FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui  Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”
În această dimineață, la un miting electoral din Butler, Penssylvania, Donald Trump (78 de ani) a fost rănit într-o tentativă de asasinat.

FAKE NEWS Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui Donald Trump: „Eu sunt la Roma!”

  • Marco Violi, un jurnalist italian, a fost identificat în mod eronat pe X drept atacatorul lui Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite.
  • În această dimineață, la un miting electoral din Butler, Pennsylvania, Donald Trump (78 de ani) a fost rănit într-o tentativă de asasinat.

În SUA a avut loc o tentativă de asasinat la adresa fostului președinte Donald Trump, care candidează în acest an pentru a treia oară.

Atacatorul a apucat să tragă 8 focuri de armă înainte să fie ucis de forțele de ordine care îl păzeau pe Trump. Conform CNN, atacatorul și unul dintre participanții la miting au decedat, în timp ce alți doi spectatori sunt în stare critică.

Tentativă de asasinat la adresa lui Donald Trump: un jurnalist, acuzat inițial că ar fi atacatorul

La scurt timp după ce s-au auzit focuri de armă la mitingul din Penssylvania, iar Donald Trump a fost transportat la spital de Serviciile Secrete, pe platforma X a devenit virală o postare care anunța prinderea atacatorului:

„Poliția din Butler anunță că individul care l-a atacat pe Trump a fost arestat și identificat drept Mark Violets, membru Antifa (n.r. - grupare extremistă).

Înainte de atac, Mark Violets postase pe YouTube un video în care amenința că «vine dreptatea!»”.

În imaginea atașată apare o persoană cu barbă, căciulă neagră pe cap și ochelari de soare. Doar că nu era vorba de atacator!

Cel din imagine era de fapt Marco Violi, un jurnalist italian de la site-ul romagiallorossa.it. Mark Violets este numele său tradus în engleză.

FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui  Donald Trump : „Eu sunt la Roma!” FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui  Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”

Violi a reacționat pe contul său de Instagram: „Neg categoric că aș fi implicat în așa ceva. M-am trezit în mijlocul nopții (la 2 dimineața în Italia) cu numeroase notificări. Eu sunt în Italia, la Roma! Știrile care circulă despre mine sunt lipsite de temei și sunt organizate de un grup de hateri care îmi ruinează viața din 2018.

Luni voi depune o plângere împotriva conturilor de pe X care au inventat această știre și împotriva tuturor publicațiilor care răspândesc știrile false. Sunt jurnalist din 2006, știu foarte bine că trebuie să verificăm toate sursele înainte de a arunca un presupus monstru pe prima pagină”.

Atacatorul: un puști de 20 de ani

FBI l-a identificat pe autorul tentativei de asasinat. Este vorba de Matthew Crooks, 20 de ani, scrie Reuters.

Crooks, care era din Bethel Park, Pennsylvania, era un republican înregistrat, conform înregistrărilor electorale ale statului.

Dar rapoartele federale de finanțare a campaniei arată, de asemenea, că tânărul a donat 15 dolari unui comitet de acțiune politică progresistă pe 20 ianuarie 2021, ziua în care președintele Joe Biden a depus jurământul.

Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la  CM 2026
Nationala
00:34
Spre MondialeCât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Citește mai mult
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a  plecat de la echipă
Liga 1
07.09
Scandal la Dinamo A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
Citește mai mult
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
UPDATE  Replică după ce  Ianis Hagi  s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Campionate
07.09
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!”
Citește mai mult
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la  Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”
Liga 1
07.09
Vin întăririȘumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid: „N-a călcat atacant ca el în România”
Citește mai mult
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”