Australian Open: Anastasia Pavlyuchenkova, în sferturi după un meci de mare luptă cu Angelique Kerber

Australian Open: Anastasia Pavlyuchenkova, în sferturi după un meci de mare luptă cu Angelique Kerber

Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) este ultima jucătoare calificată în sferturile turneului de la Australian Open. Rusoaica de 28 de ani a învins-o după o luptă crâncenă pe Angelique Kerber (18 WTA), campioana ediției din 2016 a Grand Slam-ului de la Melbourne, scor 6-7(5), 7-6(4), 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida de pe Margaret Court Arena a durat două ore și 37 de minute. Pavlyuchenkova este pentru a treia oară în carieră și pentru al doilea an consecutiv în sferturi la Australian Open. La ediția de anul trecut, rusoaica a fost învinsă în sferturi de americanca Danielle Collins. Ea a mai ajuns în această fază în anul 2017, când a fost eliminată de Venus Williams.

În următoarea partidă, Pavlyuchenkova o va înfrunta pe Garbine Muguruza (32 WTA), care a reușit să o învingă pe olandeza Kiki Bertens (10 WTA), favorita numărul 9, scor 6-3, 6-3, după o oră și opt minute de joc.

Spaniola se află în sferturi la Australian Open pentru a doua oară în carieră, după prezența din 2017. Atunci a fost învinsă chiar în sferturi de americanca Coco Vandeweghe. Muguruza are două trofee de Grand Slam în palmares, la Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017.

Pavlyuchenkova și Muguruza s-au întâlnit de cinci ori până în prezent, iar spaniola conduce cu 4-1 la meciurile directe. Ultima confruntare a avut loc în 2018, în primul tur la Birmingham (pe iarbă), unde Muguruza s-a impus categoric, scor 6-1, 6-2.

Singura victorie a Anastasiei Pavlyuchenkova este înregistrată în 2018, în optimi la Stuttgart (zgură), însă rusoaica a beneficiat atunci de abandonul spaniolei după primul set (câștigat de Pavlyuchenkova, scor 7-5).

Programul sferturilor:

Ashleigh Barty (1) - Petra Kvitova (7)

Sofia Kenin (8) - Ons Jabeur

Anett Kontaveit (28) - Simona Halep (4)

Garbine Muguruza - Anastasia Pavlyuchenkova (30)

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5