Germania - Ungaria 2-0  Țara gazdă, prima  calificată  în optimi, maghiarii sunt ca și eliminați
Germania se va confrunta cu Ungaria în al doilea meci din Grupa A, la EURO 2024.

Germania - Ungaria 2-0 Țara gazdă, prima calificată în optimi, maghiarii sunt ca și eliminați

  • Germania a înfrânt-o cu 2-0 pe Ungaria în al doilea meci din Grupa A, la EURO 2024.
  • Germania, gazda turneului, a devenit prima echipă națională calificată în optimile de finală.
  • În primul meci al zilei, Croația și Albania au încheiat la egalitate, 2-2, într-un meci de senzație.

Germania este calificată în optimi

În fața a peste 60.000 de fani, pe stadionul din Stuttgart, germanii au dominat partida.

Nemții au deschis scorul în prima repriză prin Jamal Musiala. Acesta a fost servit perfect de către Ilkay Gundogan, care a profitat de o neînțelegere între Orban și Gulacsi.

Prin golul său, Musiala devine singurul care a marcat de două ori la EURO 2024. Potrivit Opta, Musiala a avut nevoie de numai doua atingeri pentru a reuși performanța din această seară.

Germania a majorat scorul în repriza secundă, prin căpitanul Ilkay Gundogan, care a stabilit scorul final cu un șut bine plasat.

Partida a fost marcată de numeroase ocazii pentru ambele echipe, dar portarul german Manuel Neuer a fost decisiv, cu intervenții importante, inclusiv o paradă superbă la o lovitură liberă executată de Szoboszlai pentru Ungaria.

Gulacsi are și el meritul său în poarta Ungariei, care a menținut scorul și le-a permis maghiarilor să spere că vor întoarce scorul

Cu această victorie, Germania a acumulat 6 puncte din două meciuri și este prima echipă care se califică în faza eliminatorie din Grupa A.

În schimb, Ungaria rămâne fără puncte și cu șanse minime de a avansa în următoarea etapă a competiției.

Germania - Ungaria 2-0

  • Au marcat: Musiala 22, Gundogan 67

FINAL DE MECI

Min. 89 - Maximilian Mittelstadt a primit un cartonaș galben deoarece nu i-a lăsat mingea arbitrului.

Min. 87 - Marco Rossi decide să facă două schimbări pentru echipa Ungariei. Kevin Csoboth intră în locul lui Roland Sallai, iar Daniel Gazdag îl înlocuiește pe Barnabas Varga.

Min. 84 - Ilkay Gundogan a fost înlocuit de Deniz Undav în echipa Germaniei.

Min. 75 - Marco Rossi a decis să aducă forțe proaspete în echipa Ungariei, l-a înlocuit pe Bendeguz Bolla cu Martin Adam. Într-o altă schimbare imediată, Zsolt Nagy a intrat în locul lui Milos Kerkez pentru Ungaria.

Min. 75 - Leroy Sane a executat un șut instantaneu de la marginea careului, îndreptat spre partea dreaptă a porții, dar Peter Gulacsi a intervenit bine și a respins mingea.

Min. 74 - Joshua Kimmich din Germania a avut o atingere bună a balonului, după ce a preluat o pasă frumoasă de la coechipierul său! Șutul puternic trimis de Kimmich din interiorul careului spre partea dreaptă a porții a fost apărat de Gulacsi!

Min. 67 - GOL! Maximilian Mittelstadt îl găsește pe Ilkay Gundogan în careu, iar Gundogan își păstrează calmul și trimite pe jos în colțul drept al porții. Germania - Ungaria, 2-0!

Min. 64 - Schimbare pentru maghiari, Adam Nagy a fost înlocuit de Laszlo Kleinheisler.

Min. 60 - Roland Sallai a trimis o centrare către marginea careului mic. Barnabas Varga s-a înălțat peste fundașii nemți, dar lovitura sa de cap a trecut puțin peste poartă.

Min. 58 - Julian Nagelsmann a decis să facă două schimbări în echipa Germaniei. Florian Wirtz a fost înlocuit de Leroy Sane, în timp ce Niclas Fullkrug a intrat pe teren în locul lui Kai Havertz.

Min. 55 -Ilkay Gundogan a centrat , dar Peter Gulacsi a respins mingea cu pumnul. Aceasta a ajuns în afara zonei de pedeapsă și a fost preluată de Toni Kroos, care a încercat un șut spre partea dreaptă a porții, dar portarul a intervenit prompt pentru a opri încercarea.

Min. 45+2 - Roland Sallai a marcat, dar arbitrul central a anunțat că a fost ofsaid.

Min. 44 - Jamal Musiala trimite o minge periculoasă spre poarta lui Gulacsi, dar balonul trece puțin pe lângă bară și lovește plasa laterală.

Min. 29 - Dominik Szoboszlai a primit o pasă bună în interiorul careului, dar șutul său către poartă a fost blocat de un fundaș.

