Cele 17 motive pentru care Messi este cel mai bun din lume

Cele 17 motive pentru care Messi este cel mai bun din lume

Lionel Messi (32 de ani) a fost desemnat luni cel mai bun jucător din lume în sezonul trecut, în cadrul galei The Best FIFA Football Awards. Starul argentinian a înregistrat cifre impresionante și a atins numeroase recorduri în sezonul precedent, iar FC Barcelona a prezentat pe site-ul oficial o listă cu 17 motive care arată de ce Messi merita să câștige acest premiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lionel Messi, care a câștigat premiul FIFA The Best pentru prima oară de la înființarea sa (în 2016), i-a devansat pe Virgil van Dijk (Liverpool) şi Cristiano Ronaldo (Juventus). La edițiile anterioare ale galei The Best FIFA Football Awards, trofeul FIFA pentru cel mai bun jucător a fost câștigat de portughezul Cristiano Ronaldo (2016 și 2017) și de croatul Luka Modric (2018).

Realizările lui Lionel Messi în sezonul 2018-2019:

1. A câștigat La Liga și SuperCupa Spaniei

Cu două trofee cucerite în sezonul trecut, Lionel Messi a ajuns la borna 34 de titluri în tricoul blaugrana, fiind cel mai titrat jucător din istoria Barcelonei.

2. A fost cel mai bun marcator în La Liga

În sezonul trecut din La Liga, Messi a marcat 36 de goluri în 34 de partide, adjudecând-și pentru a șasea oară în carieră trofeul "Pichichi", acordat jucătorului cu cele mai multe goluri marcate în campionat.

3. A câștigat Gheata de Aur

Messi a câștigat pentru a șasea oară în carieră și pentru a treia oară consecutiv Gheata de aur, fiind cel mai bun marcator din campionatele europene (36 de goluri). Argentinianul a mai câștigat acest trofeu în sezoanele 2009-2010, 2011-2012, 2012-2013, 2016-2017 și 2017-2018.

4. A fost cel mai bun marcator în Champions League

Messi a fost cel mai bun marcator în sezonul trecut de Champions League, având 12 goluri în 10 meciuri jucate. El a mai fost golgheterul competiției de alte cinci ori, în sezoanele 2008-2009 (9 goluri), 2009-2010 (8 goluri), 2010-2011 (12 goluri), 2011-2012 (14 goluri), 2014-2015 (10 goluri).

5. A marcat golul cu numărul 600 pentru Barcelona în toate competițiile

În manșa tur a semifinalei cu Liverpool din Champions League (scor 3-0 pentru Barcelona), Messi a reușit o "dublă", ajungând la cota 600 de goluri marcate în tricoul formației blaugrana în toate competițiile.

6. A înscris cele mai multe goluri din lovitură liberă

Messi a înscris șase goluri din lovitură liberă în sezonul 2018-2019, mai multe decât oricare alt jucător din campionatele de top ale Europei (Spania, Franța, Italia, Germania și Anglia). În total, a marcat opt goluri din lovitură liberă, dacă le luăm în calcul și pe cele două din Champions League.

7. A marcat golul cu numărul 400 în La Liga

La 13 ianuarie, în partida Barcelona vs Eibar (3-0), Messi a marcat golul cu numărul 400 în campionatul Spaniei, devenind primul jucător din istorie care ajunge la această bornă în prima liga spaniolă.

8. A marcat peste 50 de goluri într-un sezon pentru a șasea oară în carieră

În toate competițiile din sezonul trecut, Messi a înscris 51 de goluri în 50 de meciuri disputate, astfel că argentinianul a reuşit performanţa de a înscrie peste 50 de goluri într-un sezon pentru a șasea oară în cariera să.

9. A doborât recordul de victorii în La Liga

Lionel Messi a doborât recordul de 344 de victorii obținute de Iker Casillas, fost portar la Real Madrid, în campionatul Spaniei, fiind acum jucătorul cu cele mai multe succese în La Liga.

10. A doborât recordul pentru cele mai multe victorii în tricoul Barcelonei

Messi a depășit și recordul de victorii obținute de un jucător pentru Barcelona. Pe 17 martie, decarul argentinian a ajuns la 477 succese alături de gruparea catalană, depășindu-l astfel pe Xavi Hernandez.

11. A cucerit al zecelea titlu de campion cu Barcelona, un record

În sezonul trecut, Messi și-a trecut în palmares al zecelea ttilu de campion alături de Barcelona, un record. Argentinianul l-a depășit astfel pe Andre Iniesta, care are în palmares nouă titluri de campion alături de gruparea catalană. În clasamentul all-time al titlurilor din La Liga, Messi este depășit doar de Francisco Gento (Real Madrid, 1953-1971), care are 12 trofee de campion al Spaniei.

12. A avut cele mai multe pase de gol în La Liga

Pe lângă faptul că a fost cel mai bun marcator în sezonul trecut din La Liga, Messi a fost lider și în clasamentul paselor de gol. Argentinianul a împărțit prima treaptă a podiumului cu Pablo Sarabia (Sevilla), fiecare cu câte 13 pase decisive.

13. A cucerit medialia de bronz la Copa America

Alături de naționala Argentinei, Messi a ajuns până în semifinale la Copa America, unde a pierdut în fața Braziliei, scor 0-2. Argentina și-a adjudecat medaliile de bronz, după 2-1 cu Chile în finala mică.

14. A marcat peste 20 de goluri în La Liga pentru al 11-lea sezon consecutiv

Messi este singurul jucător din istoria campionatului Spaniei care a marcat peste 20 de goluri în 11 sezoane consecutive.

15. A ajuns la peste 50 de goluri marcate în Cupa Spaniei

Cu cele trei goluri marcate în ediția trecută, Messi a ajuns la 51 de goluri în Cupa Spaniei, fiind pe locul doi în clasamentul all-time. Argentinianul este depășit doar de Josep Samitier (1919-1932), care deține recordul, cu 64 de reușite.

16. A reușit hat-trick-ul cu numărul 50 din carieră

Autorul a trei goluri într-o partidă cu Sevilla (4-1 pentru Barcelona), Messi a ajuns la cota 50 de hat-trick-uri în cariera de jucător profesionist: 44 pentru Barcelona și 6 pentru Argentina.

17. A devenit primul jucător care înscrie în șase finale diferite în Cupa Spaniei

Messi a devenit primul jucător care înscrie în șase finale diferite din Cupa Spaniei. El a marcat unicul gol al Barcelonei în ultimul act cu Valencia. ”Liliecii” s-au impus cu 2-1, adjudecându-și trofeul.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

GOL COMIC    VIDEO  Doi rapidiști s-au încurcat între ei la golul doi! FC Botoșani- Rapid 2-0,  continuă criza  giuleștenilor. Clasamentul actualizat
Liga 1
20:50
GOL COMIC VIDEO Doi rapidiști s-au încurcat între ei la golul doi! FC Botoșani- Rapid 2-0, continuă criza giuleștenilor. Clasamentul actualizat
Citește mai mult
GOL COMIC   VIDEO Doi rapidiști s-au încurcat între ei la golul doi! FC Botoșani- Rapid 2-0, continuă criza giuleștenilor. Clasamentul actualizat
Pedepsiți  Patronul lui PAOK s-a enervat după  eșecul cu FCSB ! Măsură drastică luată la Salonic: doar Răzvan Lucescu a scăpat
Europa League
16:12
Pedepsiți Patronul lui PAOK s-a enervat după eșecul cu FCSB! Măsură drastică luată la Salonic: doar Răzvan Lucescu a scăpat
Citește mai mult
Pedepsiți  Patronul lui PAOK s-a enervat după eșecul cu FCSB ! Măsură drastică luată la Salonic: doar Răzvan Lucescu a scăpat
Leziuni grave  Cinci jucători au suferit  accidentări extreme la genunchi  după protestul lui Rodri
Campionate
16:55
Leziuni grave Cinci jucători au suferit accidentări extreme la genunchi după protestul lui Rodri
Citește mai mult
Leziuni grave  Cinci jucători au suferit accidentări extreme la genunchi după protestul lui Rodri
Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a  portarului lui Dinamo . Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Liga 1
09:00
Adnan Golubovic Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo. Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Citește mai mult
Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo . Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Stanciu îl apără pe Olaru  Mesajul căpitanului României  după ce a văzut ce s-a întâmplat la PAOK - FCSB: „Asta i-am spus”
Liga 1
16:57
Stanciu îl apără pe OlaruMesajul căpitanului României după ce a văzut ce s-a întâmplat la PAOK - FCSB: „Asta i-am spus”
Citește mai mult
Stanciu îl apără pe Olaru Mesajul căpitanului României după ce a văzut ce s-a întâmplat la PAOK - FCSB: „Asta i-am spus”
Lovitură pentru Pancu Dinamovistul  Cătălin Cîrjan  ratează partidele decisive cu Muntenegru și Elveția
Nationala
16:09
Lovitură pentru PancuDinamovistul Cătălin Cîrjan ratează partidele decisive cu Muntenegru și Elveția
Citește mai mult
Lovitură pentru Pancu Dinamovistul Cătălin Cîrjan ratează partidele decisive cu Muntenegru și Elveția
Nicolae Mitea Povești cu  Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic : „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Diverse
12:51
Nicolae MiteaPovești cu Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic: „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Citește mai mult
Nicolae Mitea Povești cu Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic : „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Golul sezonului!   VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Liga 1
05.10
Golul sezonului! VIDEO cu reușita: Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Citește mai mult
Golul sezonului!  VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1