Start lansat Nadal și Alcaraz, în optimile de dublu de la Paris.  Rafa, nervos  înainte de meciul de simplu
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz. Foto: IMAGO

Start lansatNadal și Alcaraz, în optimile de dublu de la Paris. Rafa, nervos înainte de meciul de simplu

  • Perechea formată din Rafael Nadal (38 de ani) și Carlos Alcaraz (21 de ani) s-a calificat în optimile probei de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Spaniolii au trecut în runda inaugurală de argentinienii Maximo Gonzalez (41 de ani) și Andres Molteni (36 de ani), favoriți 6, scor 7-6(4), 6-4.
  • Alcaraz a câștigat sâmbătă și la simplu, proba în care Nadal este programat să joace duminică.

Nadal și Alcaraz doresc să obțină împreună o medalie pentru Spania și au debutat cu dreptul pe celebra arenă Philippe-Chatrier.

Rezultate români la jo - 28 iulie  Calificări pe linie la canotaj, mergem în finala pe echipe la gimnastică +  David Popovici  e în ultimul act la 200m liber
Citește și
Rezultate români la jo - 28 iulie Calificări pe linie la canotaj, mergem în finala pe echipe la gimnastică + David Popovici e în ultimul act la 200m liber
Citește mai mult
Rezultate români la jo - 28 iulie  Calificări pe linie la canotaj, mergem în finala pe echipe la gimnastică + David Popovici e în ultimul act la 200m liber

Carlos Alcaraz și Rafael Nadal, în optimile de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris

Argentinienii au început mai bine meciul și au făcut break încă din primul game, dar spaniolii au revenit rapid. S-a mers cap la cap până în tiebreak, unde Carlos și Rafa au servit foarte bine și au reușit două minibreak-uri.

Gonzalez și Molteni au condus cu 3-0 în setul secund, dar Alcaraz și Nadal au forțat, au revenit și au închis meciul după o oră și 48 de minute de joc, după ora locală 22:00.

  • Pentru „Nadalcaraz” (cum și-au numit cei doi spanioli echipa) urmează un duel cu echipa care se va impune în partida Tallon Griekspoor / Wesley Koolhof (Olanda) - Marton Fucsovics / Fabian Marozsan (Ungaria).

Carlos Alcaraz, start lansat la simplu

Favorit 2 al probei de simplu, Alcaraz l-a învins sâmbătă pe libanezul Hady Habib (#275 ATP), scor 6-3, 6-1.

Campionul de la Roland Garros și Wimbledon va avea o misiune mai dificilă în turul al doilea, unde va da peste învingătorul meciului dintre olandezul Tallon Griekspoor (#27 ATP) și britanicul Cameron Norrie (#44 ATP).

Rafael Nadal, deranjat de ora la care va fi nevoit să joace la simplu

Nadal s-a accidentat miercuri la coapsă și s-a gândit să renunțe la proba de simplu, iar după meciul de dublu a primit o veste care l-a deranjat: organizatorii au programat meciul său cu maghiarul Marton Fucsovics (#83 ATP) pentru duminică, de la ora 14:00.

La 14:00 au pus meciul? E o barbarie, nu înţeleg acest program, e o nebunie. Mi se pare revoltător că acum am terminat dublul la ora asta şi mâine (duminică - n.r.) trebuie să revin pe teren atât de devreme.

Dar, hei, încă nu știu dacă voi juca, chiar nu știu. Va trebui să mă întorc în satul olimpic, să vorbesc cu echipa mea și să luăm împreună decizia. Vom face cum e mai bine pentru Spania.

Mai mult nu este întotdeauna mai mult, uneori mai mult este mai puțin. Dar asta nu înseamnă că nu o să joc la simplu, voi analiza bine”, a spus Nadal, potrivit Punto de Break.

  • Dacă va juca la simplu și va trece de Fucsovics, Nadal va da în turul al doilea peste rivalul Novak Djokovic.

Sârbul a spus că-și dorește un ultim meci cu Rafa pe Philippe-Chatrier, dar spaniolul a avut un răspuns care le dă speranțe fanilor: „Cine a spus că ar fi ultimul nostru dans?”.

2 medalii olimpice de aur
are Rafael Nadal în palmares. În 2008 s-a impus la simplu (l-a învins pe chilianul Fernando Gonzalez), iar în 2016 a triumfat la dublu, alături de Marc Lopez (după o finală cu românii Florin Mergea și Horia Tecău).
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5