Gratis  Americanii au profitat din plin de  sistemul medical  din Satul Olimpic. Reacția unei sportive din SUA a devenit virală
Ariana Ramsey / Foto: Imago

Gratis Americanii au profitat din plin de sistemul medical din Satul Olimpic. Reacția unei sportive din SUA a devenit virală

  • Ariana Ramsey, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris cu echipa feminină de rugby a Statelor Unite ale Americii, a devenit virală pe rețelele sociale în urma postărilor sale din Satul Olimpic.
  • Sportivei nu i-a venit să creadă când a constatat că asistența medicală din Satul Olimpic este gratuită, iar controalele se desfășoară în cele mai sigure condiții posibile.

În urma cu câteva zile, Ariana Ramsey și-a făcut un test Papanicolau în Satul Olimpic și nu i-a venit să creadă faptul că a fost... gratuit!

Cum adică?”, a fost reacția Arianei pe Tik-Tok, surprinsă de faptul că asistența medicală din Satul Olimpic este total gratis.

Ariana Ramsey nu a pierdut timpul în Satul Olimpic

În Statele Unite ale Americii, sistemul medical nu este gratuit, ci este chiar destul de costisitor.

Așa că, înaintea plecării de la Paris, Ramsey a decis să-și programeze și alte vizite la medic: la ginecolog, dentist și oftalmolog!

În plus, Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, Satul Olimpic oferă, în plus, și asistență medicală pentru cardiologie, ortopedie, fizioterapie, podiatrie și medicină sportivă - totul gratis pentru sportivi!

Ariana Ramsey a plecat de la Paris cu trei victorii importante: medalia de bronz, controalele medicale gratis, dar și cu statutul de influencer.

Postările sale de la Jocurile Olimpice au adunat sute de mii de vizualizări, iar cele mai apreciate au fost cele în care era scoasă în evidență gratuitatea sistemului medical francez.

„Acesta va fi noul meu țel: voi lupta pentru asistență medicală gratuită în America. Punct”, a spus Ariana pe rețelele sociale.

Totuși, Jocurile Olimpice oferă acest sistem medical gratuit încă din 1932, însă foarte puțini sportivi au avut cunoștință de acest lucru.

La Paris, medicii sunt pregătiți să facă 700 de controle pe zi. Doctorii francezi au ținut să-i mulțumească lui Ramsey pentru videoclipurile postate.

De asemenea, Ramsey a primit sute de mesaje din partea sportivilor aflați la Jocurilor Olimpice, care și-au exprimat și ei surprinderea față de opțiunea medicală gratuită. Unii dintre aceștia chiar au ținut să profite de „ofertă”, după vizionarea imaginilor.

Sistem medical scump în SUA

Peste un sfert dintre sportivii americani raportează câștiguri de mai puțin de 15.000 de dolari pe an, iar mai mult de 40% au spus că au plătit din propriul buzunar pentru asistență medicală, cu un cost mediu de 9.200 de dolari per persoană. Doar 16% din bani au fost raportați ca fiind rambursați.

Cum SUA nu asigură finanțare guvernamentală sportivilor de elită, aceștia sunt obligați să găsească soluții externe pentru a acoperii cheltuielile de pregătire, în care este inclusă și asistența medicală.

Meci nebun în Ghencea!  FCSB - Petrolul 1-1.   VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Liga 1
21.09
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1. VIDEO CU GOLUL: Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Citește mai mult
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1.  VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem  Dinamo  de acolo!”
Liga 1
21.09
Alarmă la FCSBCampioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Citește mai mult
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Mourinho, învins în clasicul Turciei   Galatasaray  a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Campionate
21.09
Mourinho, învins în clasicul Turciei Galatasaray a câștigat clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Citește mai mult
Mourinho, învins în clasicul Turciei  Galatasaray a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la  națională  a marcat  în Polonia
Stranieri
21.09
Ghiță, GOL SUPERB Fundașul chemat de Lucescu la națională a marcat în Polonia
Citește mai mult
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la națională  a marcat în Polonia