„Să fie atenți la noi!”   George Pușcaș  i-a avertizat pe olandezi să nu se bucure că ne întâlnesc
George Pușcaș (foto: sportpictures)

„Să fie atenți la noi!” George Pușcaș i-a avertizat pe olandezi să nu se bucure că ne întâlnesc

  • România - Olanda. George Pușcaș a reacționat la conferința de joi aflând că viitorii adversari din optimile EURO 2024 ne privesc cu superioritate. 
  • România va întâlni Olanda, marți, 2 iulie, de la ora 19:00. Meciul va fi livetext pe GOLAZO.ro și în direct pe Pro TV.
  • Atacantul și-a amintit semifinala de la Euro U21: „Nici atunci nu credea nimeni că vom ieși din grupe. Voiam să repetăm și la echipa mare ce am realizat în 2019”.

Corespondență GOLAZO.ro din Germania

Prima zi după meciul care ne-a calificat în „optimile” Euro.
Cei 11 titulari de la 1-1 cu Slovacia la Frankfurt au rămas la hotel pentru recuperare. Ceilalți jucători au venit la Akon Arena pentru o sesiune la sala de forță cu preparatorul fizic.

„Meciul nu va fi o ușurare pentru olandezi”

Inclusiv George Pușcaș, prezent și la conferința de presă. 

Jurnaliștii olandezi au pus primele întrebări. „Știm că Olanda e o echipă puternică, și pe teren și în afara terenului, îi cunoaștem forța”, a început atacantul.

Dar, auzind că internaționalii portocalii au răsuflat ușurați când au aflat că îi vor întâlni pe „tricolori”, Pușcaș a replicat: 

„Noi suntem tari, avem o formație compactă. Olandezii ar trebui să fie mai atenți la noi. Nu cred că partida cu noi va fi o ușurare pentru ei. Îi respectăm, însă vom lupta pentru calificare. 

Suntem pregătiți pentru acest meci. Știm tot ce avem de făcut împotriva Olandei, iar Mister ne va transmite informațiile pe care trebuie să le știm despre adversari”. 

„E momentul să lăsăm totul în vestiar pentru a face pasul următor”

Întrebat cât de repede va uita performanța calificării pentru a se concentra la duelul cu batavii, atacantul a spus: 

„A fost o realizare extraordinară, am sărbătorit în marea familie galbenă. Acum, e momentul să ne gândim să lăsăm totul în vestiar pentru a plănui pasul următor”. 

E gata să-l înfrunte pe Virgil van Dijk, stoperul lui Liverpool, foarte criticat la acest Euro. 

„Van Dijk e un jucător de top, știu că e un apărător foarte bun, un luptător, totuși ce se întâmplă în tabăra lor nu ne interesează. Trebuie să ne concentrăm la ce avem noi de făcut”. 

„Nici în 2019 nu credea nimeni că putem ieși din grupe”

„Tricolorul” nu e surprins de ce a realizat naționala la Euro, repetând spiritul echipei de tineret de la semifinala din 2019.

Nu a uitat nimic din ce s-a întâmplat atunci.

„În 2019 am avut un grup la fel de frumos cum avem și acum. Am plecat la fel ca acum, nu credea nimeni că putem ieși din grupe. 

Nu știu dacă mă gândeam că putem ajunge în semifinale, dar sentimentul s-a construit pe parcurs. După victoria de la primul meci, după al doilea, ne-am dat seama de ce putem face”, și-a amintit el. 

„După performanța de la tineret, voiam să o repetăm și la echipa mare”

A continuat povestea: „După performanța de la tineret, mă gândeam că voiam să facem asta și la echipa mare. Sentimentele trăite atunci m-au făcut să mai vreau să trăiesc acest sentiment. 

Credeam că vom ieși din grupă și acum, eram neînvinși, aveam una dintre cele mai bune apărări. Nu erau motive care să mă facă să cred că nu putem ieși din grupă. Și continuăm să visăm”. 

