Cristian Geambașu:  Slabi cu slabii
Cristian Geambașu

Cristian Geambașu: Slabi cu slabii

  • România a făcut 0-0 în amicalul cu Bulgaria și nu arată nimic încurajator cu mai puțin de două săptămâni înainte de Euro.

Meciurile amicale nu te îmbie la scris, iar meciurile amicale ale României duc la superlativ axioma. Ceva totuși suntem datori să extragem din partida cu Bulgaria din Ghencea.

Întrebarea principală era cum arătăm cu mai puțin de două săptămâni înainte de întâlnirea cu Ucraina de la Euro? Pentru că pe ucraineni i-am văzut în amicalul cu Germania, 0-0, și ne-am lămurit că avem motive de îngrijorare.

Apropo. Ei joacă partide de verificare cu Germania și cu Polonia, noi cu Bulgaria și Liechtenstein. Cum vi se pare?

Ne-au dominat clar o repriză!

Clasată cu vreo 40 de locuri mai jos în clasamentul mondial, Bulgaria urma să fie un sparring comod pentru Stanciu și compania.

Teorie confirmată o bună bucată din prima repriză, dar contrazisă de evoluția bulgarilor din partea a doua, când alde Despodov nu doar că au echilibrat meciul, dar l-au și controlat. Luată pe compartimente naționala României arată în rezumat cam așa: 

  • o apărare cu fisuri în componența Rațiu, Rus, Drăgușin (lent, nesigur, inoportun), Bancu
  •  o linie de mijloc în care doar Stanciu poate fi creativ, în timp ce cei doi Marini, Răzvan și Marius au rol preponderent defensiv, la închidere
  • un atac steril în formula Man, Drăguș, Mihăilă. Care au arătat frânturi drăguțe din carierele lor succes în Italia și Turcia, dar s-au ferit de gol ca de o epidemie de gripă. În plus, Man și-a bătut joc și de penaltyul acordat cu ușurința de pe timpuri a arbitrilor găzdari.

Schimbări ca să fie

Schimbările nu au adus niciun un plus. Nici în exprimare, nici ca atitudine. Coman în locul lui Mihăilă, Ianis Hagi în locul lui Marius Marin, iar Bîrligea la Drăguș. Mai târziu, Olaru l-a înlocuit pe un Stanciu istovit și semiaccidentat.

Confirmare. Olaru și Coman devin niște jucători oarecare tricoul echipei naționale, Ianis este un jucător de geniu doar în imaginarul tatălui său, în timp ce prezența lui Bîrligea în lotul pentru Euro pare cu atât mai frauduloasă când realizezi absența lui Louis Munteanu.

De ce trebuie să dea Edi acum un răspuns?

Dacă vrem să ne mințim, vom spune că a fost un test util, că băieții și-au acordat pianele și coeziunea de grup și mergem la culcare. În general ne place să ne mințim, așa că să nu o mai lungim.

Poate că atmosfera de competiție și miza îi vor stimula pe băieți, iar în Germania vor arăta ca o echipă demnă, calificată nu conjunctural de pe primul loc al grupei preliminare.

Peste problemele îngrijorătoare privind jocul se adaugă încă una generată de insistența ciudată a Federației, care dorește musai un răspuns de la Edi Iordănescu privind reînnoirea sau nu a contractului de selecționer după Campionatul European. 

Cum, necum, nu ne plictisim, deși jucăm plicticos.  

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !