Răsturnare incredibilă! Vot final: Corvinul Hunedoara  nu are drept de promovare , deși acum 6 zile FRF anunțase că toate actele sunt în regulă
Florin Maxim (foto: Imago)

Răsturnare incredibilă!Vot final: Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare, deși acum 6 zile FRF anunțase că toate actele sunt în regulă

  • Corvinul Hunedoara nu poate promova în Liga 1, a anunțat Federația Română de Fotbal.
  • Mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la avizul favorabil dat de FRF Corvinului în urmă cu 6 zile.

Corvinul Hunedoara are deja trei partide amânate în Liga 2, iar Federația anunță imposibilitatea de a continua amânările.

Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare. Comunicatul FRF

„Federația Română de Fotbal face următoarele precizări în ceea ce privește situația clubului Corvinul Hunedoara:
Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice.

În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatand indeplinirea cerintelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat.

Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate) , Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului”, scrie frf.ro.

Problemele pe care le-a întâmpinat Corvinul Hunedoara

Hunedorenii au avut parte de mari provocări în procesul de tranziție. UEFA nu permite schimbarea formei juridice a unui club în timp ce acesta este activ în competițiile europene.

Hunedorenii au fost eliminați în turul trei al Conference League, ceea ce a declanșat procesul de schimbare a formei juridice a echipei.

Rezultatele Corvinului în Europa, în acest sezon:

  • Paks - Corvinul 0-4
  • Corvinul - Paksi 0-2
  • Corvinul - Rijeka 0-0
  • Rijeka - Corvinul 1-0
  • Corvinul - Astana 1-2
  • Astana - Corvinul 6-1

FRF a amânat meciurile din Liga 2 pentru a ajuta Corvinul în demersurile de a ajunge în Liga 1

FRF a decis să amâne participarea Corvinului în Liga a 2-a pentru sezonul 2023-2024. Amânarea le-a permis să finalizeze schimbarea formei juridice.

  • Corvinul Hunedoara - CSC Şelimbăr, etapa 1 - amânat
  • Unirea Ungheni - Corvinul Hunedoara, etapa 2 - amânat
  • Corvinul Hunedoara - CS Afumați, etapa 3 - amânat

Avizul favorabil dat de FRF putea fi contestat în termen de 5 zile de la publicarea sa pe site-ul oficial al FRF, ceea ce s-a și întâmplat.

Echipele care nu au drept de promovare în Liga 1

  • Steaua București
  • Corvinul Hunedoara
  • CSM Focșani
  • CSM Slatina
  • CSC Șelimbăr
  • Unirea Ungheni
  • CS Afumați
  • CSC Dumbrăvița
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”