E un moment istoric pentru România. Dacă tot am ajuns pe acest val incredibil al competiției, sper să putem continua. Să fim pregătiți pentru un meci mare. George Pușcaș

„Ne uitam precum copiii pe telefon, uimiți. Nu cred că realizăm cu adevărat ce s-a întâmplat”

A zâmbit când i s-a vorbit de Generația de Suflet, așa cum a numit-o Edward Iordănescu:

„Generația de Suflet e o comparație incredibilă. Evidențiază calitățile fiecărui jucător. Am pus suflet la tot ce s-a petrecut aici. Și înainte de calificări. Calificarea asta s-a construit înaintea calificării la turneu”. 

„Zidul Galben” al fanilor îl încarcă: „A fost o mândrie enormă să văd ce au simțit fanii. Parcă m-am regăsit în fiecare dintre românii aflați acolo. M-am gândit la fiecare român care s-a uitat din orice colț al lumii”. 

Crede că „e loc de mai bine. Dacă a demonstrat până aici, echipa o poate face mai departe. De ce să ne mulțumim doar cu ce am realizat până acum. Așa se produc succesele mari, când îți propui mai mult”.  

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat oportunitatea să ajung să joc într-o astfel de competiție și să trec de grupe. Avem credința că ne putem bate cu ei pe teren. Mă simt entuziasmat să joc împotriva unor jucători de asemnea clasă. George Pușcaș

E fericit că el și generația lui au scos oamenii în stradă, la Universitate, ca pe vremea Generației de Aur. 

„Ne uitam precum copiii pe telefon. Eram uimiți de ce era la București. Nu cred că realizăm cu adevărat ce s-a întâmplat. E posibil să ne bucurăm în timp”, a afirmat Pușcaș.

„Probabil că din acele dezamăgiri am ajuns să fim pregătiți pentru ce urmează. Să învățăm din critici”

Simte că și înfrângerile i-au ajutat să crească: „De la meci la meci a fost o continuă construcție. Nu înseamnă că dacă pierdeam nu învățam din ele. Probabil că din acele dezamăgiri am ajuns să fim pregătiți pentru ce urmează.

Au fost ani în care s-a muncit și toți au încercat să aducă ceva. Cărămidă cu cărămidă și gând cu gând s-a ajuns la obiectivul de acum. De asta trebuie să mulțumim tuturor pentru parcursul naționalei. Inclusiv jucătorilor care au fost cu noi și nu sunt la Eurp. Toți ne-au dat o mână de ajutor. 

Nu am dat o palmă nimănui. E rezultatul ideal pentru că lumea iubește naționala. E un răspuns, pentru că noi doar pe teren putem răspunde. Drumul nostru ar trebui să fie constant fără să plecăm capul la dezamăgiri și critici. Ci doar să învățăm din critici să fim mai buni. George Pușcaș

* Parteneriat: articol realizat cu sprijinul conectivității oferite de Vodafone la Euro2024

Go, România! O legendă a Angliei mizează pe ai noștri să provoace marea surpriză din optimile EURO 2024
EURO 2024
29.06
Go, România! O legendă a Angliei mizează pe ai noștri să provoace marea surpriză din optimile EURO 2024
Citește mai mult
Go, România! O legendă a Angliei mizează pe ai noștri să provoace marea surpriză din optimile EURO 2024
Dinamo - Domzale 4-3  Gol superb Cîrjan și  „triplă”  a lui Abdallah
Liga 1
29.06
Dinamo - Domzale 4-3 Gol superb Cîrjan și „triplă” a lui Abdallah
Citește mai mult
Dinamo - Domzale 4-3 Gol superb Cîrjan și „triplă” a lui Abdallah
„Ajută-mă, tata!” Jennifer Dossey, interviu emoționant în Germania pentru GOLAZO.ro
Special
29.06
„Ajută-mă, tata!” Jennifer Dossey, interviu emoționant în Germania pentru GOLAZO.ro
Citește mai mult
„Ajută-mă, tata!” Jennifer Dossey, interviu emoționant în Germania pentru GOLAZO.ro
Bilete  FRF a solicitat mai multe locuri pentru fanii români la meciul cu Olanda. Răspunsul dat de UEFA
Nationala
28.06
Bilete FRF a solicitat mai multe locuri pentru fanii români la meciul cu Olanda. Răspunsul dat de UEFA
Citește mai mult
Bilete FRF a solicitat mai multe locuri pentru fanii români la meciul cu Olanda. Răspunsul dat de UEFA