Cristi Sapunaru a semnat pe doi ani cu Astra Giurgiu

Cristi Sapunaru a semnat pe doi ani cu Astra Giurgiu

​Astra Giurgiu a anuntat, joi seara, pe site-ul oficial, ca fundasul Cristian Sapunaru este noul jucator al campioanei Romaniei. Sapunaru a semnat un contract pe doi ani cu echipa lui Marius Sumudica.

Cristi Sapunaru a semnat cu Astra GiurgiuFoto: afcastragiurgiu.ro

Fostul fundas al Pandurilor vine din postura de jucator liber de contract dupa ce a refuzat sa-si prelungeasca intelegerea cu echipa din Targu Jiu.

Marius Sumudica a insistat pentru venirea lui Cristi Sapunaru si spera ca noul jucator sa ajute la calificarea Astrei in grupele unei competitii europene: "Ni l-am dorit foarte mult pe Sapunaru si ne bucuram ca a semnat cu noi. Sper sa ne ajute sa intram in grupele unei competitii europene. Va da o mare incredere echipei. Este unul dintre cei mai valorosi fotbalisti romani din ultimii ani," a declarat Sumudica, potrivit GSP.

In varsta de 32 de ani, Sapunaru este la a opta echipa din cariera. Jucatorul roman a fost format la FC National si a mai jucat la Callatis Mangalia, Rapid, in trei perioade diferite, Porto, Zaragoza, Elche si Pandurii.

Ca jucator al lui Porto, Sapunaru are in palmares 10 trofee: trei titluri de campion (2008–2009, 2010-2011, 2011-2012), trei Cupe ale Portugaliei (2008–2009, 2009–2010, 2010-2011), trei Supercupe ale Portugaliei (2009, 2010, 2011) si trofeul Europa League (2011). In tricoul Rapidului, jucatorul a castigat in 2007 Cupa si Supercupa Romaniei.

Cristian Sapunaru a fost convocat in 2008 la nationala Romaniei. A facut parte din lotul "tricolorilor" la Euro 2008, dar nu a bifat niciun minut. La Euro 2016, a jucat toate cele 270 de minute ale Romaniei.

La Pandurii, Sapunaru a evoluat in 24 de meciuri si a marcat 6 goluri.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”