„Echipa viitorului” Alonso, verdict după mutarea spectaculoasă făcută de  Aston Martin  + Planuri mărețe: „Ușa e mereu deschisă pentru Verstappen”
Fernando Alonso. Foto: IMAGO

„Echipa viitorului”Alonso, verdict după mutarea spectaculoasă făcută de Aston Martin + Planuri mărețe: „Ușa e mereu deschisă pentru Verstappen”

  • Inginerul Adrian Newey (65 de ani) se va alătura echipei Aston Martin în martie 2025, după aproape 20 de ani în care a reprezentat cheia succesului pentru Red Bull.
  • Pilotul spaniol Fernando Alonso (43 de ani) consideră că britanicul va ajuta echipa să concureze pentru titluri în Formula 1.
  • Mike Krack (52 de ani), șeful echipei britanice, a spus că va încerca să-l angajeze și pe campionul Max Verstappen (26 de ani) dacă se va ivi ocazia.

Fernando Alonso și Lance Stroll (Aston Martin) sunt vecini în clasamentul piloților (locurile 9 și 10), însă ibericul are așteptări mari de la următoarele sezoane.

Jordan Chiles, la MTV VMA  Gimnasta americană,  premiată  pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA
Citește și
Jordan Chiles, la MTV VMA Gimnasta americană, premiată pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA
Citește mai mult
Jordan Chiles, la MTV VMA  Gimnasta americană, premiată pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA

Fernando Alonso crede că Aston Martin va fi echipa viitorului, după „transferul” lui Adrian Newey

Newey a fost atras de proiectul echipei britanice, însă și Alonso a jucat un rol important în convingerea „geniului”.

„A fost o săptămână pozitivă pentru echipă. Anunțul sosirii lui Newey este un mare plus.

Pentru mine, Aston Martin este echipa viitorului, deoarece inaugurăm noi clădiri în fabrică, vom termina tunelul de vânt în ianuarie, avem Honda, Aramco și acum pe Adrian. Echipa prinde contur, la fel ca și viziunea lui Lawrence (Stroll, proprietarul echipei - n.r.).

Cu siguranță i-am trimis un mesaj (lui Newey - n.r.), așa cum probabil a făcut toată lumea, toți doreau să lucreze cu el. De asemenea, l-am văzut la Marele Premiu de la Monaco și am petrecut o jumătate de oră vorbind și am încercat cu toții să îl convingem.

În cele din urmă, viziunea sa, noua fabrică și ceea ce Aston Martin are pentru viitor, împreună cu Honda, au fost factorii cheie care l-au determinat să se alăture”, a explicat Alonso la conferința de presă, citat de Marca.

Rezultatele lui Adrian Newey în Formula 1:

  • 12 titluri la constructori: 5 cu Williams, 1 cu McLaren și 6 cu Red Bull
  • 13 titluri la piloți: Nigel Mansell (1992), Alain Prost (1993), Damon Hill (1996), Jacques Villeneuve (1997), Mika Häkkinen (1998, 1999), Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013) şi Max Verstappen (2021, 2022, 2023).
30 de milioane de euro
va fi salariul lui Newey la Aston Martin

2026, anul în care Newey va avea o mare influență la Aston Martin

Alonso crede că Aston Martin va arăta mult mai bine începând din sezonul 2026.

„Nu cred că poate influența anul viitor, aș vrea să spun da, dar nu cred. În martie 2025 (când Newey se alătură) cred că accentul va fi pus pe 2026 și pe schimbarea regulamentelor.

Începe în martie și până când îți găsești locul în fabrică și îi cunoști pe toți, va fi aprilie sau mai. Nu cred că vom avea prea mult timp în 2025, cu excepția cazului în care ne luptăm pentru campionat, ceea ce sper că putem face, ar fi o surpriză plăcută.

Dar 2026 va fi prima mașină în care Newey va avea o mare influență”, explică Alonso.

