„Nu e corect” Ce a spus  Simona Halep  după ce Sinner a scăpat de suspendare: „E foarte clar și vizibil!”
Simona Halep (32 de ani, #1.135 WTA) se simte nedreptățită, după ce Jannik Sinner (23 de ani, #1 ATP) a fost depistat pozitiv la clostebol, dar a fost iertat de ITIA și WADA. Foto: sportpictures.eu

„Nu e corect”Ce a spus Simona Halep după ce Sinner a scăpat de suspendare: „E foarte clar și vizibil!”

  • Simona Halep (32 de ani, #1.135 WTA) se simte nedreptățită, după ce Jannik Sinner (23 de ani, #1 ATP) a fost depistat pozitiv la clostebol, dar a fost iertat de ITIA și WADA.
  • Românca a fost suspendată 4 ani de ITIA, după ce a fost depistată pozitivă la roxadustat. TAS i-a redus pedeapsa la numai 9 luni după ce a demonstrat că substanța a apărut în corp din cauza unui supliment contaminat. Halep efectuase deja 19 luni din pedeapsa inițială.

Chiar dacă a picat cele două teste doping din cauza steroizilor, situația nu a fost făcută publică deoarece acesta ar fi contestat cu succes suspendările provizorii dictate, invocând o contaminare.

Explicația care l-a salvat de suspendare: fizioterapeutul său ar fi utilizat un spray pentru uz personal, pentru o tăietură la un deget, apoi i-a făcut sportivului masaj fără mănuși, iar substanța, una interzisă, s-a transferat și către italian. Sinner l-a demis pe fizioterapeut.

Ce a spus Simona Halep după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare pentru dopaj

Simona Halep susține în continuare că nu este corect ca cele două cazuri să fie judecate diferit.

Cred că este vorba de ceva foarte clar şi vizibil. S-a judecat total diferit, iar eu am avut foarte mult de suferit. Am aşteptat enorm, ceea ce nu mi se pare deloc corect.

Cred că toţi sportivii ar trebui să fie judecați și trataţi la fel, indiferent că sunt numărul 1 sau numărul 200. Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat.

Este un subiect pe care aş vrea să îl las în urmă şi să îmi văd de viaţă în continuare pentru că viaţa este frumoasă”, a spus Simona Halep, conform as.ro.

Kyrgios a dat-o exemplu pe Halep, în scandalul cu Sinner

Nick Kyrgios se află printre cei care n-au crezut această variantă expusă de către Sinner și echipa sa.

Ridicol! Fie că a fost accidental sau planificat. Ești testat pozitiv de două ori cu o substanță interzisă (steroid)…ar trebui să fii suspendat pentru doi ani.

Performanța ta a fost îmbunătățită. Cremă de masaj… Mda, sigur”, a reacționat Kyrgios imediat după ce a aflat informațiile despre Sinner.

Nick Kyrgios continuă să-și mențină poziția inițială. Acesta a afirmat că nu are nimic personal cu Jannik Sinner, însă consideră că acesta avea nevoie de un proces normal și, dacă era nevoie, de o suspendare pe măsură.

Australianul a dat drept exemplu situația Simonei Halep, care a fost pedepsită mult mai aspru într-o situație asemănătoare.

„Susțin cu argumente fiecare cuvânt. Tot ceea ce spun pe rețelele de socializare trebuie să susțin. I-am văzut pe mulți dintre prietenii mei trecând prin cazuri de dopaj și fiind suspendați.

Am văzut jucători precum Simona Halep și alții și se pare că de fiecare dată când apare un nou caz există întotdeauna un proces diferit pentru diferiți jucători.

Nu este nimic personal împotriva lui Sinner. Știu cât de important este. Este unul dintre cei mai mari jucători de tenis pe care îi avem acum… și știu cât de important va fi el în următorii 15 ani.

Nu neg nimic din toate acestea. Nu am nimic personal împotriva lui”, a declarat Kyrgios pentru ESPN.

Am văzut jucători precum Simona Halep sau Jenson Brooksby, cărora le-au fost distruse carierele. Se pare că de fiecare dată când apare un caz, există întotdeauna un proces diferit pentru diferiți jucători. Nick Kyrgios, la ESPN
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”