Larnaca, 12 octombrie)
  • Lituania - România (Kaunas, 15 octombrie)

Cipru și Ketsbaia, zero puncte în preliminarii, golaveraj 3-28

Il Luce va trebui să analizeze și mai mult viitorii adversari. Ciprioții au luat o hotărâre radicală, despărțindu-se de selecționerul Timur Ketsbaia.

Antrenorul în vârstă de 56 de ani, fost mare internațional georgian, a fost numit pe 29 iunie 2022 la reprezentativa Ciprului. 

În acel moment, echipa era pe locul 107 în topul FIFA. Preliminariile CE 2024 n-au fost deloc bune.

Într-o grupă extrem de grea, cu Spania, Scoția, Norvegia și Georgia, în care primele două s-au calificat direct, iar Georgia prin barajul Nations League, Cipru a încheiat ultima:â

  • Zero puncte
  • 8 înfrângeri în opt meciuri
  • 3-28 golaveraj 
  • 0-6 cu Spania (d), 0-4 cu Norvegia (a) și 0-4 cu Georgia (d) au fost cele mai dure eșecuri.
20 de meciuri
a fost Timur Ketsbaia selecționerul Ciprului: 5 victorii, două egaluri, 13 înfrângeri, golaveraj 19-49

„Nici Ketsbaia, nici federația nu au reușit să obțină rezultatele dorite”

Startul în Liga Națiunilor nu a fost cel mai bun. După un succes norocos în Lituania, 1-0 într-o partidă dominată de adversari, 0-4 pe teren propriu în fața Kosovo. 

După eșecul dureros suferit la Larnaca, selecționerul Ketsbaia și-a dat demisia, chiar dacă avea contract până în noiembrie 2025. 

Într-un comunicat prezentat pe social media, Giorgos Koumas, președintele forului cipriot (CFA), a afirmat: 

„În discuția avută cu Timur Ketsbaia, selecționerul a sugerat că e nevoie de o schimbare drastică. 

Atitudinea antrenorului îl onorează, nu a fost o surpriză pentru noi. Din păcate, nici el, nici federația nu au reușit să obțină rezultatele dorite în această colaborare”. 

CFA nu a ales încă un nou tehnician care sa conducă naționala Ciprului la partidele din octombrie, cu „tricolorii” și Kosovo.

123 e poziția actuală
a Ciprului în ierarhia FIFA, între Estonia și Zimbabwe. România e pe 45, deasupra Cehiei (46) și Norvegiei (47)
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5