Viitorul arată bine pentru Aston Martin

„Nu putem prezice viitorul, avem multe lucruri care vor apărea în următoarele luni, în special tunelul aerodinamic, care va fi un punct de cotitură.

Până acum am folosit tunelul Mercedes cu constrângeri de timp. Să avem propriul nostru tunel și să-l putem folosi în timpul săptămânii, oricând este nevoie, va fi un mare pas înainte.

Nu putem uita că, în urmă cu câțiva ani, Aston Martin se afla într-o clădire foarte mică, iar acum ne-am dublat personalul și avem aceste noi facilități.

Pas cu pas, obținem tot ce avem nevoie pentru a obține acea primă victorie și pentru a putea lupta pentru campionate în viitor, deși sunt conștient că acest lucru necesită timp și eu nu am acest timp, dar sunt relaxat și mă bucur de călătorie”, a mai afirmat Alonso.

Voi pilota în Formula 1 în 2026. Și după 2026… Voi continua să conduc. Dacă nu în F1, va fi în altă categorie, dar voi fi în continuare legat de Aston Martin într-un fel sau altul. Fernando Alonso, pilot Aston Martin

Max Verstappen, dorit la Aston Martin: „Ușa e mereu deschisă”

Înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului, de la Baku, Mike Krack nu s-a ferit de cuvinte și a afirmat că va încearca să obțină semnătura lui Max Verstappen.

Luxemburghezul se bazează pe faptul că pilotul olandez, campionul mondial din ultimele trei sezoane, a lucrat o perioadă îndelungată cu Newey.

Ușa pentru Max Verstappen este întotdeauna deschisă , pentru orice. Când reușești să semnezi cu Adrian Newey, în primul rând, este o dovadă că proiectul tău este credibil, că întreaga viziune a lui Lawrence Stroll nu reprezintă doar niște cuvinte, ci este o acțiune reală, că poți avea încredere în noi ca echipă”, a spus Krack.

  • Verstappen are contract cu Red Bull până în 2028, dar există mai multe clauze care i-ar putea permite să plece mai devreme
Dinamo - FCSB  Adversarul politic al patronului FCSB e în  camera VAR  la Derby de România
Liga 1
13:59
Dinamo - FCSB Adversarul politic al patronului FCSB e în camera VAR la Derby de România
Citește mai mult
Dinamo - FCSB  Adversarul politic al patronului FCSB e în camera VAR la Derby de România
Interviu Vali Crețu   Dialog sincer despre  Derby de România : „Mi-a părut rău când Dinamo a retrogradat”
Liga 1
13:18
Interviu Vali Crețu Dialog sincer despre Derby de România: „Mi-a părut rău când Dinamo a retrogradat”
Citește mai mult
Interviu Vali Crețu  Dialog sincer despre Derby de România : „Mi-a părut rău când Dinamo a retrogradat”
Cazul Laslo   Din îl contrazice pe Pera!  Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%
Handbal
14:03
Cazul Laslo Din îl contrazice pe Pera! Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%
Citește mai mult
Cazul Laslo Din îl contrazice pe Pera!  Selecționerul declarase că jucătoarea nu e aptă 100%
Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
Gimnastica
18.10
Alexoi, suspendată de FRG Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro: „Nu a existat nicio anchetă”
Citește mai mult
Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința  viitorului  său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Înot
18.10
David Popovici a semnat Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Citește mai mult
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor:  „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Liga 1
18.10
Pe mâna lui Șumudică Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Citește mai mult
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
„FCSB este STEAUA”   Cătălin Cîrjan  consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Liga 1
18.10
„FCSB este STEAUA” Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Citește mai mult
„FCSB este STEAUA”  Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
BONUS MAI MARE   Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât  antrenorul Spaniei la fotbal
Opinii
18.10
BONUS MAI MARE Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal
Citește mai mult
BONUS MAI MARE  Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal