Verdict amânat   FCSB  putea câștiga în prelungiri, dar a obținut doar un egal cu Maccabi! Totul se decide la Budapesta +39 foto
FCSB - Maccabi Tel-Aviv. Campioana României se află în fața primului test real în drumul spre faza principală a Ligii Campionilor. Foto: sportpictures.eu

Verdict amânat FCSB putea câștiga în prelungiri, dar a obținut doar un egal cu Maccabi! Totul se decide la Budapesta

  • FCSB - MACCABI TEL AVIV 1-1. Conduși (Biton 71), roș-albaștrii au egalat (Dawa 75) și au avut marți șansa victoriei. N-au mai găsit calea spre plasă.
  • Schimbările din repriza secundă au adus și mai multă viteză în ofensivă. Problemele la finalizare i-au împiedicat pe jucătorii lui Elias Charalambous să învingă în Ghencea. 
  • Partida retur se va disputa miercuri, 31 iulie, la Budapesta, de la ora 21:00.

Meciul verii, meciul anului pentru FCSB. Sezonul său european depindea de acest joc, de această dublă manșă cu Maccabi Tel Aviv. 

FCSB - Maccabi Tel-Aviv. Cine bate are minimum grupele Conference

O victorie în fața campioanei Israelului și roș-albaștrii aveau asigurată toamna continentală: turul 3 preliminar al Ligii, play-off-ul Europa League și elita Conference. Minimum!

Pentru o asemenea partidă, și spectatori mulți. 26.235. Trei tribune pline și peluza sud cu cei 500 de fani ai lui Maccabi. 

Puțini, dar cu voce puternică oaspeții. I-au liniștit doar organizatorii înaintea confruntării, ridicând nivelul sunetului până la maximum în boxe pentru a-i acoperi pe suporterii galben-albaștri. Nu se mai auzea toba lor deloc. 

Chiricheș, observator la încălzirea lui Maccabi. Elias, două schimbări și trei cruci

La încălzire, o singură rezervă nu a făcut niciun exercițiu. Vlad Chiricheș, doar rezervă în Champions, era ca un observator, trimis al antrenorului Elias Charalambous să analizeze adversarii. I-a urmărit mai mult de 20 de minute. 

Elias, cu 4-2-3-1, două modificări față de duelul cu Slobozia (2-2), fundașul dreapta, Crețu în locul lui Antwi, și aripa stângă, Musi schimbat cu Băluță. 

Chiar la start, Chaeralambous și-a făcut trei cruci mari. L-a inspirat patronul. 

FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci)
FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci)

Galerie foto (39 imagini)

FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci)
+39 Fotografii
labels.photo-gallery

Agenți israelieni așezați la intrarea în tunel și de-o parte și de alta a băncii de rezerve

Tot două înlocuiri și la Maccabi după 2-0 cu Maccabi Petah Tikva în Supercupă. Tehnicianul sârb Zarko Lazetic a mutat în sistemul 4-3-3 tot pe banda dreaptă (Cohen la Biton), plus în centrul defensivei (Asante titular, Baltaxa trecut rezervă). 

Angolezul Felicio Milson, în conflict cu clubul, nici nu a fost trecut pe foaia meciului. Evident, extrema părăsește Tel Aviv în această vară. 

Oaspeții, protejați de agenți în civil, așezați strategic, la intrarea în tunel și de o parte și de alta a băncii de rezerve a lui Maccabi. 

1-0
a fost raportul șuturilor pe poartă în prima repriză, cel al lui Băluță, minge prinsă de portarul Mishpati

Ce a încercat Charalambous: accelerare și joc ghidat spre benzi

Zece minute, la începutul meciului, israelienii au controlat jocul, prin pase și prezență fizică. 

Apoi, roș-albaștrii au echilibrat, fără să țină mult mingea, dar accelerând bine în zona mediană cu o circulație rapidă pentru a declanșa contraatacurile în benzi. 

Iată o idee a planului lui Charalambous. A observat că fundașii laterali ai lui Maccabi, Nachmias și Davidzada, pot fi depășiți și acolo a mizat, pe fentele în viteză ale lui Băluță și Ștefănescu. 

Șut și Olaru deschideau iute acțiunea spre aripi, încercând să creeze pericol. Crețu și Radunovici avansau și eu, pentru a crea și mai mare presiune. 

Dar fazele cu adevărat periculoase au lipsit în prima repriză. Finalizările lui Băluță și Zahavi au fost fără efect. 

3 cartonașe galbene
au primit israelienii în șapte minute în prima repriză (Asante 22, Addo 26, Nachmias 29). Lixandru a fost și el avertizat (31)

Două schimbări, multe ocazii FCSB

Două înlocuiri imediat pauză, tradiționale pentru FCSB: Miculescu la Popa, Alhassan la Lixandru. Dar acum s-au văzut chiar din primul sfert de oră al reprizei secunde. 

