„Spun ce simt”   Boloni , după restartul naționalei alături de Lucescu: „E iresponsabil să garantezi calificarea la Mondial”
Ladislau Boloni / Foto: Imago

„Spun ce simt” Boloni, după restartul naționalei alături de Lucescu: „E iresponsabil să garantezi calificarea la Mondial”

  • Ladislau Boloni (71 de ani) a salutat decizia Federației Române de Fotbal de a-l numi pe Mircea Lucescu (79 de ani) în funcția de selecționer, după plecarea lui Edi Iordănescu (46 de ani)
  • „Il Luce” a debutat cu două victorii în Liga Națiunilor, iar naționala pare a fi pe un drum bun.

„Tricolorii” au obținut o victorie încântătoare în Kosovo, scor 3-0, dar și un succes mai chinuit decât o arată scorul, 3-1, în Ghencea, contra celor din Lituania.

Victoria maestrului  România - Lituania 3-1 , meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul
Citește și
Victoria maestruluiRomânia - Lituania 3-1, meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul
Citește mai mult
Victoria maestrului România - Lituania 3-1 , meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul

Boloni: „Misiunea lui Lucescu este să lucreze bine”

Fostul său coleg, dar și elev de la echipa națională, Ladislau Boloni, este de părere că Mircea Lucescu este cea mai bună opțiune de selecționer pe care Federația o putea aborda în acest moment.

„Mă bucur pentru reușita muncii sale. Cred că Federația a luat cea mai bună decizie pentru obiectivul propus, calificarea la Campionatul Mondial. Eu nu pot să garantez însă că Mircea Lucescu va califica naționala.

Un singur lucru se poate garanta în viață, că murim odată. Atât! Nici Dumnezeu nu poate garanta că România se va califica la Mondial.

Pot afirma însă că pentru echipa națională a României soluția Lucescu este foarte bună. Misiunea lui Lucescu este să lucreze bine, ca de altfel misiunea tuturor antrenorilor”, a declarat Ladislau Boloni, conform fanatik.ro.

Ladislau Boloni: „Nu poți să iei aceeași responsabilitate ca Spania, Franța sau Germania”

În același timp, „Loți” consideră că Mircea Lucescu nu ar trebui să garanteze calificarea la Cupa Mondială din 2026:

Dacă ești selecționerul echipei naționale a României este iresponsabil să garantezi calificarea la Mondial. Eu nu spun lozinci obișnuite, bune pentru titluri de articole, spun ceea ce simt.

Dacă ești antrenorul României nu poți să iei aceeași responsabilitate ca antrenorii Spaniei, Franței sau Germaniei.

Dacă ești la nivelul naționalei României este foarte bine, bravo, în schimb necunoscutele sunt mult mai mari. Cu toate acestea, că va reuși sau nu va reuși, reafirm, Lucescu este soluția cea mai bună pentru echipa națională a României!”, a adăugat Boloni.

Boloni: „Din acest punct de vedere, Lucescu este omul potrivit”

În plus, Boloni se bucură de faptul că Mircea Lucescu a renunțat la orgoliile predecesorilor săi și l-a convocat pe Alexandru Mitriță pentru cele două meciuri din Liga Națiunilor.

Olteanul l-a răsplătit cu un gol în finalul partidei cu Lituania, iar apoi l-a îmbrățișat puternic pe ”Il Luce”, în semn de recunoștință.

Referitor la Mitriță eu cred că este un jucător valoros, poate cu toanele sale, cu un ego mai deosebit, dar nu cred că suntem atât de bogați la nivelul fotbaliștilor valoroși încât să nu facem anumite compromisuri. Din acest punct de vedere Mircea este omul potrivit. Ladislau Boloni
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”