Selecționerii Lucescu  După Il Luce, și Răzvan ar putea  pregăti o națională  » Antrenorul lui PAOK, favorit să înlocuiască un campion european
Răzvan Lucescu. Foto: IMAGO

Selecționerii Lucescu După Il Luce, și Răzvan ar putea pregăti o națională » Antrenorul lui PAOK, favorit să înlocuiască un campion european

  • Răzvan Lucescu (55 de ani) și francezul Herve Renard (56 de ani) sunt cei doi candidați pentru postul de selecționer al naționalei Arabiei Saudite.

Campion european cu Italia în 2021, Roberto Mancini (59 de ani) a rezistat 14 luni pe banca saudiților, iar aceștia caută un înlocuitor care să califice naționala la Campionatul Mondial din 2026.

PAOK revine spectaculos  Elevii lui  Răzvan Lucescu  au fost conduşi timp de 84 de minute: „Una dintre cele mai slabe reprize din ultimul an!”
Citește și
PAOK revine spectaculos Elevii lui Răzvan Lucescu au fost conduşi timp de 84 de minute: „Una dintre cele mai slabe reprize din ultimul an!”
Citește mai mult
PAOK revine spectaculos  Elevii lui Răzvan Lucescu au fost conduşi timp de 84 de minute: „Una dintre cele mai slabe reprize din ultimul an!”

Răzvan Lucescu, dorit ca selecționer al Arabiei Saudite

Un jurnalist din Arabia Saudită, care citează surse Al Jazeera, a dezvăluit că antrenorul lui PAOK, Răzvan Lucescu, se numără printre antrenorii favoriți să preia conducerea naționalei saudite.

Răzvan Lucescu are contract cu PAOK până în vara anului 2027, însă tehnicianul român a menționat în trecut că există două clauze de reziliere în acord: una de 2 milioane de euro pentru echipele din vestul Europei și una pentru alte țări în valoare de 4 milioane de euro, potrivit gazzetta.gr.

Aceasta nu ar fi prima aventură pe banca unei naționale pentru tehnician. Fiul lui Mircea Lucescu, actualul selecționer al României, i-a pregătit pe „tricolori” în perioada aprilie 2009 - iunie 2011.

21 de meciuri
a adunat Răzvan Lucescu pe banca naționalei României. A înregistrat 8 victorii, 5 remize și 8 înfrângeri.

PAOK a câștigat un singur meci din ultimele 6. Joi seara, echipa din Salonic a obținut in extremis o remiză cu Plzen, scor 2-2, după ce a fost condusă cu 2-0.

„FCSB s-a autodepășit”  Jean Vlădoiu  nu a fost surprins  de înfrângerea din Scoția + Critici dure pentru patron: „Problema e că  mulți îl copiază”
Citește și
„FCSB s-a autodepășit” Jean Vlădoiu nu a fost surprins de înfrângerea din Scoția + Critici dure pentru patron: „Problema e că mulți îl copiază”
Citește mai mult
„FCSB s-a autodepășit”  Jean Vlădoiu nu a fost surprins de înfrângerea din Scoția + Critici dure pentru patron: „Problema e că  mulți îl copiază”

Herve Renard, 153 de meciuri ca selecționer

De cealaltă parte, Herve Renard este obișnuit cu funcția de selecționer. De-a lungul timpului, francezul a pregătit Zambia (două mandate), Angola, Coasta de Fildeș, Maroc și Arabia Saudită. În total, 153 de meciuri.

Renard este primul antrenor care a câștigat Cupa Africii pe Națiuni cu două echipe diferite: Zambia în 2012 și Coasta de Fildeș în 2015.

Tehnicianul francez a stat pe banca Marocului la Cupa Mondială din 2018, dar a obținut doar un punct într-o grupă cu Spania (2-2), Portugalia (0-1) și Iran (0-1).

Ca selecționer al Arabiei Saudite, Renard a calificat echipa la Cupa Mondială din 2022 și a debutat la turneul final cu o victorie uriașă împotriva Argentinei (2-1), formație care a câștigat apoi trofeul.

