US Open Gabriela Ruse și Irina Bara, în turul 2 al  calificărilor
Gabriela Ruse/ Foto:sportpictures.eu

US OpenGabriela Ruse și Irina Bara, în turul 2 al calificărilor

  • Gabriela Ruse (26 de ani, #123 WTA) și Irina Bara (29 de ani, #215 WTA) merg în turul al 2-lea al calificărilor de la US Open.
  • US Open 2024, ultimul turneu de Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 26 august - 8 septembrie.
  • România are două reprezentante acceptate direct pe tabloul principal: Ana Bogdan (31 ani, #103 WTA) și Jaqueline Cristian (26 ani, #68WTA).

Sportivele din România au debutat cu stângul în calificările de la US Open, după ce Anca Todoni (19 ani, #122 WTA) și Miriam Bulgaru (25 de ani, #188 WTA) au fost învinse încă din turul inaugural.

Gabriela Ruse și Irina Bara au debutat cu victorii în calificări la US Open

Gabriela Ruse s-a impus noaptea trecută în două seturi în fața Antoniei Ruzic (locul 171 WTA), scor 6-2, 6-2, la capătul unui meci de doar 69 de minute.

În turul 2 al calificărilor pe tabloul principal al ultimului turneu de Grand Slam din 2024, Gabriela Ruse, ocupanta locului 123 mondial, va da peste Yexin Ma (locul 223 WTA), care a învins-o în manșa inaugurală pe Zarina Diyas (locul 581 WTA), scor 6-4, 6-4.

De partea cealaltă, Irina Bara a învins-o în trei seturi pe Xiaodi You (locul 254 WTA), cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, după trei ore și 7 minute de joc.

Bara va da în turul 2 al calificărilor la US Open peste Arina Rodionova (locul 118 WTA), care a trecut în prima etapă de Elsa Jacquemot (locul 137 WTA), cu scorul de 6-1, 7-6 (5).

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, acceptate direct pe tabloul principal de la US Open 2024

Singurele românce care și-au obținut locurile pe tabloul principal al competiției de la Flushing Meadows grație pozițiilor din clasamentul WTA sunt Jaqueline Cristian (70 WTA) și Ana Bogdan (103 WTA).

Pe lista publicată la mijlocul lunii iulie apărea și Sorana Cîrstea (34 ani, 40 WTA), dar aceasta s-a operat la piciorul stâng și a anunțat că nu va mai juca în 2024.

Irina Begu (33 ani, 134 WTA) a hotărât să nu evolueze în calificări, iar Simona Halep (32 ani, 1.126 WTA) nu a primit wild card-ul de care avea nevoie și se confruntă oricum cu o accidentare la genunchi.

  • Campionii en-titre de la US Open sunt Novak Djokovic și Coco Gauff.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5