Rezultatele românilor la JO  Delvine Meringor (RO)  a încheiat pe 7  maratonul de la Paris. A bifat cel mai bun timp al ei în acest sezon

Rezultatele românilor la JO Delvine Meringor (RO) a încheiat pe 7 maratonul de la Paris. A bifat cel mai bun timp al ei în acest sezon

  • Ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris. România a avut două atlete la startul maratonului de la Paris, una dintre ele a abandonat, însă, după 10 km, cealaltă a reușit să încheie pe locul 7.
  • La ora 22:00, începe ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.
  • Jocurile Olimpice se desfășoară în perioada 26 iulie - 11 august și sunt transmise în România de TVR, Eurosport și platforma Max.

11:44 Cătălina Axente nu poate lupta în recalificări, din cauza accidentării

Cătălina Axente nu e refăcută după accidentarea suferită sâmbătă la lupte libere, anunță Federația Română de Lupte.

Mai jos, comunicatul:

În ciuda eforturilor echipei medicale și a dorinței de a concura, din păcate sportiva noastră - Cătălina Axente nu se va putea lupta azi în meciul din recalificări, contra sportivei Miliamy Marin Potrille (Cuba).

Investigațiie medicale efectuate au arătat că sportiva noastră este în afara oricărui pericol, însă recomandarea staff-ului medical este de a o proteja pe Cătălina.

Luptătoarea noastră s-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt de la momentul accidentării suferite ieri, în optimile Jocurilor Olimpice.

Pentru Federația Română de Lupte este prioritară sănătatea și integritatea sportivilor noștri, iar decizia luată împreună cu staff-ul medical și staff-ul tehnic are la bază aceste aspecte.

Cătălina Axente este una dintre sportivele României care a demonstrat de-a lungul timpului că este o luptătoare puternică, dornică de performanță, și suntem convinși că acest lucru o va face să revină pe scena Internațională, cel puțin la fel de motivată ca și până acum.

Capul sus, Cătălina! Suntem alături de tine!

Federația Română de Lupte

11:23 Reprezentanta României, locul 7 la maratonul de la Paris

Delvine Meringor a făcut un maraton bun și a terminat pe locul 7 maratonul de 42,2 km de la Paris. Reprezentanta României a reușit cea mai bună performanță a ei din acest sezon, 2:24:56.

10:50 Delvine Meringor (România), locul 7 cu 10 km înainte de finiș

Reprezentanta României ține aproape de plutonul fruntaș. Cu 10 km înainte de finalul maratonului, Delvine se afla pe poziția a 7-a.

10:18 Delvine Meringor (România), pe locul 9 la jumătatea maratonului

Delvine Relin Meringor, reprezentanta României la maratonul de la Paris, se afla pe locul 9 după 22 de km. Delvine are 32 de ani, s-a născut în Kenya și, din 2021, după ce a obținut cetățenia română, aleargă sub tricolor. Delvine e pe locul 401 mondial, conform worldathletics.org.

09:37 Joan Melly (România) a abandonat

Joan Melly, una dintre reprezentantele României la maratonul din ultima zi a Jocurilor Olimpice, a abandonat după 10 km. Maratonul se desfășoară pe o distanță de 42,2 km.

Melly deține recordul României la semimaraton. În martie 2024, sportiva legitimată la Dinamo Bucureşti a încheiat cursa de 21,097 km, de la Harmonie Mutuelle Semi de Paris, cu timpul de o oră 6 minute şi 58 de secunde, potrivit organizatorilor.

Programul românilor în ultima zi a Jocurilor Olimpice

Cătălina Axente luptă azi, după ora 12:00, în recalificări, cu Milaimy De La Caridad Marin Potrille.

Kennedy Alexis Blades (SUA) a obținut calificarea în finală, astfel că i-a oferit româncei încă o șansă de a lupta pentru medalia de bronz.

Cătălina Axente a suferit o accidentare la meciul pierdut în fața lui Blades. Românca a fost supusă unor investigații și declarată aptă de concurs.

Vești bune  Luptătoarea  Cătălina Axente  este în afara oricărui pericol
Citește și
Vești bune Luptătoarea Cătălina Axente este în afara oricărui pericol
Citește mai mult
Vești bune Luptătoarea Cătălina Axente este în afara oricărui pericol

După 17 zile de Jocuri Olimpice, România ocupă locul 23 în clasamentul medaliilor. Avem 9: 3 de aur, 4 de argint și două de bronz.

  • AUR: David Popovici (200 m liber); Florin Enache, Andrei Cornea (dublu vâsle); Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu (canotaj 8+1)
  • ARGINT: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle); Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel (dublu rame); Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie ușoară); Mihaela Cambei (haltere)
  • BRONZ: David Popovici (100 m liber), Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol)
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5