Privilegiat  Darren Cahill, reacție după scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner: „Lucrurile sunt  mai ușoare  pentru cei de la vârf”
Darren Cahill. Foto: Imago

Privilegiat Darren Cahill, reacție după scandalul de dopaj al lui Jannik Sinner: „Lucrurile sunt mai ușoare pentru cei de la vârf”

  • Darren Cahill (58 de ani), antrenorul lui Jannik Sinner, a vorbit despre scandalul de dopaj al italianului de 23 de ani.
  • Cahill a declarat că liderul mondial a beneficiat de resurse superioare în scandalul de dopaj.
  • Deși Sinner a fost considerat nevinovat de ITIA, cazul său ar putea fi contestat de WADA și e posibil să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv
Ce-a vrut să spună Halep? Mesajul Simonei, după ce Janik Sinner  a scăpat de suspendare , deși a picat două teste doping
Citește și
Ce-a vrut să spună Halep?Mesajul Simonei, după ce Janik Sinner a scăpat de suspendare, deși a picat două teste doping
Citește mai mult
Ce-a vrut să spună Halep? Mesajul Simonei, după ce Janik Sinner a scăpat de suspendare , deși a picat două teste doping

Darren Cahill, antrenorul lui Jannik Sinner, a oferit o reacție în legătură cu recentul scandal de dopaj în care a fost implicat jucătorul italian.

Australianul, care a antrenat-o în trecut și pe Simona Halep, a confirmat că, deși liderul mondial a fost rapid exonerat, avantajul său principal a fost accesul la resurse financiare și juridice de elită.

„Nu cred că a fost tratat diferit. Fără îndoială că lucrurile sunt mai ușoare pentru cei de la vârf, deoarece își permit să încerce să alcătuiască o echipă juridică care să-i ajute să găsească soluții pentru a li se face dreptate.

Poate al 500-lea jucător din lume nu poate face asta", a spus Cahill pentru ESPN, potrivit eurosport.ro.

Ce s-a întâmplat cu Jannik Sinner

În ultimele 24 de ore, lumea tenisului a fost zguduită de vestea că Jannik Sinner a avut două teste pozitive pentru clostebol, o substanță interzisă, dar a evitat o suspendare.

Sinner a reușit să demonstreze că proveniența substanței a fost accidentală, provenind dintr-un tratament aplicat de kinetoterapeutul său.

Conform explicațiilor date, clostebolul ajunsese în corpul jucătorului din cauza unui spray utilizat de terapeut, care fusese aplicat pe o tăietură.

Mulți jucători, oficiali și specialiști sugerează că liderul ATP a beneficiat de un tratament preferențial din partea ITIA.

Cazul lui Jannik Sinner poate ajunge la TAS

Deși Sinner a fost declarat nevinovat de ITIA, scandalul nu s-a încheiat complet. Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a confirmat că va analiza decizia ITIA și are opțiunea de a face apel dacă consideră că este necesar.

În cazul în care WADA decide să conteste hotărârea, cazul ar putea ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Darren Cahill a mai avut colaborări cu jucători implicați în scandaluri

Simona Halep și Darren Cahill au început să colaboreze din 2016 până în 2019, perioadă în care Cahill a fost un mentor crucial pentru Halep.

În octombrie 2022, Simona Halep a fost testată pozitiv pentru roxadustat la US Open. Pe 12 septembrie 2023, ITIA a decis o suspendare de patru ani pentru Halep, interzicându-i revenirea până în 2026,

Pe 5 martie 2024, Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea la 9 luni, iar Halep a revenit pe teren la Miami Open.

568 de zile
a lipsit Simona Halep din lumea tenisului profesionist
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17.09
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !