Așteptarea ia sfârșit COSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu  medalia de bronz  cucerită la JO de la Paris
Ana-Maria Bărbosu. Foto: IMAGO

Așteptarea ia sfârșitCOSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu medalia de bronz cucerită la JO de la Paris

  • Ana Maria Bărbosu va intra vineri, 16 august, în posesia medaliei de bronz cucerită în finala de la sol a Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Duminică dimineață, CIO a confirmat că-i va reatribui medalia sportivei din România, după ce cea mai înaltă instanță sportivă a anulat contestația realizată de antrenorul americancei Jordan Chiles, care a depășit terminul limită admis.

S-a schimbat ora Evenimentul începe mai târziu

Evenimentul de înmânare a medaliei olimpice de bronz s-a amânat pentru ora 15:30.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat că așteptarea va lua sfârșit pentru Ana.

Cristina Negrilă Adulții care  au trădat
Citește și
Cristina NegrilăAdulții care au trădat
Citește mai mult
Cristina Negrilă Adulții care au trădat

Ana Bărbosu va primi vineri medalia cucerită în finala de la sol a Jocurile Olimpice de la Paris

După 11 zile extrem de complicate (finala de la sol a avut loc pe 5 august), Bărbosu va primi medalia pentru care s-au luptat în instanță, fără voia lor, trei gimnaste.

„Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei de bronz câștigată în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București, vineri 16 august, cu începere de la ora 09.30”, se arată în comunicatul COSR.

Uite medalia, nu e medalia

Chiles a trecut de pe locul 5 pe 3 odată cu modificarea punctajului, iar românca Ana Bărbosu și-a pierdut locul pe podium.

Federația Română de Gimnastică a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar forul a decis că Statele Unite au întârziat 4 secunde peste timpul regulamentar în depunerea contestației privind nota lui Jordan Chiles și că punctajul americancei Chiles trebuie să revină la 13,666.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) i-a cerut lui Jordan Chiles să returneze medalie de bronz, care urmează să-i fie acordată Anei Maria Bărbosu.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”