„Va refuza cu greu” Mircea Lucescu, pe lista unei selecționate care a participat la  EURO 2024
Mircea Lucescu

„Va refuza cu greu”Mircea Lucescu, pe lista unei selecționate care a participat la EURO 2024

  • Liber de contract din noiembrie 2023, Mircea Lucescu (78 de ani) se gândește să revină în antrenorat.
  • „Il Luce” ar putea să-l înlocuiască pe Sergiy Rebrov (50 de ani) pe banca tehnică a naționalei Ucrainei, după dezamăgirea de la EURO 2024, când a fost eliminată în faza grupelor

Cu o experiență vastă în fotbalul din Ucraina, Mircea Lucescu ar putea reveni în antrenorat și ar putea prelua prima reprezentativă a Ucrainei.

Mircea Lucescu, pe lista naționalei Ucrainei

Presa din Ucraina scrie că Mircea Lucescu se află pe lista alcătuită de conducerea Federației de la Kiev.

„Românul are deja 78 de ani. Dar un asemenea loc de muncă, la o selecţionată pe care o cunoaşte foarte bine, va prezenta cu siguranţă interes pentru domnul Mircea.

Recent, Lucescu a spus că nu vrea să părăsească fotbalul şi că aşteaptă o ofertă pe care nu o va putea refuza. [Naţionala Ucrainei] este o opţiune pe care cu greu o va refuza cel mai de succes antrenor al vremurilor noastre”, notează ucrainenii.

Miron Markevich, Yuri Venidub, Mauro Tassotti și Gianni de Biasi sunt antrenorii care se mai află pe lista Federației de la Kiev.

Mircea Lucescu are o carieră impresionată

„Il Luce” a debutat ca antrenor-jucător în anul 1978, pe vremea când evolua pentru Corvinul Hunedoara. Ulterior a antrenat și naționala României, între 1981 și 1986.

Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana ,Rapid, Inter, Galatasaray, Beșitkaș, Shakhtar Donetsk, Zenit, Turcia și Dinamo Kiev sunt echipele antrenate de Mircea Lucescu de-a lungul carierei.

Mircea Lucescu a părăsit-o de Dinamo Kiev, după o înfrângere împotriva celor de la Shakhtar Donetsk, echipă la care a obținut cele mai importante performanțe din cariera sa de antrenor.

8 titluri
7 cupe, 6 Supercupe și o Cupă UEFA a obținut Mircea Lucescu la Shakhtar Donetsk

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”