Iar ne atacă!  Belgienii ne privesc tot cu  superioritate : „Nicio îndoială că vom bate România”
Belgia - România. „Diavolii” se gândesc la titlul european și după 0-1 cu Slovacia. Sunt convinși că ne vor învinge la Koln. Foto: Imago

Iar ne atacă! Belgienii ne privesc tot cu superioritate: „Nicio îndoială că vom bate România”

  • Belgia - România. „Diavolii” se gândesc la titlul european și după 0-1 cu Slovacia. Sunt convinși că ne vor învinge la Koln. 
  • Marc Degryse, un nume mare al fotbalului belgian, spune: „Românii au fost surprinzător de tari pentru Ucraina, dar nouă n-ar trebui să ne fie frică de ei”. L-a luat peste picior pe Drăguș.
  • Un alt fost internațional, Gert Verheyen, evidențiază însă problemele defensive ale echipei sale: „Ce n-a făcut Tedesco”.
  • E posibil ca selecționerul Tedesco să schimbe patru jucători în formula de start contra „tricolorilor” față de meciul cu Slovacia.
  • Belgia - România se joacă sâmbătă, de la ora 22:00, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe ProTV.

Chiar și după un 0-1 la startul Euro, belgienii tot se gândesc la titlul continental. 

BELGIA - ROMÂNIA. Ne subestimează în continuare

Jurnaliștii locali au căutat în istoria turneului final o campioană care să fi pierdut primul meci (precum „diavolii roșii”, 0-1 cu Slovacia) și au găsit-o. Olanda 1988. 

Atunci, fantastica „Portocală Mecanică” a tripletei Van Basten - Gullit - Rijkaard a fost învinsă de URSS, tot 0-1, gol Rats, și totuși a ajuns ulterior în ultimul act, revanșându-se în fața sovieticilor: 2-0, Gullit și unicul voleu marca Van Basten, poate cel mai frumos gol din istoria Europenelor. 

Belgienii nu uită nici performanța Portugaliei. În 2016, a depășit faza grupelor cu trei puncte, trei egaluri, iar la sfârșit i-a dat mat gazdei Franța, 1-0 după prelungiri în finală. 

„N-am nicio îndoială că vom bate România sâmbătă”

Deși noi am spulberat Ucraina, 3-0, fostul mare internațional flamand Marc Degryse (58 de ani) nu și-a schimbat părerea față de „tricolori”.

A afirmat înaintea competiției că „România nu înseamnă nimic” și are aceeași opinie. 

„N-am nicio îndoială că vom bate România sâmbătă”, a declarat ex-atacantul pentru Het Laatste Nieuws. 

23 de goluri
a marcat Marc Degryse în 63 de selecții pentru naționala Belgiei (1984-1996)

„Chiar nu ar trebui să ne fie frică de această România”

„Românii au fost surprinzător de tari pentru Ucraina, dar am văzut câteva meciuri (n.r. s-a referit la amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein, ambele 0-0) și n-au contat deloc”, a adăugat el. 

Nu e deloc impresionat de atacul nostru. „Drăguș e vârf acum. E adevărat că a înscris cu Ucraina, însă toți am observat că nu a mers deloc pentru el la Standard Liege”. 

A încheiat: „Nu, chiar nu ar trebui să ne fie frică de această România”. 

„Diavolii” au probleme la aruncările de la margine

Situația nu e totuși deloc liniștită printre belgieni. Un alt ex-internațional, Gert Verheyen, 53 de ani (50 de selecții, 10 goluri), l-a criticat pe selecționerul Domenico Tedesco pentru că nu a exersat aruncările de la margine cu jucătorii pentru acest turneu final. 

Verheyen a fost nemulțumit că reușita Slovaciei care a dus la eșecul Belgiei (0-1) a pornit de la o aruncare de la margine eronată. 

Castagne i-a trimis mingea în spate lui Doku, aflat foarte aproape de linia de fund a terenului său, extrema a vrut să-i paseze lui Faes, spre interior, dar a lovit balonul greșit și, după această gafă, slovacii au avut ocazia deschiderii scorului în careul advers și au profitat de ea. 

„Selecționerul nu s-a ocupat de asta, iar consecința a fost dureroasă”

Verheyen, analist al televiziunii Sporza, l-a întrebat pe Tedesco în plină conferință de presă dacă așa a vrut Castagne, să-i arunce mingea lui Doku, deși acesta se afla într-o poziție incomodă, riscantă pentru defensivă. 

„Selecționerul nu mi-a răspuns. Mi-a zis doar atât: «Analizăm totul după aceea». Această greșeală evidențiază că Tedesco nu s-a ocupat cum ar fi trebuit de aruncările de la margine, iar consecința a fost dureroasă. În mod cert, o mare eroare și a lui Doku să dea acea pasă laterală atât de aproape de poarta noastră”, a criticat Verheyen. 

Nici nu știu către cine a vrut să paseze Doku într-o zonă atât de riscantă: Faes sau Debast? Totuși, pentru mine principala greșeală a fost aruncarea de la margine. Gert Verheyen, fost fotbalist belgian

Ei vor apărea cu noi: Vertonghen, Theate, Tielemans și Bakayoko

Întrebat de posibilele schimbări în primul „11” pentru meciul cu România, față de 0-1 cu Slovacia, Verheyen crede că ar trebui cel puțin trei modificări:

  • Fundașul stânga: Carrasco, aripă, nu va mai apărea pe o poziție retrasă. Titular va fi foarte probabil Theate, refăcut după o accidentare. 
  • „Închizător”: Mangala va trece pe bancă, iar lângă Onana va fi folosit Tielemans, care are și o puternică influență în jocul ofensiv. 
  • Extrema dreaptă: Doku va reveni pe aripa stângă, locul său preferat. Pe dreapta va fi Bakayoko în formula de start. Trossard va fi rezervă. 

Aproape sigur, Tedesco nu va lăsa nici centrul apărării ca împotriva Slovaciei. Debast nu va mai fi titular, Faes va fi stoper dreapta, iar veteranul Vertonghen (37 de ani), și el recuperat, stoper stânga. 

  • Echipa probabilă a Belgiei cu „tricolorii”: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Onana, Tielemans - Bakayoko, De Bruyne, Doku - Lukaku

* Parteneriat: articol realizat cu sprijinul conectivității oferite de Vodafone la Euro2024

Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Diverse
20.09
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Citește mai mult
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Dinamo, la limită  Dacă  Selmani  primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Liga 1
20.09
Dinamo, la limită Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Citește mai mult
Dinamo, la limită  Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Stranieri
20.09
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Citește mai mult
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
20.09
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare