„Gladiatori” Tricolorii, lăudați de Iordănescu senior: „O  performanță mai mare  față de «Generația de Aur»” +17 foto
Naționala României, la Euro 2024 / Foto: Imago

„Gladiatori”Tricolorii, lăudați de Iordănescu senior: „O performanță mai mare față de «Generația de Aur»”

  • Naționala României a părăsit Euro 2024 cu capul sus, în faza optimilor de finală, însă câștigul real al acestei generații ar fi, de fapt, altul.
  • Fostul selecționer Anghel Iordănescu (74 de ani) este de părere că emulația creată în jurul echipei naționale, cu ocazia acestui turneu final, este mult mai importantă decât rezultatul obținut în Germania.

Edi Iordănescu a reușit la Euro 2024 ceea ce tatăl său, Anghel, nu a izbutit la Euro 1996: a obținut o victorie (3-0 cu Ucraina) și a calificat echipa în fazele eliminatorii ale competiției.

Dincolo de această performanță - clasarea în TOP 16 națiuni ale Europei - un alt câștig îl reprezintă revenirea suporterilor echipei naționale lângă echipă, într-un mod unic în istorie.

În Germania, la un moment dat, naționala României se afla în topul formațiilor cu cei mai mulți suporteri de la Euro 2024, având o medie de peste 25.000 de fani la fiecare joc.

„Au adus pasiunea”

Anghel Iordănescu a sesizat acest lucru și îl consideră ca fiind adevăratul câștig al „Generației de Suflet”, după acest turneu final.

Fostul antrenor este de părere că prestațiile din teren au fost și ele bune, deoarece jucătorii și-au împins limitele foarte mult, iar uneori determinarea face diferența.

„Cred că «Generația de Suflet», cum a numit-o selecționerul, a obținut o performanță mai mare prin acest câștig, față de «Generația de Aur», pentru că au adus pasiunea alături de echipa națională. Este pentru prima dată când și media a fost aproape de echipa națională.

România - Olanda: „tricolorii”, în lacrimi la galerie. Foto: sportpictures.eu
România - Olanda: „tricolorii”, în lacrimi la galerie. Foto: sportpictures.eu

Galerie foto (17 imagini)

România - Olanda: „tricolorii”, în lacrimi la galerie. Foto: sportpictures.eu România - Olanda: „tricolorii”, în lacrimi la galerie. Foto: sportpictures.eu România - Olanda: „tricolorii”, în lacrimi la galerie. Foto: sportpictures.eu România - Olanda: „tricolorii”, în lacrimi la galerie. Foto: sportpictures.eu România - Olanda: „tricolorii”, în lacrimi la galerie. Foto: sportpictures.eu
+17 Fotografii
labels.photo-gallery

Raportat la ce a oferit această «Generația de Suflet» cu ce au reprezentat jucătorii atunci, când șapte sau opt nu jucau la echipele de club… Dacă am lua și ce a reprezentat echipa națională din prezent, în meciurile amicale dinaintea plecării în Germania…

Toate aceste lucruri au fost spulberate de efortul depus. Au fost niște gladiatori pentru că au suferit și au muncit”, a declarat Edi Iordănescu, conform sptfm.ro.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”