Oficial  Rapid  l-a prezentat  pe jucătorul dorit insistent de Neil Lennon
Benjamin Siegrist Foto: Facebook/ @FCRapid1923

Oficial Rapid l-a prezentat pe jucătorul dorit insistent de Neil Lennon

  • Rapid l-a prezentat oficial pe Benjamin Siegrist (32 de ani) prin intermediul rețelelor de socializare.
  • Portarul elvețian de 1,96m, venit de la Celtic, este cel de-al 5-lea transfer realizat de gruparea din Giulești în această vară.

Crescut la juniorii lui Aston Villa, Siegrist a evoluat în ultimele două sezoane la Celtic, dar i-a fost greu să prindă un loc de titular în fața experimentatului Joe Hart (37 de ani).

Benjamin Siegrist a semnat cu Rapid

Portarul elvețian a ajuns în Giulești la insistențele lui Neil Lennon (53 de ani), care îl cunoaște foarte bine din campionatul Scoției. Pentru un loc de titular în poarta Rapidului, Siegrist se va lupta cu Marian Aioanei.

Prezentat în cursul zilei de miercuri, 24 iulie, portarul în vârstă de 32 de ani a oferit o primă declarație în calitate de jucător al Rapidului.

Sunt foarte fericit și mândru să fiu aici. E un nou capitol important în cariera mea, la un club foarte mare de fotbal. Îmi plac provocările. Cred că se practică un fotbal bun aici, într-o ligă competitivă și sunt pregătit să dau tot ce am mai bun pentru Rapid.

Suporterii sunt extraordinari și sper să trăim multe momente frumoase împreună! Abia aștept să lucrez cu Neil Lennon. Am evoluat doar împotriva lui, dar este un antrenor foarte mare, un nume uriaș în istoria lui Celtic”, a spus Benjamin Siegrist.

Cine e Benjamin Siegrist

  • Siegrist a fost ales cel mai bun portar al Campionatului Mondial U17 din 2009, turneu în care Elveția a ieșit campioană
  • El a fost convocat la naționala Elveției pentru Jocurile Olimpice de la Londra (2012).
  • Și-a făcut junioratul la FC Therwil, FC Basel și Aston Villa. În 2013 a fost promovat la prima echipă a celor de la Aston Villa, ulterior fiind împrumutat la Burton Albion, Cambridge United, Solihull și Wycombe Wanderers.
  • În 2016 a fost transferat definitiv de FC Vaduz, unde a evoluat 2 ani, până la mutarea la Dundee United, unde a prins 120 de meciuri. În sezonul 2020/21, a fost portarul cu cele mai multe parade din Premiership (131) și a fost ales „Jucătorul Anului” la Dundee.
  • În 2022 Siegrist a plecat la Celtic, unde nu a reușit însă să joace foarte mult în fața titularului Joe Hart.
500.000 de euro
este cota lui Benjamin Siegrist, conform Transfermarkt

Cristi Manea (26 de ani), Luka Gojkovic (24 de ani), Filip Blazek (26 de ani) și Timotej Jabor (21 de ani) sunt ceilalți jucători care au ajuns în Giulești vara aceasta.

Pentru giuleșteni urmează derby-ul cu Petrolul Ploiești programat luni, 29 iulie, cu începere de la ora 22:00.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5