​Cupa Davis: Gerard Pique vrea să mute competiția la Barcelona

​Cupa Davis: Gerard Pique vrea să mute competiția la Barcelona

​Fotbalistul Gerard Pique, preşedintele grupului Kosmos, are în plan să schimbe locul de disputare a Cupei Davis în 2020, astfel încât competiţia să nu mai aibă loc la Madrid, ci la Barcelona, relatează Mundo Deportivo.

Cupa DavisFoto: daviscup.com

În 2019, prima ediţie a noului format al Cupei Davis a fost găzduită de Caja Magica, la Madrid. Pique vrea să aducă în 2020 competiţia la Palau Sant Jordi, din Barcelona.

Kosmos a semnat cu Madrid un contract pe doi ani pentru Cupa Davis (2019, 2020) şi ar exista o opţiune de prelungire a înţelegerii cu încă un an (2021). Pique ia în calcul însă să profite de o clauză de reziliere din contract.

Potrivit Mundo Deportivo, în afara argumentelor legate de unii sponsori, în favoarea mutării turneului la Barcelona ar fi şi Roger Federer, care iubeşte marea.

Singura posibilă piedică pentru planul lui Pique este situaţia politică tensionată din Catalonia, adaugă jurnalul, potrivit News.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”