Miculescu, ocazie mare, prima ocazie mare a partidei (58). Vârful a fost aproape să deschidă scorul, portarul lui Maccabi a deviat însă în corner lovitura de cap a numărul 11 roș-albastru.

În minutul următor, și Șut a provocat primejdie, tot cu capul. Mishpati a salvat încă o dată. 

În acele momente, Peluza Nord a mărit presiunea din arenă. Altă acțiune rapidă și Băluță a fost iar în poziție de finalizare. N-a găsit spațiul porții. 

A greșit Ngezana la golul galbenilor. L-a salvat Dawa, egalând

Noi n-am marcat, au făcut-o israelienii. Inspirat antrenorul lui Maccabi, Lazetic, care l-a lansat pe teren pe Dan Biton (66). Neinspirat a fost Ngezana. Stoperul, foarte bun până atunci, a greșit, a fost depășit de Kanichowski, balonul a ajuns pe stânga, Addo l-a lăsat în spate pe Dawa și Biton, intrat de cinci minute, a punctat în poarta goală: 0-1 (71). 

Au fost clipe de panică printre agenții israelieni, care au dat alarma în spatele băncii de rezerve. 

A fost panică și în apărarea lui Maccabi, când Dawa a egalat după centrarea lui Olaru. 1-1 (75). 

Rapid, FCSB putea conduce. Radunovic a tăiat linia defensivă a oaspeților, întorcând excelent mingea pe linia careului mic. Dar nici Ștefănescu, nici Edjouma nu au înscris. Pe lângă. 

A debutat Baeten. Musi a ratat ultima șansă, în prelungiri

A debutat Baeten. A intrat în minutul 85, în același timp cu Musi. Au ieșit Ștefănescu și Băluță. 

Ultimele sprinturi în căutarea golului doi, al victoriei. N-a venit, chiar dacă Musi a mai avut o ocazie imensă în prelungiri. 1-1 final în Ghencea. 

Se anunță un retur incendiar săptămâna viitoare, pe 31 iulie. Avantajul FCSB: nu joacă la Tel Aviv, ci la Budapesta. Și poate profita. 

FCSB - Maccabi Tel-Aviv 1-1

Au marcat: Dawa (75) / Biton (71)

Final de meci!

Min 90+8 Baba Alhasan recuperează o minge în jumătatea adversă, îi pasează lui Miculescu, dar șutul său deviat este reținut de Mishpati.

Min. 90+6 Ocazie mare pentru FCSB. Olaru centrează de pe partea dreaptă, iar Musi reia puțin pe lângă poarta lui Maccabi.

Min. 90+4 Musi primește galben pentru simulare

Min. 85 Dublă schimbare la FCSB. Ies Ștefănescu și Băluță, intră Baeten și Musi.

Min. 80 Schimbare la Maccabi. Iese Asante, intră Farchi

Min. 75 Gol FCSB! Dawa restabilește egalitatea cu o lovitură de cap de la opt metri, după o centrare de pe partea stângă a lui Darius Olaru.

Min. 71 Gol Maccabi! Biton, intrat de numai cinci minute reușește să deschidă scorul. Nghezana ratează o intervenție, mingea ajunge la cu noroc la Addo, care îl driblează pe Dawa, șutează din unghi, Târnovanu respinge slab, iar Biton reia în poarta goală din trei metri.

Min. 70 Alhasan este avertizat cu cartonaș galben, după o contră mai dură la nou-intratul Hozez.

Min. 67 Alexandru Băluță ratează încă o ocazie pentru FCSB. Atacantul a șutat pe lângă poartă de la 14 metri lateral stânga.

Min. 66 Dublă schimbare la Maccabi, ies Cohen și Zahavi intră Hozez și Biton.

Min. 64 Șut este înlocuit de Edjouma.

Min. 58 Ocazie uriașă pentru FCSB! Ștefănescu centrează de pe partea dreaptă, iar Miculescu reia cu capul spre poartă, dar Mishpati respinge în corner. La faza imediat următoare, același Ștefănescu centrează, iar Șut reia tot cu o lovitură de cap și același Mishpati respinge spectaculos.

Min. 52 După nici măcar un minut, același Băluță este blocat în ultimul moment de un fundaș al campioanei Israelului.

Min. 51 O fază rapidă, cu devieri din prima, l-au adus pe Băluță la marginea careului mare, dar atacantul „fcsb-ist” șutează slab, iar mingea este reținută fără probleme de Mishpati.

La partida de pe Stadionul „Steaua” asistă 26.235 de spectatori, conform anunțului făcut de organizatori.

A început repriza a doua!

