OFICIAL Internaționalul român a fost prezentat la  Toulouse
Umit Akdag / Foto: Facebook@ Toulouse

OFICIALInternaționalul român a fost prezentat la Toulouse

  • Internaționalul român de tineret Umit Akdag (20 de ani) a fost prezentat oficial, vineri, în tricoul celor de la Toulouse.
  • Dacă sezonul trecut a activat în liga secundă din Turcia, la Goztepe, fundașul va evolua anul acesta în Ligue 1.

Fundașul Umit Akdag este protagonistul unuia dintre cele mai spectaculoase și neașteptate transferuri din această vară, dintre jucătorii români.

800.000 €
este cota de piață a lui Umit Akdag, conform transfermarkt.de

Umit Akdag a semnat cu Toulouse

Umit Akdag s-a transferat la Toulouse, vineri, de la Alanyaspor, sub formă de împrumut pentru un sezon.

Francezii și-au rezervat dreptul de a-l transfera definitiv în vara lui 2025, în schimbul a 1.500.000 de euro.

„Mă simt foarte bine și sunt foarte încântat să fiu aici. Este un oraș frumos, un club mare cu mulți suporteri, așa că abia aștept să încep antrenamentele și să-mi cunosc noii coechipieri. Știu unde am venit. Proiectul de aici este foarte interesant și abia aștept să mă confrunt cu rigorile din Ligue 1.

Chiar nu aveam nevoie de convingere. Știu cât de ambițios este acest club și știu că mă alătur unui campionat foarte competitiv, fără îndoială printre cele mai bune cinci din lume. Nu am ezitat nicio clipă să vin aici, la Toulouse, și vreau să accept această provocare arătând de ce sunt capabil în fiecare zi.

Președintele a fost foarte direct și am înțeles repede că am un rol important de jucat la Toulouse. A fost primul meu sezon (n.r.-2023/2024) profesionist adevărat și ce sezon! A fost o experiență de neuitat, promovarea în SuperLig, cu toată presiunea pe care o aveam pe umerii noștri”, a declarat Umit Akdag pentru site-ul clubului.

Am progresat foarte mult în ultimele luni și am câștigat și maturitate, și încredere. Aș spune că mă remarc prin calitatea mea tehnică. Îmi place să încep din spate și să fiu primul care primește. De asemenea, sunt destul de bun la loviturile de cap, datorită înălțimii mele. Îmi place să atac, să am mingea și să joc într-o echipă care vrea să mulțumească suporterii, asta vor să vadă până la urmă. Sezonul trecut am jucat într-o apărare cu trei, ca fundaș central stânga, acolo mă simt cel mai bine. Dar am putut juca și ca lateral stânga atunci când a fost nevoie. În urmă cu câțiva ani, am jucat mai sus, în rolul de mijlocaș defensiv. Acolo joc și la echipa națională. Probabil de asta mă simt bine cu mingea la picior Umit Akdag

În aceste zile, Toulouse l-a cedat pe fundașul central Logan Costa la Villarreal, pentru 18.000.000 de euro, iar înlocuitorul său a fost desemnat Umit Akdag.

Sezonul trecut, Umit Akdag a fost om de bază la Goztepe, în liga secundă din Turcia, într-o campanie care avea să-i aducă promovarea în Super Lig.

Fundașul central, care poate evolua foarte bine și ca fundaș stânga sau mijlocaș la închidere, a bifat 25 de meciuri în campionat, având și 3 goluri marcate.

2
meciuri a bifat Umit Akdag în naționala U21 a României

Cine este Umit Akdag?

Umit Akdag s-a născut la București, iar până la 10 ani a trăit în România.

A evoluat câțiva ani la Chelsea și alte echipe din Londra, iar în 2021 a ajuns la Alanyaspor.

A bifat un singur meci pentru echipa de seniori de la Alanya, în sezonul 2022/2023, într-o înfrângere dureroasă cu Trabzonspor, scor 1-5. A intrat în repriza secundă, la 1-4.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”