Nu poate fi „citit”! Răzvan Marin e specialistul naționalei la  penalty-uri . Marele atu? Execută de fiecare dată altfel
Portarul kosovar Muric a încercat să-l destabilizeze pe Marin înaintea penaltyului. N-a reușit. Răzvan a executat foarte sigur Foto: GOLAZO.ro

Nu poate fi „citit”!Răzvan Marin e specialistul naționalei la penalty-uri. Marele atu? Execută de fiecare dată altfel

  • Răzvan Marin, 28 de ani, a înscris cele mai multe goluri printre „tricolori” la Euro și în Liga Națiunilor: 4 reușite în ultimele șase meciuri.
  • Mijlocașul a devenit un expert la 11 metri. Portarilor le e și mai greu în fața lui, pentru că Marin nu are un colț preferat și bate mereu diferit. Secretul său: șut tare și bine plasat.

Într-un moment bun al carierei sale, când urcă din nou, Răzvan Marin a fost unul dintre „tricolorii” remarcați în mod special la Euro. 

Numărul 18 e apreciat pentru acest start de sezon la Cagliari. „E cel mai în formă”, spun italienii.

„Spun ce simt”   Boloni , după restartul naționalei alături de Lucescu: „E iresponsabil să garantezi calificarea la Mondial”
Citește și
„Spun ce simt” Boloni, după restartul naționalei alături de Lucescu: „E iresponsabil să garantezi calificarea la Mondial”
Citește mai mult
„Spun ce simt” Boloni , după restartul naționalei alături de Lucescu: „E iresponsabil să garantezi calificarea la Mondial”

Răzvan Marin, golgheterul naționalei și la Euro, și în Liga Națiunilor

Mijlocașul în vârstă de 28 de ani nu doar că a împins naționala înainte la turneul final, un motor al liniei mediane, a fost și golgheterul selecționatei în Germania, cu două reușite. E cel mai prolific și în Liga Națiunilor (tot „dublă”). 

Golul lui Răzvan Marin împotriva Slovaciei, la Euro Foto: Imago Golul lui Răzvan Marin împotriva Slovaciei, la Euro Foto: Imago
Golul lui Răzvan Marin împotriva Slovaciei, la Euro Foto: Imago

Marin a marcat patru goluri în ultimele șase partide ale reprezentativei:

  • 17 iunie: 3-0 cu Ucraina (Euro 2024) - șut de la 25 de metri
  • 26 iunie: 1-1 cu Slovacia (Euro 2024) - penalty
  • 6 septembrie: 3-0 cu Kosovo (Liga Națiunilor) - penalty
  • 9 septembrie: 3-1 cu Lituania (Liga Națiunilor) - penalty
16 goluri
a influențat Răzvan Marin (7 reușite, 9 pase decisive) în 61 de selecții la echipa națională

Marin: 3 goluri în 55 de selecții, 4 în ultimele 6 meciuri

Transformarea sa la lot e evidentă. În primele 55 de meciuri în tricoul galben, a punctat de trei ori, la diferențe mari de timp.

  • 8 octombrie 2016: 5-0 cu Armenia (preliminarii CM 2018). Acela a fost debutul său la națională.
  • 11 noiembrie 2020: 5-3 cu Belarus (amical)
  • 15 octombrie 2023: 4-0 cu Andorra (preliminarii CE 2024)

În ultimele trei luni, a înscris patru goluri în șase întâlniri. 

Faptul că a devenit specialistul naționalei la 11 metri, înlocuindu-l pe Nicolae Stanciu, l-a ajutat să apară mai des pe tabelă.

3,5 milioane de euro
valorează Răzvan Marin în acest moment (Transfermarkt). A atins maximum în iunie 2021, la Cagliari: 15 milioane

Răzvan Marin trage tare și plasat. Nu are un colț preferat, schimbă mereu

Se vede că exersează la antrenamente loviturile de pedeapsă. Și variază mult execuțiile. Nu are un colț preferat pe care să-l vizeze aproape de fiecare dată. De aceea, nu poate fi „citit”. A bătut diferit penalty-urile din acest an. 

  • 1-1 cu Slovacia - în stânga, sus, sub transversală. Dubravka s-a aruncat în direcția opusă.
  • 3-0 cu Kosovo - în dreapta, la semiînălțime. Muric i-a ghicit colțul, dar nu a ajuns balonul. 
  • 3-1 cu Lituania - pe centru, chiar deasupra picioarelor lui Gertmonas. 

De fiecare dată a plasat mingea excelent. A tras și tare, pentru a-i fi foarte greu goalkeeperului să plonjeze și să blocheze. 

532 de minute
a jucat Răzvan Marin în ultimele 6 meciuri la națională (de patru ori a fost integralist, în două partide, câte 86 de minute)

„Întoarcerea lui Răzvan Marin a oferit calitate. E cel mai în formă”

Numărul 18 al naționalei și al lui Cagliari e apreciat și în Italia în acest început de sezon. E printre cei mai valoroși jucători ai sarzilor, numărul 1 în linia mediană. 

„Cel mai în formă e Marin. Un mijlocaș bun care a crescut în perioada petrecută la Empoli”, a declarat pentru Tuttomercatoweb. A fost împrumutat la Empoli între 2022 și 2024. 

360 de minute
a disputat Răzvan Marin la Cagliari în actuala stagiune în Italia (integralist în trei dueluri de Serie A și unu de Cupa Italiei)

La rândul său, directorul sportiv al clubului rossoblu, Nereo Bonato, a spus într-o conferință de presă că „întoarcerea lui Marin a oferit echipei calitate la centrul terenului”. 

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”