„A zis că nu mai e apt psihic!”  Cristi Balaj, despre motivul plecării lui  Karlo Muhar  de la CFR Cluj
Karlo Muhar (foto: Sportpictures)

„A zis că nu mai e apt psihic!” Cristi Balaj, despre motivul plecării lui Karlo Muhar de la CFR Cluj

  • Președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a declarat că transferul lui Karlo Muhar la Al-Orobah (Arabia Saudită) a venit la insistențele fotbalistului.
  • Ardelenii au încasat, de pe urma plecării mijlocașului croat, 1.500.000 €.

Plecarea lui Karlo Muhar, care a părăsit formația din Gruia după două sezoane, a reprezentat o lovitură grea pentru lotul lui Dan Petrescu, dat fiind faptul că mijlocașul defensiv a fost unul dintre oamenii de bază ai clujenilor în stagiunea anterioară.

Croatul a bifat 43 de apariții în toate competițiile, reușind să marcheze 11 goluri și să ofere 3 pase decisive.

Chiar dacă CFR nu și-a îndeplinit obiectivul, anume câștigarea titlului, Muhar a avut un sezon excelent și a devenit rapid titular în formația ardeleană.

Cristi Balaj: „Muhar a vrut neapărat să plece”

Președintele celor de la CFR a vorbit, la Digi Sport, despre motivele despărțirii lui Karlo Muhar de CFR Cluj.

„Legat de Muhar, dorința a fost să nu mai transferăm nimic, decât după play-off. El a vrut neapărat să plece. A zis că nu mai e apt din punct de vedere psihic și că vrea să plece. Nu am avut ce să facem în cazul ăsta”, a declarat Balaj.

Oficialul clujenilor a vorbit și despre eliminarea timpurie a formației sale din Conference League, cea de-a treia competiție valorică intercluburi din Europa.

CFR a pierdut, în play-off-ul competiției, cea de-a doua manșă a duelului cu Pafos cu scorul de 0-3. În meciul tur, ardelenii s-au impus cu 1-0.

„La ce jucători s-au adus, nu avem cum să spunem că nu s-au făcut investiții și că nu s-a făcut tot posibilul pentru a accede în Conference.

În fotbal contează și adversarul. Contează bugetul pe care îl ai la dispoziție. Noi, în paralel, am făcut achiziții de jucători, care au fost, ulterior, valorificați. Alții au cheltuit mai mult decât noi și au performanțe mai proaste”, a mai spus președintele CFR.

Muhar, al patrulea cel mai valoros jucător din lotul celor de la Al-Orobah

Chiar dacă formațiile din prima ligă din Arabia Saudită sunt asociate, în general, cu resurse financiare incredibile ce reușesc să atragă fotbaliști celebri, Al-Orobah are un lot destul de „subțire”.

Mai mult din jumătatea valorii de piață a clubului, 40.3 milioane € potrivit celor de la transfermarkt.de, este adusă de Kurt Zouma. Fundașul francez, împrumutat până la finalul sezonului de West Ham, este cotat la 25 de milioane de €.

Podiumul este completat de Ismael Kandous (3 milioane €) și Cristian Tello (2.3 milioane €).

Karlo Muhar, cu o cotă de piață de 2 milioane €, se află pe locul 4 în clasamentul celor mai valoroși jucători legitimați la gruparea din Saudi Pro League.

Al-Orobah este cel de-al 7-lea club din cariera de profesionist a mijlocașului. El a mai evoluat pentru CFR, Lech Poznan (Polonia), CSKA Sofia (Bulgaria), Kayserispor (Turcia), Inter Zapresic și Dinamo Zagreb II (Croația).

Articol scris de Achim Sturzu

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”