Omul din spatele succesului  Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici: „ Noi suntem sistemul! ”
Adrian Rădulescu și David Popovici Foto: Instagram/ @chlorinedaddy

Omul din spatele succesului Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici: „Noi suntem sistemul!

  • Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a ținut un discurs la conferința de presă organizată la Paris de delegația româniei la Jocurile Olimpice.

Înotătorul român a obținut două medalii la această ediție a Jocurilor Olimpice sub îndrumarea lui Adrian Rădulescu: una de aur, la 200 de metri liber, și una de bronz, la 100 metri liber.

Adrian Rădulescu: „Ar trebui să încurajăm copiii să facă sport”

La fel ca David Popovici, Adrian Rădulescu a făcut un apel către toți părinții să-și trimită copiii să facă sport.

De altfel, antrenorul lui David a subliniat performanțele înotătorului român și a vorbit despre investițiile în sportul românesc.

„Aș vrea să transmit un mesaj de încurajare pentru noi toți. Calificarea sportivilor la JO și toate medaliile pe care le vom obține la această ediție sunt o dovadă de curaj și o dovadă că putem avea rezultate în România.

Poate avem tendința să dăm vina pe sistem, dar vreau să le amintesc tuturor că sistemul este format numai din noi. Noi suntem sistemul!

În fiecare zi, un copil poate renunță la sport din motive greșite. Putem vorbi despre infrastructură, finanțare, dar cred că un lucru foarte important este respectul și felul în care ne raportăm la sport.

Ar trebui să avem mai multă răbdare, să ne încurajăm copiii să facă sport și să avem o abordare cum au avut părinții lui David. Îmi aduc aminte o discuție de acum 8 ani, în care Mihai, tatăl lui David, mi-a spus următorul lucru: «Adrian, eu cred că David poate fi campion olimpic și eu cred că tu poți să îl duci acolo».

Eu n-am văzut-o ca pe o presiune, am văzut-o ca pe o dovadă de încredere. Consider că toți părinții care își duc copiii la sport ar trebui să aibă o atitudine similară. De exemplu, la americani, în momentul în care ajung la înot și merg la primele concursuri, toți cred cu adevărat că pot fi campioni olimpici.

E vorba despre mentalitate și de educație, de faptul că trebuie să ne străduim, să visăm, să avem mai multă răbdare cu copiii, să le oferim mai multă atenție, să ne răstrângem un pic când vine vorba de critici și, cum îi spuneam lui David, să nu încercăm să fim mai deștepți decât suntem. Să facem fiecare ce știe și să încercăm să motivăm, nu să creăm presiune inutilă”, a spus Adrian Rădulescu.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5