Min. 26 - Dominik Szoboszlai a executat o lovitură liberă promițătoare de la marginea careului. Șutul său către vinclul stâng al porții a fost prins de Manuel Neuer.

Min. 22 - GOL! După o neînțelegere dintre Orban și portarul Gulacsi, căpitanul Gundogan profită și pasează decisiv către Musiala! Germania - Ungaria, 1-0!

Min. 19 - Kai Havertz a încercat să-l găsească pe Ilkay Gundogan cu o pasă în adâncime, dar pasa a fost prea puternică. Mingea a depășit limita terenului.

Min. 12 - Robert Andrich a găsit puțin spațiu în interiorul careului pentru a profita de lovitura de colț. A trimis mingea aproape de bara din stânga, dar a fost blocat de un fundaș advers.

Min. 11 - Kai Havertz aproape a transformat o centrare excelentă într-un gol în interiorul careului. A trimis un șut către partea stângă a porții. Peter Gulacsi a făcut o intervenție fantastică! Arbitrul principal și arbitrul asistent au indicat lovitură de colț.

Min. 5 - Kai Havertz a trimis un șut către colțul drept jos al porții de la marginea careului, dar execuția sa a fost slabă și Peter Gulacsi a intervenit ușor.

Min. 1 - A început partida!

Germania - Ungaria. Echipele de start:

  • GERMANIA: Neuer - Kimmich, Rudiger, Tah, Mittelstadt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan, Wirtz - Havertz
    Selecționer: Julian Nagelsmann
  • UNGARIA: Gulacsi - Fiola, Orban, Dardai - Bolla, A. Nagy, Schafer, Kerkez - Sallai, B. Varga, Szboszlai
    Selecționer: Marco Rossi

➡️Imagini cu suporterii Ungariei în așteptarea meciului cu Germania.

Ungaria a învins în ultimul duel direct

Germania a avut un început puternic, a înfrânt Scoția la Munchen cu 5-1. Cu acest scor, nemții au înregistrat cea mai mare victorie obținută vreodată de naționala Germaniei la EURO.

Pentru nemți, în meciul cu Scoția, au marcat Wirtz, Musiala, Havertz, FullKrug și Emre Can.

În schimb, la o zi după victoria răsunătoare a nemților, Ungaria a pierdut cu 3-1 în fața Elveției, la Koln. Singurul gol al Ungariei a fost marcat de Barnabas Varga, în repriza a doua.

Cu toate acestea, Germania a fost învinsă de Ungaria în ultima lor întâlnire, disputată în 2022 în Liga Națiunilor, cu scorul de 1-0, iar meciul a avut loc tot în Germania, la Leipzig. Singurul gol al partidei a fost marcat de Adam Szalai.

de 37 de ori
s-au întâlnit cele două naționale, Germania a obținut 13 victorii, Ungaria 12 victorii, iar 12 meciuri s-au terminat la egalitate

Germania are cel mai tânăr antrenor și cel mai tânăr marcator

Antrenorul naționalei Germaniei, Julian Nagelsmann, a devenit, la 36 de ani și 327 de zile, cel mai tânăr selecționer din istoria turneelor finale ale Campionatului European.

  • În acest clasament, România este reprezentată de Mircea Lucescu, care ocupa locul cinci, carea avea 38 de ani și 321 de zile la meciul cu Spania de la EURO 1984.
  • Înaintea lui Lucescu se află Srecko Katanec, care avea 36 de ani și 333 de zile la meciul cu Serbia la EURO 2000.
  • Michel Platini, care avea 36 de ani și 355 de zile la partida cu Suedia la EURO 1992.
  • Frank Rijkaard, care avea 37 de ani și 255 de zile la partida cu Cehia la EURO 2000.

Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din naționala Germaniei la un EURO, la 21 de ani și 42 de zile, prin golul marcat în minutul 10 al partidei cu Scoția.

El i-a devansat pe Kai Havertz, care avea 22 de ani și 8 zile la EURO 2020, și pe Olaf Thon, care avea 22 de ani și 44 de zile la EURO 1988.

Ungaria are jucători cu stil nemțesc

Relațiile dintre jucătorii echipelor naționale ale Germaniei și Ungariei sunt marcate de numeroase legături interesante și colaborări la nivel de club.

  • Willi Orban, fundașul Ungariei, este născut în Kaiserslautern și are cetățenie germană și maghiară.
  • Mai mulți jucători din naționala Ungariei au jucat sau joacă în Germania, inclusiv Peter Gulacsi, Willi Orban, Roland Sallai, Andras Schafer și Attila Szalai.
  • Julian Nagelsmann, antrenorul Germaniei, i-a antrenat pe Gulacsi și Orban la Leipzig în perioada 2019-2021.
  • De asemenea, antrenorul Ungariei, Marco Rossi, a jucat pentru Eintracht Frankfurt în sezonul 1996/97.

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !