VIDEO 2009 vazut prin ochii lui Roger Federer/ Cele mai frumoase executii ale campionului

VIDEO 2009 vazut prin ochii lui Roger Federer/ Cele mai frumoase executii ale campionului

A inceput anul cu ochii in lacrimi dupa ce a fost invins de Nadal in finala de la Australian Open. A revenit senzational si a castigat pentru prima data in cariera Roland Garros-ul, in timp ce la Wimbledon l-a invins pe Roddick dupa o finala de povestit nepotilor.

Anul 2009, vazut prin ochii campionului Roger Federer:

Pana chiar si marii campioni plang, lucru demonstrat de Federer dupa o finala tensionata (decis in cinci seturi) la Australian Open contra lui Rafael Nadal. Invins, elvetianul a izbucnit in lacrimi la finalul partidei, secventa care a facut rapid inconjurul lumii.

Federer plange dupa un meci pierdut contra lui Nadal:

Pe 7 iunie, elvetianul a cucerit Roland Garros-ul dupa ani de asteptari, castigand astfel toate turneele de Mare Slam. Rivalul Nadal (castigatorul ultimelor editii) a parasit prematur turneul, fiind eliminat de Robin Soderling.

A castigat Roland Garros-ul dupa o finala contra lui Robin Soderling:

Pe 5 iunie 2009, Federer intra in istoria tenisului dupa victoria de la Wimbledon (dupa o finala entuziasmanta contra lui Andy Roddick), elvetianul ajungand la cel de-al 15-lea titlu de Grand Slam (vechea performanta ii apartinea lui Pete Sampras - 14 titluri).

Federer il invinge pe Roddick dupa o finala superba:

Nu a reusit sa castige US Open-ul, invins fiind de catre Del Potro in finala, dar a bifat mingea turneului american in semifinala contra lui Novak Djokovic.

Vezi aici super reusita lui Federer contra lui Djokovic:

Dominatia lui Roger Federer in lumea tenisului nu a putut trece neobservata, Asociatia Jucatorilor Profesionisti de Tenis (ATP) declarandu-l pe elvetian jucatorul deceniului. Federer, " probabil cel mai mare jucator care a infrumusetat vreodata jocul" este considerat cel mai bun tenismen de la trecerea in noul mileniu si este o prezenta constanta si in TOP 10 al recordurilor si realizarilor din tenis din acest deceniu, realizat de ATP.

Vezi aici cateva dintre momentele magice reusite de Federer in 2009:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5