„Merită închisoare pe viață”  Paire, acuzat că truchează meciuri după ce a fost învins în doar  37 de minute : „Nici măcar nu se mai preface”
Benoit Paire. Foto: IMAGO

„Merită închisoare pe viață” Paire, acuzat că truchează meciuri după ce a fost învins în doar 37 de minute: „Nici măcar nu se mai preface”

  • Benoit Paire (35 de ani, #263 ATP) este considerat unul dintre cei mai spectaculoși jucători din circuit, însă nu puține au fost episoadele în care nu jocul său a fost motivul pentru care a ieșit în evidență.
  • Francezul a fost învins miercuri în doar 37 de minute, scor 1-6, 0-6. Partida a avut loc la turneul Challenger de la Rennes, iar adversar i-a fost Jacob Fearnley (23 de ani, #164 ATP).

Fost ocupant al locului 18 mondial (în ianuarie 2016), Paire a rămas în lumina reflectoarelor prin ieșirile nervoase de pe teren sau prin declarațiile fără perdea despre lumea tenisului și despre viața sa.

Revine Halep  Românca va evolua în turneul WTA 250 de la  Hong Kong
Citește și
Revine Halep Românca va evolua în turneul WTA 250 de la Hong Kong
Citește mai mult
Revine Halep Românca va evolua în turneul WTA 250 de la  Hong Kong

Benoit Paire, surclasat de Jacob Fearnley: „Nici măcar nu se mai preface”

Fără rezultate notabile în 2024, Paire a participat la un turneu Challenger (la care evoluează sportivi mai slab clasați), însă a „rezistat” doar 37 de minute.

Surprinzătoare este în primul rând diferența de pe tabelă. Paire a câștigat un singur game împotriva unui jucător care nu s-a aflat niciodată mai sus de locul 158 mondial.

Fearnley a înregistrat cea mai importantă performanță a carierei chiar în acest an: i-a luat un set lui Novak Djokovic în turul doi de la Wimbledon.

La finalul partidei, Benoit a postat trei emoticoane de râs pe X (fostul Twitter). Semn că nu este foarte afectat de rezultatul partidei.

Fanii sportului alb îl acuză pe Paire de lipsa de profesionalism, iar unii merg chiar mai departe și spun că acesta truchează meciuri.

  • „Ce rușine!”
  • „Nici măcar nu se mai preface că încearcă”
  • „Merită închisoare pe viață. Truchează fiecare meci și acum a ajuns în punctul în care nici măcar nu mai ascunde asta”
  • „Poate că nu a existat un public care să îl motiveze…?”

Ultimul comentariu face referire la o declarație mai veche a lui Benoit, care a comparat turneul Masters de la Monte Carlo cu un cimitir, din cauza lipsei spectatorilor.

8 din 32
de meciuri a câștigat Benoit Paire în 2024.

Joacă tenis doar pentru bani: „De ce să te zbați ca un nebun?”

Nu puține au fost cazurile în care Paire a recunoscut că mai joacă tenis doar pentru bani. Prezența în primul tur de la Rennes îi aduce francezului un cec în valoare de 1.200 de euro.

„Am luat bani ca să fiu la hotel, liniştit. Apoi mă duc acasă. O greşeală neforţată sau o lovitură câştigătoare este acelaşi lucru. Atmosferă zero, nu se întâmplă nimic.

Este la fel ca în viaţa normală. Foarte bine. Eu, despre viaţa normală, cred că e de rahat în acest moment. Sunt fericit când sunt acasă, că nu-mi pun masca şi acolo mă simt fericit”, spunea Paire în 2021.

Jucătorul francez a recunoscut anul trecut că a avut probleme cu alcoolul, lucru care i-a afectat cariera.

Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Ceea ce este surprinzător în circuitul actual e faptul că există multe beneficii de pierdut. Dacă tu câştigi un un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari. Fiind favorit la unele turnee, am luat 10.000 de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult? Benoit Paire, în 2021
10.441.531 $
a câștigat Benoit Paire de-a lungul carierei, doar din premii
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17:15
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Europa League
16:50
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă  forță în Liga 1
Liga 1
15:46
De ce este U Cluj lider Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Citește mai mult
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Champions League   LIVE  » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Liga Campionilor
19:47
Champions League LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Citește mai mult
Champions League  LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00