Protest  Gruparea „Uniți sub tricolor” acuză UEFA de „ dublu standard ”
Gruparea „Uniți sub tricolor” Foto: Facebook

Protest Gruparea „Uniți sub tricolor” acuză UEFA de „dublu standard

  • Gruparea „Uniți sub Tricolor” acuză UEFA de dublu standard în interdicțiile impuse echipei naționale a României.
  • Aceștia compară interdicția de a afișa steagul Serbiei cu permisiunea de a flutura steagul „Ținut Secuiesc” în România.
  • Gruparea de suporteri „Uniți sub Tricolor” a protestat în fața Ministerului Afacerilor Interne
CHIAR A FOST INFERN!  Public  100% ostil  la Pristina: au huiduit imnul și ne-au fluierat la fiecare pas
Citește și
CHIAR A FOST INFERN! Public 100% ostil la Pristina: au huiduit imnul și ne-au fluierat la fiecare pas
Citește mai mult
CHIAR A FOST INFERN! Public 100% ostil la Pristina: au huiduit imnul și ne-au fluierat la fiecare pas

Astăzi, 6 septembrie, gruparea de suporteri „Uniți sub Tricolor” a criticat aspru deciziile UEFA și ale autorităților române cu privire la interdicțiile aplicate la meciurile echipei naționale împotriva selecționatei din Kosovo.

Gruparea „Uniți sub Tricolor” a organizat un protest în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, chiar în timpul meciului dintre Kosovo și România, scor 0-3.

„«Un dublu standard abuziv, pe stadion drapelul Serbiei ilegal suprimat. În timp ce steagul așa-zisului Ținut Secuiesc e mereu permis și arborat»

În aceste momente, trebuia să fim deja pe stadionul din Priștina, pentru meciul dintre reprezentativa provinciei sârbești Kosovo și Metohia și echipa noastră națională, într-o reeditare după doar un an a acestui duel care nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată, deoarece adversarul reprezintă doar o regiune desprinsă ilegal altui stat suveran, Serbia”, a scris gruparea pe rețelele de socializare.

"Un dublu standard abuziv, pe stadion drapelul Serbiei ilegal suprimat În timp ce...

Posted by Uniti sub tricolor on Friday 6 September 2024

Kosovo - România, meciuri cu istoric ultra

La meciul dintre Kosovo și România din Liga Națiunilor, atmosfera de pe stadionul „Fadil Vokrri” a fost marcată de o ostilitate evidentă față de echipa „tricolorilor”. Cei 12.000 de fani kosovari au huiduit imnul României și au adresat insulte la adresa echipei.

Fanii români nu au putut participa la meci din cauza interdicției impuse de UEFA după incidentele de la București, în urma cărora FRF a fost amendată cu 52.000 de euro.

Cauza: Anul trecut, pe 12 septembrie, meciul România - Kosovo (2-0) a fost întrerupt 40 de minute în prima repriză, pe Arena Națională 

Fanii tricolori din peluză au aruncat torțe în spatele porții kosovarului Muric. Și, mai ales, au desfășurat un banner pe care scria „Basarabia e România, Kosovo e Serbia”.

Gruparea „Uniți sub tricolor” nu vrea să mai vadă steaguri cu „Ținutul Secuiesc”

Gruparea „Uniți sub Tricolor” consideră că această măsură reprezintă un dublu standard, comparând situația cu cazuri din România, unde se permite arborarea drapelului „Ținutului Secuiesc”.

„De ce are loc mereu acest dublu standard strigător la cer? Drapelul Serbiei provoacă abuzuri pe stadioane, deși acest stat este recunoscut ca suveran și deține de drept provincia Kosovo și Metohia.

În schimb, steagul așa-zisului Ținut Secuiesc, o provincie iluzorie care contravine intereselor și siguranței statului român, este permis în tribune la multe meciuri organizate în țara noastră.

Mai mult, acest steag este arborat în unele orașe românești și chiar pe unele instituții naționale, cu girul autorităților locale, în totală opoziție cu legea și Constituția României”, a mai scris gruparea pe rețelele de socializare.

La ce se referă gruparea „Uniți sub tricolor”

La jumătatea primei reprize dintre Farul și Mitrovica din Liga Campionilor la fotbal feminin, fanii constănțeni au au prins de marginea gardului, un steag al Serbiei și un steag al României Mari, pe care scria România Noastră. 

Aceștia nu s-au oprit aici și au început să scandeze și pro Serbia: „Serbia, Serbia”. Și „Kosovo e Serbia”.

România nu recunoaște Kosovo la nivel politic

România nu recunoaște Kosovo ca stat independent, susținând integritatea teritorială a Serbiei.

Totuși, în context sportiv, UEFA a decis să accepte echipa națională a statului Kosovo în competițiile oficiale, conform reglementărilor sale.

Aceasta înseamnă că, deși România nu recunoaște Kosovo la nivel politic, la nivel sportiv țara este obligată să respecte regulile impuse de organismele internaționale.

De asemenea, UEFA aplică regulile sale strict împotriva simbolurilor politice la evenimentele sportive, dar regulamentele naționale pot permite afișarea unor steaguri care nu încalcă aceste reguli, în alte contexte.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5