Australian Open Reveniri fabuloase in sferturile de finala de la feminin

Australian Open Reveniri fabuloase in sferturile de finala de la feminin

Australian Open a avut parte de doua reveniri spectaculoase in ultimele doua meciuri la feminin din sferturile de finala. Serena Williams s-a calificat in semifinala reusind sa intoarca meciul de la 6-4, 4-0 in defavoarea sa, in timp de sora ei, Venus, s-a vazut invinsa in trei seturi, adversara sa revenind in momentul in care americanca servea pentru meci.

Serena Williams (SUA)[1] - Victoria Azarenka (Belarus)[7] 4-6, 7-6(4), 6-2

"Sunt surprinsa. Sunt fericita ca inca mai sunt aici. La 4-0 nu ma mai asteptam sa castig. Ma gandeam: ", a declarat Serena Williams la finalul meciului, dupa o revenire spectaculoasa.

Campioana en-titre de la Australian Open s-a vazut condusa inca din debutul partidei, cand Azarenka i-a luat serviciul. Pe propriul serviciu, insa, jucatoarea bielorusa a avut probleme. Dupa un game extrem de disputat, in timpul caruia cele doua jucatoare au fost de noua ori la egalitate (40-40), Azarenka si-a luat serviciul, refuzandu-i rebreak-ul americancei. Azarenka a facut un break la 5-2 si a servit pentru set, insa americanca a reusit rebreak-ul si a amanat soarta primului set. Azarenka s-a impus in cele din urma cu 6-4.

Setul al doilea a inceput cum nu se poate mai bine pentru favorita numarul 7. I-a luat de doua ori serviciul americancei si avea un avantaj confortabil 4-0. La doua game-uri distanta de semifinale, Azarenka a fost martora fortei Serenei. Americanca a revenit si a dus meciul in tie-break, acolo unde s-a impus cu 7-4. Increderea Serenei a crescut, iar jocul lui Azarenka a inceput sa sufere, bielorusa facand din ce in ce mai multe greseli nefortate. A cedat in setul al treilea, si Serena si-a obtinut biletul pentu semifinale.

Na Li (China)[16] - Venus Williams (SUA)[6] 2-6, 7-6(4), 7-5

O alta revenire uimitoare a avut loc in celalalt sfert de finala de la Australian Open. Venus Williams a fost aproape de a-i refuza prezenta in semifinale adversarei sale, chinezoaica Na Li. Venus s-a impus lejer in primul set (6-2) si servea pentru meci la 5-4 in favoarea sa. Na Li a reusit atunci sa-i ia pentru prima data serviciul lui Venus si a relansat partida. Na Li s-a impus la tie-break si a impins meciul in setul decisiv.

Din acel moment Na Li a inceput sa joace mai agresiv, facand un set al treilea spectaculos, in care ambele jucatoare au obtinut noua break-uri, sase dintre acestea fiind consecutive. Venus a salvat doua mingi de meci, dar Na Li a fructificat-o pe a treia si a devenit a doua chinezoaica prezenta in semifinalele acestei editii de la Australian Open, o premiera in acest sens.

In semifinale, belgianca Justine Henin o va intalni pe chinezoaica Zheng Jie, in timp ce Serena Williams va incera sa "o razbune" pe sora ei, eliminand-o pe Na Li.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5