Depistat pozitiv  Sinner a picat două teste  doping cu steroizi , dar nu a fost suspendat + Ce scuză a invocat
Jannik Sinner / Foto: Imago

Depistat pozitiv Sinner a picat două teste doping cu steroizi, dar nu a fost suspendat + Ce scuză a invocat

  • O nouă situație bizară în tenisul mondial: liderul clasamentului ATP, Jannik Sinner (23 de ani), a picat două teste doping cu steroizi, dar nu va fi suspendat.
  • Italianul a fost depistat pozitiv cu o substanță interzisă - Clostebol, la începutul acestui an.

Chiar dacă a picat cele două teste doping din cauza steroizilor, situația nu a fost făcută publică deoarece acesta ar fi contestat cu succes suspendările provizorii dictate, invocând o contaminare.

Sinner a publicat un comunicat pe rețelele sociale, marți, în care recunoaște că a fost notificat pentru un test pozitiv în luna aprilie, pentru o cantitate infimă de Clostebol - mai puțin de un miligram.

Motiv incredibil invocat de Sinner, după ce a fost depistat pozitiv cu steroizi

Sinner a explicat cum s-a ajuns în această situație, iar detaliile i-au convins pe cei de la antidoping.

„În urma unei investigații amănunțite și extinse, ITIA și Jannik au descoperit că această contaminare accidentală cu Clostebol a apărut în urma unui tratament aplicat de fizioterapeutul său”.

Antrenorul său de fitness a achiziționat un produs, ușor disponibil la liber în orice farmacie din Italia, pe care i l-a dat fizioterapeului lui Jannik pentru a-și îngriji o tăietură la unul dintre degete. Jannik nu știa nimic despre asta, iar fizioterapeultul nu știa că folosește un produs care conținea Clostebol.

Fizioterapeutul l-a tratat pe Jannik fără mănuși și, împreună cu diverse leziuni de pe corpul lui Jannik, a provocat contaminarea accidentala”, mai scrie publicația engleză.

Sinner a scris pe Instagram că va încerca să treacă peste această perioadă dificilă, avocatul său afirmând că nu există „nicio îndoială” că Jannik este nevinovat.

L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17.09
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !