US OPEN  Gabriela Ruse a ajuns pe  tabloul principal  și își știe deja adversara » Programul româncelor
Gabriela Ruse. Foto: IMAGO

US OPEN Gabriela Ruse a ajuns pe tabloul principal și își știe deja adversara » Programul româncelor

  • Gabriela Ruse (26 ani, #123 WTA) a ajuns pe tabloul principal de la US Open, ultimul Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe filipineza Alexandra Eala (19 ani, #148 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-4.
  • Jucătoarea noastră o va întâlni în primul tur pe austriaca Julia Grabher (28 ani, #706 WTA), sportivă care este prezentă la Flushing Meadows grație clasamentului protejat.

Parcursul excelent al Gabrielei Ruse la New York continuă. Sportiva noastră a obținut trei victorii în calificări și a avut noroc și la repartizarea pe tabloul principal.

„I-au distrus cariera!”  Interviu exclusiv GOLAZO.ro cu Mats Wilander, legendarul fost număr 1 mondial ATP,  despre  Simona Halep 
Citește și
„I-au distrus cariera!” Interviu exclusiv GOLAZO.ro cu Mats Wilander, legendarul fost număr 1 mondial ATP, despre Simona Halep
Citește mai mult
„I-au distrus cariera!”  Interviu exclusiv GOLAZO.ro cu Mats Wilander, legendarul fost număr 1 mondial ATP,  despre Simona Halep 

Gabriela Ruse a învins-o pe Alexandra Eala în ultimul tur al calificărilor de la US Open 2024

Meciul dintre Ruse și Eala a început cu câte două break-uri de fiecare parte, însă tânăra jucătoare din Filipine a mai reușit să se impună o dată la retur și a câștigat primul set cu 6-3.

Gabriela a servit mai bine în următoarele seturi, a făcut față presiunii puse de publicul care o susținea pe Eala și a obținut victoria după ce a reușit alte cinci break-uri (trei în setul secund și două în cel decisiv), scor 6-1, 6-4.

Românca a fost jucătoarea mai agresivă și a stat mai bine decât adversara la capitolul lovituri câștigătoare (38-17), însă a comis și mai multe erori neforțate (36-26). Ruse a urcat de 5 ori la fileu și a avut de fiecare dată câștig de cauză. Partida a durat două ore și patru minute.

Gabriela Ruse, duel cu Julia Grabher în primul tur de la US Open 2024

Gabi Ruse o va întâlni în runda inaugurală a competiției de la Flushing Meadows pe Julia Grabher.

Jucătoarea din Austria se afla pe locul 54 în urmă cu un an (cea mai bună clasare din carieră), însă s-a confruntat cu probleme medicale și a coborât în clasamentul WTA.

Grabher a ajuns pe locul 706, însă s-a folosit de regula clasamentului protejat pentru a-și asigura prezența pe tabloul principal de la US Open.

Pentru Julia va fi a patra participare la un turneu de Grand Slam, prima la US Open. S-a oprit în primul tur la Australian Open și la Wimbledon și în turul doi la Roland Garros, toate în 2023.

Austriaca a câștigat doar 3 meciuri în 2024 (cu jucătoare din afara Top 350 mondial) și a pierdut de 10 ori.

  • Câștigătoarea dintre Ruse și Grabher va juca în turul al doilea cu învingătoarea dintre cehoaica Barbora Krejcikova (28 ani, #8 WTA) și iberica Marina Bassols (24 ani, #115 WTA).

Jaqueline Cristian, Ana Bogdan și Gabriela Ruse vor juca luni în primul tur de la US Open 2024

Primele meciuri de la US Open vor avea loc luni, 26 august, zi în care vor evolua toate reprezentantele României, aflate pe jumătatea inferioară a tabloului.

Jaqueline Cristian o va întâlni în runda inaugurală pe Daria Kasatkina (27 ani, #12 WTA), jucătoare care a pierdut patru dintre ultimele cinci meciuri jucate.

Ana Bogdan (31 ani, #103 WTA) se va duela cu olandeza Arantxa Rus (33 ani, #95 WTA). Sportiva noastră conduce cu 4-0 în meciurile directe.

Tot luni se va disputa și meciul dintre Gabriela Ruse și Julia Grabher.

Programul meciurilor de luni va fi publicat duminică.

  • Campionii en-titre de la US Open sunt Novak Djokovic și Coco Gauff.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”