Ratează JO O sportivă britanică, suspendată înaintea competiției de la Paris pentru că  și-a lovit calul  în mod repetat

Ratează JOO sportivă britanică, suspendată înaintea competiției de la Paris pentru că și-a lovit calul în mod repetat

  • Charlotte Dujardin (39 de ani), de șase ori medaliată la Jocurile Olimpice în proba de dresaj, a fost suspendată pentru șase luni, cu numai trei zile înaintea debutului ediției din 2024 a Jocurilor Olimpice, din cauza unui material video în care apare biciuind un cal în mod repetat, informează The Sun.

Charlotte Dujardin a declarat că regretă faptele care s-au petrecut în urmă cu patru ani și că se simte „profund rușinată” pentru „eroarea de judecată” dintr-o sesiune de atrenament de „acum patru ani”.

Materialul video apărut o arată pe Dujardin lovind calul cu un bici lung în timpul unei sesiuni de antrenamente private la ferma ei.

Federația Ecvestră Internațională (FEI) a lansat o anchetă asupra incidentului și a suspendat-o pe Dujardin pentru șase luni.

Cel care a făcut public materialul video, a declarat că nu putea „suporta să o vadă câștigând o medalie olimpică la Paris 2024”.

Dujardin a câștigat trei medalii de aur, un argint și două de bronz la cele trei ediții la care a participat până acum.

Charlotte Dujardin a lovit un cal în mod repetat

„Charlote Dujardin se afla în mijlocul arenei și i-a spus elevei care călărea calul că acesta trebuie să ridice mai mult picioarele. Și-a luat biciul lung și l-a lovit foarte dur de mai mult de 24 de ori într-un minut”, a declarat avocatul persoanei care a făcut publică filmarea.

Publicarea video, despre care Dujardin spune că are patru ani, dar despre care avocatul susține că e din 2022, a făcut-o pe Dujardin să nu poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Dujardin a publicat deja o scrisoare în care își cere scuze în care spune că „nu-i stă în caracter” și că a fost o „eroare de judecată”.

„Un material video de acum patru ani a fost publicat și arată că fac o eroare de judecată în timpul unei sesiuni de antrenament.

Am luat decizia de a mă retrage din toate competițiile, inclusiv Jocurile Olimpice, de la Paris, cât timp procedura deschisă de Federația Internațională are loc”, a scris Dujardin, care a precizat că nu va mai face niciun alt comentariu până când procesul nu va fi încheiat.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”