„Nu era cu mintea aici”  Viorel Moldovan, despre plecarea lui  Rrahmani  de la Rapid: „Din play-off îi stătea gândul la transfer”
Viorel Moldovan (52 de ani), președintele Rapidului, a vorbit despre plecarea lui Albion Rrahmani (23 de ani) la Sparta Praga. Foto: sportpictures.eu

„Nu era cu mintea aici” Viorel Moldovan, despre plecarea lui Rrahmani de la Rapid: „Din play-off îi stătea gândul la transfer”

Viorel Moldovan a explicat de ce Rapid a ales să se despartă după doar un sezon de Rrahmani.

Viorel Moldovan, despre plecarea lui Rrahmani de la Rapid

„Albion încă din sezonul trecut nu mai era cu mintea aici. Cam de prin play-off. Îi stătea gândul la un transfer în străinătate.

Pe de o parte îl înțeleg. Și-a făcut treaba aici la noi. Clubul a obținut și o sumă frumoasă pe el. Îl înțeleg, e normal. Vrea să joace cu Sparta Praga în Champions League, la cel mai înalt nivel.

Așa este fotbalul. Jucătorii vin și pleacă. Oricum, ne dorim și mai căutăm un atacant”, a spus Viorel Moldovan, conform digisport.ro.

Eu am încredere și în Jambor. Sper să crească și să dezvolte la noi. Pe viitor, cine știe, poate îl vom vinde și pe el pe bani mulți. Viorel Moldovan

Doar două soluții rămase pentru Rapid în atac

După plecarea lui Rrahmani, Rapid mai are doar două variante pentru postul de atacant: Borsav Burmaz (23 de ani) și Timotej Jambor (21 de ani).

Sârbul a marcat 7 goluri, toate în sezonul trecut, în timp ce slovacul a venit în această vară și încă n-a spart gheața în primele patru partide jucate.

Și Hasani (27 de ani) mai poate fi folosit ca vârf împins, însă a reușit să marcheze un singur gol în 22 de meciuri pentru giuleșteni.

Profit uriaș făcut de Șucu

Rrahmani a ajuns la Rapid în august 2023 de la Ballkani pentru numai 600.000 de euro.

Asta înseamnă că în doar un an de zile, „vișiniii” vor obține un profit de 4,4 milioane de euro! Acesta va crește dacă Sparta Praga va reuși să îl vândă în viitor pe kosovar.

Cei mai scumpi jucători vânduți de Rapid cu Șucu patron:

  1. Albion Rrahmani (Sparta Praga) - 5.000.000 €
  2. Rareș Ilie (Nice) - 4.000.000 €
  3. Marko Dugandzic (Al Tai) - 2.000.000 €
  4. Ermal Krasniqi (Sparta Praga) - 2.000.000 €
  5. Horațiu Moldovan (Atletico Madrid) - 800.000 €

Cea mai scumpă afacere din „era Șucu”

Transferul lui Rrahmani reprezintă a doua cea mai scumpă afacere făcută de Rapid. Doar transferul lui Cristi Săpunaru, din 2008, la FC Porto a fost făcut pe o sumă mai mare.

Fundașul dreapta era vândut în Portugalia pentru 6 milioane de euro.

Kosovarul intră și în top 3 cei mai scumpi jucători străini vânduți de echipele din Liga 1.

Este depășit de Alvaro Pereira, vândut de CFR Cluj, în 2009, la Porto pentru 6,5 milioane de euro, și Lacina Traore, vândut tot de ardeleni, în 2011, pentru 6 milioane la Kuban Krasnodar.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5