Dublă schimbare la FCSB la pauză. Au ieșit Popa și Lixandru, Au intrat Alhasan și Miculescu

Pauză pe Stadionul „Steaua”!

Min. 31 Lixandru (FCSB) primește primul cartonaș galben al românilor din această partidă.

Min. 29 Nachmias (Maccabi Tel Aviv) este avertizat și el.

Min. 26 Cartonaș galben pentru Addo (Maccabi Tel Aviv)

Min. 24 Ocazie FCSB! Radunovici centrează pe jos de pe partea stângă, iar Daniel Popa reia puțin pe lângă poarta israelienilor.

Min. 22 Asante (Maccabi Tel Aviv) primește primul cartonaș galben al partidei.

Min. 16 Prima ocazie și pentru FCSB! Olaru îi pasează pe partea stângă lui Băluță, acesta îl întoarce pe Nachmias, însă șutează slab pe spațiul porții, permițându-i portarului Mishpati să rețină fără probleme.

FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci)
FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci)

Galerie foto (39 imagini)

FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci) FCSB - Maccabi Tel-Aviv (meci)
+39 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 8 Prima ocazie a partidei aparține campioanei Israelului, prin Eran Zahavi, care a șutat de la marginea careului puțin pe lângă poarta lui Târnovanu.

A început meciul!

FCSB - Maccabi Tel-Aviv. Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Lixandru, Șut - Ștefănescu, Olaru, Băluță - D. Popa
    Antrenor: Elias Charalambous
    Rezerve: A. Vlad, Panțîru, Haruț, Miculescu, Kiki, Edjouma, Antwi, Chiricheș, Baten, Musi, Alhassan, Phelipe
  • Maccabi: Mishpati - Cohen, Shlomo, Nachmias, Asante, Davidzada - Peretz, van Overeem, Kanichowsky - Zahavi, Addo
    Antrenor: Zarko Lazetic
    Rezerve: Melika, Biton, Malede, Hozez, Niddam, Baltaxa, Abu Farchi, Rosen, Nawi, Lin, Cordoba, Bitton
  • Stadion: Steaua
  • Arbitru: Gergo Bogar. Asistenți: Theodoros Georgiou, Balazs Szalai.

20:30 Florin Tănase, fostul căpitan al „roș-albaștrilor” este prezent la meci

Fostul atacant al „roș-albaștrilor”, Florin Tănase, liber de contract în acest moment, se află în tribunele Stadionului Steaua. El este dorit înapoi la FCSB de către finanțatorul campioanei, Gigi Becali.

Verdict amânat   FCSB  putea câștiga în prelungiri, dar a obținut doar un egal cu Maccabi! Totul se decide la Budapesta Verdict amânat   FCSB  putea câștiga în prelungiri, dar a obținut doar un egal cu Maccabi! Totul se decide la Budapesta

20:20 Agenții Mossad sunt la datorie

Ca la fiecare meci disputat în străinătate de jucătorii echipelor de club sau de la naționala Israelului, aceștia sunt protejați de agenți Mossad.

Agent Mossad (4).jpeg
Agent Mossad (4).jpeg

Galerie foto (6 imagini)

Agent Mossad (2).jpeg Agent Mossad (5).jpeg Agent Mossad (6).jpeg Agent Mossad (7).jpeg Agent Mossad.jpeg
+6 Fotografii
labels.photo-gallery

20:15 Atmosferă spectaculoasă în Ghencea

19:30 Jucătorii au intrat pe teren

FCSB - Maccabi, înainte de meci
FCSB - Maccabi, înainte de meci

Galerie foto (17 imagini)

FCSB - Maccabi, înainte de meci FCSB - Maccabi, înainte de meci FCSB - Maccabi, înainte de meci FCSB - Maccabi, înainte de meci FCSB - Maccabi, înainte de meci
+17 Fotografii
labels.photo-gallery

19:25 Control strict la intrarea în stadion

Control strict în Ghencea înainte de FCSB - Maccabi Tel-Aviv
Control strict în Ghencea înainte de FCSB - Maccabi Tel-Aviv

Galerie foto (15 imagini)

Control strict în Ghencea înainte de FCSB - Maccabi Tel-Aviv Control strict în Ghencea înainte de FCSB - Maccabi Tel-Aviv Control strict în Ghencea înainte de FCSB - Maccabi Tel-Aviv Control strict în Ghencea înainte de FCSB - Maccabi Tel-Aviv Control strict în Ghencea înainte de FCSB - Maccabi Tel-Aviv
+15 Fotografii
labels.photo-gallery

19:20 GOLAZO.ro a aflat primul „11” al lui FCSB

Vor fi doar două modificări. Prima: va ieși Musi, fotbalist U21, care bifează în campionat regula impusă de FRF, iar în locul lui va fi titularizat Băluță. Al doilea: Antwi va trece pe bancă, iar locul său va fi luat de Valentin Crețu.

