BNR cedeaza Guvernului arenele de tenis, primind in schimb terenuri pe care se afla imobile aflate in proprietatea sa

BNR cedeaza Guvernului arenele de tenis, primind in schimb terenuri pe care se afla imobile aflate in proprietatea sa

Presedintele Comisiei Economica, Industrii si Servicii din Senat, Daniel Zamfir, afirma ca a ajuns la un acord cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, in urma caruia va initia un proiect de lege prin care Banca Nationala a Romaniei va ceda Guvernului arenele de tenis din Parcul Sportiv Progresul, primind la schimb unele terenuri pe care exista imobile apartinand BNR informeaza News.ro.

Arena Centrala din CotroceniFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petitie semnata de fosti si actuali jucatori, intre care Nastase Tiriac, Halep, pentru reincluderea bazei BNR in circuit

UPDATE: Directorul de comunicare al BNR, Dan Suciu, spune ca Banca Nationala este de acord sa cedeze arenele de tenis daca va fi gasita o formula legala de compensare, iar suma de 35 de milioane de euro nu a fost niciodata avansata ca fiind un pret de vanzare.

"Uite ca se poate si fara bani! In urma audierilor de azi de la Comisia Economica a reprezentantilor BNR, in frunte cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, am stabilit sa initiem rapid un proiect de lege de compensare a unor suprafete de teren care sa permita BNR sa cedeze terenurile de sport din Complexul Sportiv BNR, primind in schimb suprafetele de teren pe care in acest moment exista oricum niste imobile apartinand BNR. Pe scurt, Guvernul nu da niciun leu! Si uite asa, dl Tudose, Mihai Tudose nu mai trebuie sa arunce cu banii pe care oricum nu-i are! N-am cum sa nu remarc apetitul extraordinar pe care il au unii, cand se vad in fruntea bucatelor, sa risipeasca avutia tarii! Nu cu mult timp in urma, Ponta vroia sa-l cadoriseaca pe Basescu cu o vila la Snagov si vreo trei hectare de padure", a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, afirmase in cadrul Comisiei Economice, Industrii si Servicii din Senat ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, solicitase 35 de milioane de euro pentru ca Arenele BNR sa fie cedate Guvernului.

Omul de afaceri Ion Tiriac a mutat la Budapesta turneul de tenis care ii apartine dupa ce Arenele BNR nu au mai primit avizul ISU de a putea organiza competitii sportive, din cauza degradarii complexului. Tiriac a afirmat ca maghiarii sunt interesati de achizitionarea turneului.

Banca Nationala a Romaniei, proprietarul Complexului Progresul, nu poate investi in consolidare deoarece nu are ca obiect de activitate organizarea de competitii sportive.

Mihai Tudose: "Guvernul ar putea cumpara Arenele BNR, pe care sa le dea in administrare Primariei Capitalei"

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă