„AM PRIMIT CERTIFICATUL”  Primarul Hunedoarei a dat vestea mult așteptată de fanii  Corvinului
Paksi-Corvinul Foto:Facebook/@Paksi FC

„AM PRIMIT CERTIFICATUL” Primarul Hunedoarei a dat vestea mult așteptată de fanii Corvinului

  • Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, a făcut anunțul pe care toți fanii Corvinului își doreau să-l audă.
  • Hunedorenii au obținut Certificatul de Identitate sportivă emis de Agenția Națională pentru Sport.
  • Astfel, Corvinul își va schimba entitatea: din una de drept public, în una de drept privat.

Fără drept de promovare în Liga 1 în sezonul precedent, Corvinul Hunedoara a avut de ales în această vară între participarea în preliminariile Europa League sau transformarea clubului în unul de drept privat, pentru a obține drept de promovare în sezonul de Liga 2 care stă să înceapă.

PROGRAM LIGA 2 Toate detaliile despre  noul sezon : când au loc primele meciuri + cum se promovează în Liga 1
Citește și
PROGRAM LIGA 2Toate detaliile despre noul sezon: când au loc primele meciuri + cum se promovează în Liga 1
Citește mai mult
PROGRAM LIGA 2 Toate detaliile despre noul sezon : când au loc primele meciuri + cum se promovează în Liga 1

Hunedorenii au ales participarea în cupele europene, ceea ce a blocat, pentru moment, calea spre prima ligă din România. Echipa lui Florin Maxim a primit o veste importantă de la primarul Dan Bobouțanu, chiar înaintea returului cu Paksi.

Corvinul se transformă în club de drept privat, la finalul aventurii europene

Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, primarul municipiului Hunedoara a făcut public Certificatul de Identitate sportivă emis de Agenția Națională pentru Sport obținut de Corvinul și a avut și un mesaj pentru fani.

Corvinul are «Certificat de Identitate Sportivă» ca entitate sportivă de drept privat.

În 2016, încă din primele mele zile de mandat ca primar, a trebuit să mă implic pentru a salva de la dispariţie fotbalul din municipiul Hunedoara ca disciplină sportivă practicată în mod organizat. Am înfiinţat atunci CS Hunedoara, club de drept public aflat în subordinea Consiliului Local.

„AM PRIMIT CERTIFICATUL”  Primarul Hunedoarei a dat vestea mult așteptată de fanii  Corvinului „AM PRIMIT CERTIFICATUL”  Primarul Hunedoarei a dat vestea mult așteptată de fanii  Corvinului

În 2021, «anul centenarului fotbalului hunedorean», am reuşit, împreună cu Ioan Andone şi prietenii noştri (şi ai Corvinului) să recuperăm brand-ul «FC Corvinul Hunedoara 1921», demers susţinut doar din banii noştri, personali. Apoi am donat brand-ul municipiului Hunedoara, pentru a fi siguri că nimeni nu va mai putea să-l înstrăineze vreodată.

Tot în 2021 ne-am stabilit un obiectiv clar: promovarea în Liga secundă la finalul unuia dintre următoarele două sezoane. În 2023 am reuşit să promovăm şi, mai mult, Corvinul Hunedoara a devenit revelaţia fotbalului românesc câştigând ediţia 2023 – 2024 a Cupei României (după ce a trecut de mai multe formaţii, considerate mult mai puternice, din Liga I).

Astăzi Corvinul Hunedoara, deţine o licenţă UEFA ca entitate de drept public şi poate juca într-o competiţie europeană, dar nu poate juca în Liga I, acolo unde ar fi trebuit să se afle în acest moment (pentru că, din punct de vedere sportiv, locul 2 în sezonul trecut, din Liga secundă, însemna promovare directă în prima ligă).

O lege proastă (fără niciun amestec cu Federaţia Română de Fotbal) – Legea Sportului din 1998 – nu permite unui club de drept public să poată evolua într-o ligă profesionistă (Liga I) cu toate că şi un club de drept public are contracte profesioniste încheiate cu jucătorii şi antrenorii.

Din această cauză a trebuit să refacem întreaga documentaţie şi să înfiinţăm o asociaţie sportivă de drept privat, împreună cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

„Vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat”

Astăzi putem anunţa că Agenţia Naţională pentru Sport a emis «Certificatul de identitate sportivă» pentru noua asociaţie: «Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921». Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest demers!

Corvinul se află acum într-o aventură europeană care sper să dureze cât mai mult. Din momentul în care parcursul european din actualul sezon se va încheia, vom depune la FRF documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I.

Vă mulţumesc pentru susţinere şi pentru încrederea acordată!

Cu gândul la meciul de mâine seară, de la Sibiu, îmi exprim speranţa că vom putea să continuăm pe acelaşi drum al performanţei (sportive şi administrative).

Hai Corvinu’!”, a transmis Dan Bobouțanu.

„AM PRIMIT CERTIFICATUL”  Primarul Hunedoarei a dat vestea mult așteptată de fanii  Corvinului „AM PRIMIT CERTIFICATUL”  Primarul Hunedoarei a dat vestea mult așteptată de fanii  Corvinului

CÂT COSTĂ PACHETELE  FCSB a stabilit prețurile la bilete pentru  Europa League  și pregătește încasări de 4 milioane de euro
Europa League
17:51
CÂT COSTĂ PACHETELE FCSB a stabilit prețurile la bilete pentru Europa League și pregătește încasări de 4 milioane de euro
Citește mai mult
CÂT COSTĂ PACHETELE FCSB a stabilit prețurile la bilete pentru  Europa League și pregătește încasări de 4 milioane de euro
CĂTĂLIN ȚEPELIN  7 scurte : FCSB  calificată în Europa League. Nimereală, accident, noroc?
Opinii
01:02
CĂTĂLIN ȚEPELIN7 scurte: FCSB calificată în Europa League. Nimereală, accident, noroc?
Citește mai mult
CĂTĂLIN ȚEPELIN 7 scurte : FCSB  calificată în Europa League. Nimereală, accident, noroc?
Urmărit penal  DNA Constanța, pe urmele lui  Ciprian Marica . Fostul internațional, acuzat de instigare la abuz în serviciu
Special
15:45
Urmărit penal DNA Constanța, pe urmele lui Ciprian Marica. Fostul internațional, acuzat de instigare la abuz în serviciu
Citește mai mult
Urmărit penal DNA Constanța, pe urmele lui Ciprian Marica . Fostul internațional, acuzat de instigare la abuz în serviciu
TOTUL DESPRE  adversari  GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care  FCSB le va avea de înfruntat  în Europa League
Europa League
17:05
TOTUL DESPRE adversari GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care FCSB le va avea de înfruntat în Europa League
Citește mai mult
TOTUL DESPRE  adversari  GOLAZO.ro prezintă cele 8 echipe pe care  FCSB le va avea de înfruntat în Europa League