Toate dorințele lui Gigi Becali, care a impus 4 titulari, au fost îndeplinite! Toate detaliile AICI:

Echipa de start  Toate  dorințele  lui Becali au fost îndeplinite: 4 titulari impuși în primul „11”
Citește și
Echipa de start Toate dorințele lui Becali au fost îndeplinite: 4 titulari impuși în primul „11”
Citește mai mult
Echipa de start Toate dorințele lui Becali au fost îndeplinite: 4 titulari impuși în primul „11”

FCSB - Maccabi Tel-Aviv. „Dublă” crucială pentru campioana României

Distracția s-a terminat pentru FCSB în preliminariile Ligii Campionilor. După meciurile cu Virtus (11-1 la general), unde singura dilemă era la câte goluri se vor opri, „roș-albaștrii” înfruntă cel mai puternic adversar din startul acestui sezon.

Maccabi Tel-Aviv, campioana Israelului, care a ajuns de 3 ori în ultimii 4 ani în primăvara europeană. Miza este una uriașă: cine trece mai departe își asigură cel puțin prezența în faza principală din Conference League!

  • dacă va trece de Maccabi, FCSB o va înfrunta în turul III preliminar din UCL pe învingătoarea dintre Shamrock Rovers (Irlanda) și Sparta Praga (Cehia);
  • dacă va fi eliminată, campioana României va retrograda în turul III din Europa League, pe ruta campioanelor, unde va întâlni învinsa dintre Panevezys (Lituania) și Jagiellonia (Polonia).
Sigur, am văzut toate meciurile lor, de pregătire, oficiale, Steaua (n.r. FCSB) o echipă bună, organizată, cu multă calitate individuală, mulți jucători periculoși, nu pot spune acum nimic rău. Am observat unele lucruri pe care vrem să le folosim în avantajul nostru. Zarko Lazetic, antrenor Maccabi

Probleme de lot pentru Maccabi Tel-Aviv

FCSB a primit și o veste bună înainte de meciul direct cu Maccabi. Nu mai puțin de 5 jucători ai adversarei au fost convocați la naționala Israelului pentru Jocurile Olimpice.

Astfel, Dor Turgeman, Roy Revivo, Ido Shahar, Osher Davida și Elan Madmon vor rata ambele confruntări, fiind prezenți la Paris în această perioadă.

Brigadă maghiară la meciul tur

George Bogar îi va avea ca asistenți pe Theodoros Georgiou și Balazs Szalai, în timp ce al patrulea oficial va fi Csaba Pinter.

Maghiarul în vârstă de 32 de ani a condus doar 3 meciuri până acum în preliminariile UEFA Champions League:

  • 2021/2022- Riga- Malmo 1-1
  • 2022/2023- Sutjeska Niksic- Ludogorets 0-1
  • 2023-2024- Breidablik- FC Copenhaga 0-2

Returul dintre Maccabi și FCSB va avea loc miercuri, 31 iulie, ora 21:00, la Budapesta, pe Bozsik Arena, deoarece echipele din Israel nu pot evolua pe teren propriu din cauza războiului din Gaza.

Stră LUCE sc   România,  debut perfect  în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Nationala
06.09
StrăLUCEsc România, debut perfect în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Citește mai mult
Stră LUCE sc  România, debut perfect în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Alexoi, despre Bărbosu:„UN JEG DE OM!”Alina Alexoi, angajata TVR detașată la COSR, a fost suspendată după ce a jignit-o pe gimnastă
Investigatii
06.09
Alexoi, despre Bărbosu:„UN JEG DE OM!”Alina Alexoi, angajata TVR detașată la COSR, a fost suspendată după ce a jignit-o pe gimnastă
Citește mai mult
Alexoi, despre Bărbosu:„UN JEG DE OM!”Alina Alexoi, angajata TVR detașată la COSR, a fost suspendată după ce a jignit-o pe gimnastă
Dincolo de limite!   Alexandru Bologa  a devenit campion paralimpic la judo: e singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere
Jocurile Olimpice
06.09
Dincolo de limite! Alexandru Bologa a devenit campion paralimpic la judo: e singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere
Citește mai mult
Dincolo de limite! Alexandru Bologa a devenit campion paralimpic la judo: e singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere
Fără atac  Prima adversară a lui FCSB din Europa League rămâne fără  cel mai bun marcator
Europa League
06.09
Fără atac Prima adversară a lui FCSB din Europa League rămâne fără cel mai bun marcator
Citește mai mult
Fără atac  Prima adversară a lui FCSB din Europa League rămâne fără  cel mai bun marcator