Nu renunță la medalie Sabrina Voinea a făcut  apel  la Tribunalul Suprem » Cerința gimnastei
Sabrina Maneca-Voinea. Foto: IMAGO

Nu renunță la medalieSabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Suprem » Cerința gimnastei

  • Sabrina Maneca Voinea (17 ani) a făcut apel la Tribunalul Suprem Elvețian (TSE) împotriva hotărârii pronunțate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în cazul medaliei olimpice de bronz la sol.
  • Federația Română de Gimnastică și sportiva cer ca toate cele trei gimnaste (Sabrina Maneca-Voinea, Jordan Chiles și Ana Maria Bărbosu) să primească medalii de bronz.

Jordan Chiles (23 de ani) a urcat pe podiumul de la Paris, însă americanca a rămas fără medalie după decizia TAS.

Bronzul a ajuns la Bărbosu, însă și Maneca-Voinea și l-a dorit: a explicat că a terminat pe locul 5 pentru că a fost penalizată pe nedrept.

„CIO nu le-a cerut asta!” Surse GOLAZO.ro dezvăluie  amănuntul care a făcut diferența  în finala de la sol a Jocurilor Olimpice
Citește și
„CIO nu le-a cerut asta!”Surse GOLAZO.ro dezvăluie amănuntul care a făcut diferența în finala de la sol a Jocurilor Olimpice
Citește mai mult
„CIO nu le-a cerut asta!” Surse GOLAZO.ro dezvăluie amănuntul care a făcut diferența în finala de la sol a Jocurilor Olimpice

Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Cere medalii pentru ea, Bărbosu și Chiles

„Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că astăzi, 26.08.2024, Tribunalul Suprem Elvețian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG și Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii pronunțate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Mulțumim Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru sprijinul constant oferit în prezentul demers, avocaților noștri Dr. Av. Mădălina Diaconu și Av. Sabin Gherdan, care ne reprezinta la TSE, precum și partenerilor autorizați ai Federației Române de Gimnastică, Casa de avocatură Popescu & Asociații și Av . Bogdan Foloștină”, se arată în comunicatul FRG.

„Posibil până la sfârșitul anului să avem o soluție”

Sabin Gherdan, unul dintre avocații Sabrinei, a explicat că procesul va dura câteva luni, însă speră ca astfel să fie rezolvată o „situație traumatică” pentru cele trei gimnaste.

„E o procedură efectuată în numele FRG și al Sabrinei Voinea. Termenul limită pentru atacarea deciziei TAS era 13 septembrie, dar am vrut să facem mai repede acest pas, să fim primii.

Sperăm în continuare să se ajungă la o modalitate amiabilă de rezolvare a acestui caz în sensul ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz, un punct de vedere pe care l-am susținut de la început.

E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei”, a declarat avocatul Sabin Gherdan, citat de GSP.

Posibil până la sfârșitul anului să avem o soluție, posibil să se întindă și mai mult, depinde de mai mulți factori. Sabin Gherdan, avocatul Sabrinei Maneca-Voinea
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”