Campioana exclusă? Manchester City ar putea fi  retrogradată  din Premier în dosarul neregulilor financiare 
Pep Guardiola are contract cu Manchester City până pe 30 iunie 2025 Foto: Imago

Campioana exclusă?Manchester City ar putea fi retrogradată din Premier în dosarul neregulilor financiare

  • Primejdia se apropie de Pep Guardiola. Luna viitoare încep audierile în dosarul în care Manchester City e acuzată de 115 încălcări ale fair-play-ului financiar.
  • Campioana Angliei în ultimele patru sezoane riscă să fie retrogradată din Premier League. Verdictul e așteptat în ianuarie 2025. 
  • UEFA a suspendat Manchester City doi ani din Champions League în februarie 2020, dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat acea pedeapsă doar cinci luni mai târziu.

Manchester City începe să simtă pericolul. Și Pep Guardiola, deși contractul său expiră pe 30 iunie 2025. 

„E lipsă de respect” Antrenorul Spartei Praga  s-a supărat  înaintea revanșei cu FCSB
Citește și
„E lipsă de respect”Antrenorul Spartei Praga s-a supărat înaintea revanșei cu FCSB
Citește mai mult
„E lipsă de respect” Antrenorul Spartei Praga s-a supărat înaintea revanșei cu FCSB

Dosarul neregulilor financiare grave se apropie tot mai mult de „cetățeni”, care riscă să fie excluși din Premier League. Campionii ultimilor patru ani, retrogradați? E o posibilitate reală!

Audierile în cazul Manchester City încep în septembrie

Potrivit The Times, audierile în acest caz, în care City e acuzată de liga engleză că a încălcat de 115 ori fair-play-ul financiar, vor începe mai devreme decât se anunțase inițial. 

Chiar luna viitoare, nu în noiembrie, și vor dura zece săptămâni. Iar verdictul comisiei independente e așteptat în ianuarie-februarie 2025. 

Șeicul Mansour a cumpărat City în 2008 prin trustul său Abu Dhabi United Group Foto: Imago Șeicul Mansour a cumpărat City în 2008 prin trustul său Abu Dhabi United Group Foto: Imago
Șeicul Mansour a cumpărat City în 2008 prin trustul său Abu Dhabi United Group Foto: Imago

Multe din secretele clubului insular au fost dezvăluite de jurnaliștii germani de investigație de la Der Spiegel în 2018, prin Football Leaks. 

Au prezentat atunci multe dovezi ale trucurilor făcute la Manchester, inclusiv că șeicul multimiliardar Mansour, proprietarul grupării, vicepremierul și vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite, plătește el banii din sponsorizări prin diferite companii de stat ale EAU. 

Manchester City, pedepsită de UEFA, iertată de TAS

Atunci a lansat liga insulară o anchetă, urmată și de cea declanșată de UEFA. Forul continental a dat o sentință dură în februarie 2020, suspendând City doi ani din Champions League. În afara amenzii de 30 de milioane de euro. 

Etihad, stadionul lui Manchester City Foto: Imago Etihad, stadionul lui Manchester City Foto: Imago
Etihad, stadionul lui Manchester City Foto: Imago

Numai că, doar cinci luni mai târziu, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a acceptat apelul clubului și a anulat hotărârea UEFA. 

Pentru TAS, probele nu erau suficiente pentru ca Manchester să fie pedepsită atât de drastic. 

Ce i se reproșează lui Manchester City

Printre acuzațiile îndreptate acum împotriva campioanei Angliei:

  • Nu a asigurat informațiile financiare exacte pentru nouă sezoane.
  • Nu a oferit toate detaliile contractului lui Roberto Mancini în perioada în care italianul a fost managerul echipei (2009-2013).
Roberto Mancini, în 2012, când a cucerit titlul în Prremier cu City Foto: Imago Roberto Mancini, în 2012, când a cucerit titlul în Prremier cu City Foto: Imago
Roberto Mancini, în 2012, când a cucerit titlul în Prremier cu City Foto: Imago
  • Nu le-a arătat anchetatorilor toate amănuntele sistemului în care erau plătiți jucătorii între 2010 și 2016.
  • Nu a cooperat în timpul investigației. 
  • Nu a prezentat documentele cerute pentru stagiunile 2018-2023. 

Proprietarul lui Manchester City asigura și banii din sponsorizări prin companii-paravan

Două dintre contractele de sponsorizare suspecte ale grupării din Manchester sunt cele cu Etihad Airways (companie aeriană) și Etisalat (telecomunicații), ambele din Emirate. 

Banii, câte 35 de milioane de euro, ar fi fost plătiți în realitate chiar de proprietarul Mansour prin firmele sale. Ceea ce era interzis. 

Companiile Etihad și Etisalat erau folosite doar ca paravan. 

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5