Uitată de toți Fosta mare gimnastă Ecaterina Szabo spune că a mers la JO 2024 pe propriile puteri: „M-am trezit fără bilet sau acreditare.  Este dureros ”
Ecaterina Szabo. Foto: IMAGO

Uitată de toțiFosta mare gimnastă Ecaterina Szabo spune că a mers la JO 2024 pe propriile puteri: „M-am trezit fără bilet sau acreditare. Este dureros

  • Ecaterina Szabo (56 de ani) este una dintre cele mai mari gimnaste din istoria României, cu medalii cucerite la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene.
  • Fosta mare gimnastă a dorit să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris, dar spune că oficialii români și francezi, care i-au făcut promisiuni în acest sens, nu s-au ținut de cuvânt.

Szabo locuiește în Franța și spune că a ajuns la Jocurile Olimpice „pe propriile puteri”.

„Cea mai frumoasă medalie!” Georgeta Andrunache are încredere că sâmbătă vom mai lua medalii  la canotaj
Citește și
„Cea mai frumoasă medalie!”Georgeta Andrunache are încredere că sâmbătăvom mai lua medalii la canotaj
Citește mai mult
„Cea mai frumoasă medalie!” Georgeta Andrunache are încredere că sâmbătă vom mai lua medalii la canotaj

Ecaterina Szabo: „Am avut promisiuni și m-am trezit fără nimic. Este dureros”

„Locuiesc la Clermont-Ferrand (Franța), la 3 ore și 20 de Paris. Am încercat și încerc pe propriile mele puteri să particip la Jocuri.

V-o spun foarte deschis, am avut promisiuni și de acasă, și din Franța și m-am trezit fără niciun bilet, fără nicio acreditare, fără nimic.

La gimnastică am fost fiindcă o prietenă mi-a făcut o invitație și vreau să vă spun că mă duc la finala pe aparate datorită copiilor mei care mi-au făcut cadou, pentru cei 40 de ani ai mei de la Olimpiadă două bilete pentru gimnastică. Este dureros!”, a afirmat Szabo pentru Radio România Actualități.

28 de medalii
a cucerit Ecaterina Szabo în întreaga ei carieră, dintre care 15 de aur. La Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, a obținut patru medalii de aur (bârnă, sărituri, sol, echipe) și una de argint (individual compus).

Comuniștii i-au schimbat numele: Katalin a devenit Ecaterina

Szabo s-a născut în Zagon, un sat din județul Covasna, într-o familie de etnici maghiari. Pentru a-i ascunde originile ungurești, comuniștii i-au schimbat numele când aceasta avea 12 ani, potrivit Transylvania Now.

Modificarea a avut loc în 1980, când aceasta a participat la Campionatul European pentru juniori din Lyon: „A fost locul în care am ajuns drept Katalin și am plecat ca Ecaterina”.

  • Dupa retragerea din activitatea competițională, Szabo a devenit antrenoare de gimnastică, din 1992 activând în Germania și Franta, și arbitru internațional.
  • A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferit Ordinul național Pentru Merit în grad de cavaler. A fost inclusă in Hall of Fame (Oklahoma), informează COSR.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”