Realism   Corvinul  a pierdut cu Astana, însă nu există regrete: „E o echipă mai valoroasă, dar nu ne-am făcut de râs”
Corvinul - Astana / Foto: Sport Pictures

Realism Corvinul a pierdut cu Astana, însă nu există regrete: „E o echipă mai valoroasă, dar nu ne-am făcut de râs”

  • Corvinul Hunedoara a fost învinsă de formația kazahă FC Astana, scor 1-2, joi, la Sibiu, în turul 3 preliminar din Conference League, manșa tur.
  • Bogdan Apostu, impresarul „de casă” al celor de la Corvinul, a recunoscut superioritatea clară a adversarilor.
  • Returul este programat pe 14 august, în Kazahstan, la Almaty.

Bogdan Apostu spune că hunedorenii au resimțit din plin diferența de valoare dintre cele două formații, însă o consideră normală prin prisma investițiilor realizat la Astana în ultimii 10 ani.

Totuși, fostul atacant consideră că românii au ieșit de pe teren cu fruntea sus, la fel cum au făcut și în precedentele patru confruntări europene, contra ungurilor de la Paksi și croaților de la NK Rijeka.

  • Astana are patru calificări în grupele Europa League, o calificare în grupele Ligii Campionilor și o calificare în grupele Conference League, în ultimii 10 ani.

Bogdan Apostu: „Asta e limita Corvinului”

Pentru meciul retur, jucătorii lui Florin Maxim vor fi obligați să zboare 12 ore. Meciul nu se va juca la Astana, ci la Almaty, oraș aflat la 1.000 de kilometri distanță de Astana.

„Cred că e o victorie meritată a celor de la Astana, o echipă mai valoroasă. Am încercat să suplinim diferența de valoare, iar în prima repriză am reușit acest lucru. În a doua parte, nu a mai fost același lucru.

E 1-2 până la urmă. Abia acum realizăm ce am făcut noi, am bătut-o pe Paksi la scor, iar, după, ei au dat vreo 9 goluri în Europa, acum sunt ca și calificați.

Asta e limita Corvinului, dar suntem condiționați și de aspectul financiar, nu o spun ca o scuză. Acum încercăm să o întoarcem pe Astana. Să nu uităm că s-au făcut multe schimbări în lot. A lipsit Sergiu Buș, ar trebui să revină la retur.

Drumul e groaznic. Sunt 12 ore de zbor, trebuie să ocolim spațiul aerian al Rusiei, avem escală în Qatar. Sunt diferențe evidente pe care încercăm să le suplinim. 

Totuși, evoluția Corvinului e admirabilă, nu a fost nicio echipă care să ne facă de râs”, a declarat Bogdan Apostu, la Digi Sport Special.

Rijeka, la un alt nivel

Bogdan Apostu a povestit cum a fost lăsat mască de șefii celor de la Rijeka, fosta adversară din turul doi preliminar din Europa League: croații au bugetul lunar mai mare decât bugetul anual al hunedorenilor.

„Cred că n-am zis-o nimănui. Înainte de meciul cu Rijeka, a venit și președintele lor, iar din vorbă în vorbă, omul m-a întrebat: «Cam care e bugetul vostru?». I-am zis: «1.800.000-1.900.000 de euro».

«Păi, cam așa și noi, puțin mai mult», a spus el. «Nu, nu, ăsta e bugetul anual al Corvinului, nu lunar». Deci ei aveau un buget lunar mai mare decât bugetul nostru anual”, a completat Bogdan Apostu.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5