Înlocuit de saudiți chiar cu Roberto Mancini, Renard a devenit selecționer al naționalei feminine a Franței. A pregătit echipa la Mondialul din 2023, însă a părăsit competiția în sferturi (înfrângere cu Australia la loviturile de departajare).

45 de meciuri
a adunat Herve Renard ca selecționer al Arabiei Saudite (2019-2023): 20 de victorii, 10 remize și 15 înfrângeri.
Conflictul Louis Munteanu - Petrescu  Atacantul, criticat dur: „Ce a făcut băiețașul ăsta e  ieșit din comun !”
Liga 1
25.10
Conflictul Louis Munteanu - Petrescu Atacantul, criticat dur: „Ce a făcut băiețașul ăsta e ieșit din comun!”
Citește mai mult
Conflictul Louis Munteanu - Petrescu  Atacantul, criticat dur: „Ce a făcut băiețașul ăsta e ieșit din comun !”
Dinamo, primită cu torțe  „Câinii” au fost  motivați de fani  cu o atmosferă superbă la Sibiu
Liga 1
25.10
Dinamo, primită cu torțe „Câinii” au fost motivați de fani cu o atmosferă superbă la Sibiu
Citește mai mult
Dinamo, primită cu torțe  „Câinii” au fost motivați de fani cu o atmosferă superbă la Sibiu
RENTE PENTRU STEAUA '86?  Câștigătorii Cupei Campionilor Europeni  vor solicita oficial  să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară de 1.200 €
Diverse
25.10
RENTE PENTRU STEAUA '86? Câștigătorii Cupei Campionilor Europeni vor solicita oficial să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară de 1.200 €
Citește mai mult
RENTE PENTRU STEAUA '86?  Câștigătorii Cupei Campionilor Europeni  vor solicita oficial să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară de 1.200 €
CINE VINE ÎN LOCUL LUI NORDIS?  FRF are  sponsor nou  pentru arbitri: o companie de leasing, condusă de un fost angajat al lui Ion Țiriac și de un ex-CEO BCR
Liga 1
25.10
CINE VINE ÎN LOCUL LUI NORDIS? FRF are sponsor nou pentru arbitri: o companie de leasing, condusă de un fost angajat al lui Ion Țiriac și de un ex-CEO BCR
Citește mai mult
CINE VINE ÎN LOCUL LUI NORDIS?  FRF are sponsor nou pentru arbitri: o companie de leasing, condusă de un fost angajat al lui Ion Țiriac și de un ex-CEO BCR
Dan Udrea  Cum (se) scapă un  huligan  în România
Opinii
25.10
Dan Udrea Cum (se) scapă un huligan în România
Citește mai mult
Dan Udrea Cum (se) scapă un huligan în România
„N-a omorât pe nimeni” Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice din FRF, explică de ce  ar merge în continuare  pe mâna lui Pancu la U21
Nationala
25.10
„N-a omorât pe nimeni”Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice din FRF, explică de ce ar merge în continuare pe mâna lui Pancu la U21
Citește mai mult
„N-a omorât pe nimeni” Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice din FRF, explică de ce  ar merge în continuare pe mâna lui Pancu la U21
Furie pe Ibrox Park  Cum a explicat managerul lui Rangers  ieșirea bruscă de pe teren  a atacantului său. „Plângea!”
Europa League
25.10
Furie pe Ibrox Park Cum a explicat managerul lui Rangers ieșirea bruscă de pe teren a atacantului său. „Plângea!”
Citește mai mult
Furie pe Ibrox Park  Cum a explicat managerul lui Rangers ieșirea bruscă de pe teren a atacantului său. „Plângea!”
Se joacă cu focul   Becali și compania când pun la cale  un blat
Opinii
25.10
Se joacă cu focul Becali și compania când pun la cale un blat
Citește mai mult
Se joacă cu focul  Becali și compania când pun la cale un blat