Alberto Soro  Cum a decis  Dinamo  să-l transfere » Pe câți ani a semnat
Albert Soro, la Dinamo / Foto: Imago

Alberto Soro Cum a decis Dinamo să-l transfere » Pe câți ani a semnat

  • Administratorul special al celor de la Dinamo, Andrei Nicolescu, a vorbit despre ultimul transfer realizat de către „câini”: extrema spaniolă Alberto Soro (25 de ani).
  • Ibericul a evoluat, în cariera sa, la Real Zaragoza, Real Madrid Castilla, Granada și Vizela.

Dinamo a surprins pe toată lumea, în urmă cu câteva zile, când a anunțat transferul spaniolului Alberto Soro, fotbalist pentru care Real Madrid plătea, în urmă cu cinci ani, 2.500.000 de euro.

Alberto a venit din postura de jucător liber, după ce i-a expirat înțelegerea cu Granada.

În ultimul sezon, Soro a jucat sub formă de împrumut la formația portugheză Vizela, în prima ligă, unde a reușit să marcheze 4 goluri în 21 de partide.

„Soro are un mare potențial”

Albert Soro, fost internațional U18 al Spaniei, are zeci de meciuri în La Liga (pentru Granada) și La Liga 2 (pentru Zaragoza și Granada), însă a ales să vină în România, la Dinamo.

Andrei Nicolescu a explicat cum s-a realizat selectarea lui Alberto Soro pentru transfer.

Administratorul special este sigur că Dinamo a dat lovitura, deoarece Soro este un jucător valoros, cu mult potențial, care se va adapta rapid cerințelor lui Zeljko Kopic.

Albert Soro poate juca orice poziție în ofensivă. Cel mai bine se simte în flancul drept al atacului, unde își poate pune în aplicare viteza, dar se descurcă bine și ca atacant central.

„Este un produs al fotbalului spaniol, cu mare potențial. Are vârsta ideală pentru a face performanță, pentru a schimba zona de confort din care să iasă.

Vârsta îl recomandă pentru noi. Toate analizele făcute de cei de la scouting, tot ce am făcut noi, în sistemul gândit de Mister, se integrează foarte bine.

Dinamo începe să se poziționeze altfel în marketul de jucători. Toată lumea știe că noi ceea ce promitem, respectăm tot timpul”, a declarat Andrei Nicolescu, în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Radio1948.

„Reușim să aducem valoare fotbalului românesc”

Andrei Nicolescu simte că jucătorii străini nu mai fug de Dinamo, cum se întâmpla în sezonele precedente, din pricina numeroaselor litigii provocate de lipsa finanțelor.

„Percepția jucătorilor de afară era influențată de litigii, de probleme, lucrurile s-au schimbat și este un prim pas să reușim să aducem valoare fotbalului românesc. Alberto Soro a semnat pe trei ani de zile”, a completat Andrei Nicolescu.

700.000 €
este cota de piață a lui Alberto Soro, conform transfermarkt.de.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5