Mesaj pentru politicieni David Popovici trage un  semnal de alarmă : „OK, ne-am distrat, dar nu despre asta e vorba!” +53 foto
David Popovici a făcut poza oficială alături de medaliații Zhanle Pan (China) și Kyle Chamlers (Australia) Foto: Imago

Mesaj pentru politicieniDavid Popovici trage un semnal de alarmă: „OK, ne-am distrat, dar nu despre asta e vorba!”

  • David Popovici (19 ani) a câștigat a doua medalie la aceste Jocuri Olimpice, bronz în proba de 100 de metri liber.
  • Tânărul înotător a tras un semnal de alarmă despre prioritățile sportului.
  • El nu neagă investițiile în sport, dar cere să se facă cu cap. Popovici arată spre enorm de multele stadioane făcute (despre care presa a arătat că au fost făcute uneori ca un capriciu), însă amintește că nu avem săli și bazine.

După câștigarea miercuri seara a celei de-a doua medalii olimpice la Paris, David Popovici le-a cerut autorităților să își îndrepte atenția și către celelalte sporturi și să nu mai investească sume mari doar când vine vorba de fotbal.

David Popovici pune presiune pe autorități: „Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, săli?”

„Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. Sigur, avem destule probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport e una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu asta. Trebuie să punem presiune!

Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, săli pentru alte sporturi? Mai greu. Trebuie investit mai mult în sport, dar cu cap. Nu vreau doar să vorbim, chiar trebuie să facem ceva. Eu îmi voi face partea. Nu știu acum ce înseamnă asta, dar voi avea timp să mă gândesc.

David Popovici, bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice. Foto capturi TVR (18).png
David Popovici, bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice. Foto capturi TVR (18).png

Galerie foto (53 imagini)

David Popovici, bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice - foto.jpg David Popovici, bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice. Foto capturi TVR (1).png David Popovici, bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice. Foto capturi TVR (2).png David Popovici, bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice. Foto capturi TVR (3).png David Popovici, bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice. Foto capturi TVR (4).png
+53 Fotografii
labels.photo-gallery

E o misiune mult mai importantă pentru mine decât să înot 4 lungimi de bazin, să bag mâna în față și să iau aurul. OK, impresionant, tare, ne-am distrat, dar nu despre asta e vorba la sfârșitul zilei, ci despre a face diferența. Iar eu voi face tot posibilul pentru asta.

Nu numai noi, înotătorii, avem condițiile astea, ci toți sportivii din România. Trebuie să facem presiuni, să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în paște. Mă bucur că am fost eu, mi-ar plăcea să fim mai mulți în țară. Sunt cumva invidios pe alte țări, mai mici decât noi, care au de trei-patru ori mai mulți sportivi calificați.

Pentru o Românie educată și sănătoasă, trebuie să facem ceva. Este un mesaj pentru politicieni. Haideți să ne bucurăm mai des, să avem mai mulți finaliști, mai mulți campioni olimpici”, a explicat Popovici.”, a spus David Popovici la TVR Sport.

PRIMA REACȚIE David Popovici se declară mulțumit de bronz și  îl provoacă pe chinezul Zhanle Pan
Citește și
PRIMA REACȚIEDavid Popovici se declară mulțumit de bronz și îl provoacă pe chinezul Zhanle Pan
Citește mai mult
PRIMA REACȚIE David Popovici se declară mulțumit de bronz și îl provoacă pe chinezul Zhanle Pan
La 200 de metri i-am învins pe australieni, pe britanici, pe americani, care au bazine să-și pună și în cap. Au absolut orice. Eu mă antrenez la „Lia Manoliu” în continuare, de aceea sunt bronzat de la ochelari, pentru că mă pregătesc afară. Iar iarna, când e frig afară, eu mă antrenez într-un balon, iar un om care nu e obișnuit, se sufocă în trei minute. Suntem puțini care excelăm, dar facem tot ce putem. David Popovici

David Popovici: „Sunt poate mai fericit decât după ce am câștigat aurul”

David Popovici a vorbit și despre medalia de bronz obținută la 100m liber:

„Nu sunt dezamăgit deloc. Sunt mai liniștit, poate chiar mai fericit decât după aur. Pentru mine toată greutate ei de 500 de grame simbolizează toate antrenamentele de la care mi-aș fi dorit să lipsesc, dar nu am făcut-o.

Toate antrenamentele care urmau după nopțile de antrenament și emoțiile pe care le aveam cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice. Simbolizează toate sacrificiile făcute de mine și părinții mei. Sunt foarte mândru de ea”.

AZI NU PLÂNGEM Așa cum  mii de copii s-au apucat de natație  după Diana Mocanu, la fel este acum cu David Popovici 
Citește și
AZI NU PLÂNGEMAșa cum mii de copii s-au apucat de natație după Diana Mocanu, la fel este acum cu David Popovici
Citește mai mult
AZI NU PLÂNGEM Așa cum mii de copii s-au apucat de natație după Diana Mocanu, la fel este acum cu David Popovici 
Parisul m-a tratat foarte bine, chiar dacă cel mai mult am stat în hotel și pe drum sau la antrenamente. Până plec, poate ajung să văd și eu Turnul Eiffel, flacăra olimpică. Poate reușesc să vizitez și eu puțin Parisul. David Popovici

El s-a arătat impresionat de numărul românilor care l-au susținut în La Defense Arena, unde au loc întrecerile olimpice de natație.

„Foarte mulți români au fost în tribune, mi-am auzit numele de peste tot, foarte multe steaguri. Sunt convins că au fost și mai mulți români lipiți de telefoane și televizoare. Vă mulțumesc”, a declarat Popovici.

Popovici a avut puterea să și glumească în momentul în care a fost întrebat ce îi trecea prin minte în timpul finalei:

„M-am gândit mai mult la ce o să mănânc în seara asta, dar nu mi-e foame. Sunt foarte fericit, vreau să mă bucur de ce am reușit. Sunt foarte mândru de mine și de toată lumea care m-a susținut și m-a ajutat”.

VIDEO Cursa de bronz a lui David Popovici

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”