Curajul lui Endrick   Cel mai tânăr marcator  al lui Real Madrid în Champions League și-a surprins colegii: „Dacă rata, îl omoram”
Endrick a devenit cel mai tânăr marcator al Realului în Liga Campionilor. Foto: IMAGO

Curajul lui Endrick Cel mai tânăr marcator al lui Real Madrid în Champions League și-a surprins colegii: „Dacă rata, îl omoram”

  • Endrick (18 ani și 58 de zile) a devenit cel mai tânăr marcator al echipei Real Madrid în Liga Campionilor, după ce a înscris la ultima fază a victoriei cu Stuttgart, scor 3-1
  • Portarul Thibaut Courtois (32 de ani) și antrenorul Carlo Ancelotti (65 de ani) s-au declarat surprinși de personalitatea puternică a brazilianului.

Endrick a intrat pe teren în minutul 80 al partidei de pe „Santiago Bernabeu” și și-a demonstrat rapid calitățile.

Sprijinit de Jude Bellingham  Englezul îl laudă pe Rodrygo,  motorul din umbră  al Realului: „Numai proștii uită de el”
Citește și
Sprijinit de Jude Bellingham Englezul îl laudă pe Rodrygo, motorul din umbră al Realului: „Numai proștii uită de el”
Citește mai mult
Sprijinit de Jude Bellingham  Englezul îl laudă pe Rodrygo, motorul din umbră al Realului: „Numai proștii uită de el”

Endrick, cel mai tânăr marcator al lui Real Madrid în Liga Campionilor

În minutul 90+5, brazilianul a luat mingea din propria jumătate de teren și s-a îndreptat spre poarta lui Nubel. Alături de el au urcat Vinicius și Mbappe, iar o pasă părea soluția ideală.

Doar că brazilianul a surprins pe toată lumea: a șutat de la marginea careului, l-a prins pe picior greșit pe portarul german și a marcat.

Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește și
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid

A fost golul prin care Endrick a doborât un record care data din 1995, când legendarul Raul Gonzalez (18 ani și 113 zile) reușea un hat-trick într-o victorie cu Ferencvaros, scor 6-1.

„I-am pasat lui Vini la prima fază pe care am avut-o. La a doua, Vini și Mbappe își tot schimbau pozițiile, așa că m-am gândit că cea mai bună opțiune este să trag la poartă… și a fost gol”, a explicat Endrick, citat de Marca.

2 goluri
a înscris Endrick pentru Real Madrid. A adunat 53 de minute în 5 partide și a mai punctat în meciul cu Real Valladolid (etapa #2 din La Liga)

Thibaut Courtois, despre golul lui Endrick: „Dacă rata, îl omoram!”

Stuttgart i-a pus mari probleme campioanei en-titre a Europei, iar Realul a tremurat până pe final pentru cele trei puncte.

Decizia luată de Endrick într-un moment tensionat i-a surprins pe fotbaliștii Realului, iar Thibaut Courtois a spus, în glumă, la finalul partidei, că l-ar fi „omorât” dacă rata.

Mi-am zis că dacă ratează, îl omor (râde), dar el a marcat și toată lumea a tăcut. Are încredere în el și un șut superputernic. Și-a arătat personalitatea prin faptul că nu le-a pasat lui Vinicius sau Mbappe”, a spus portarul belgian.

Despre faza luată pe cont propriu de Endrick a vorbit și antrenorul Carlo Ancelotti.

„Endrick are curajul să tragă… a fost ultima minge a meciului, dar cea mai bună soluție era să profităm de trei la unu. Obiectivul este să înscriem, iar el a găsit cea mai bună soluție”, a afirmat tehnicianul italian.

Endrick este nebun, a făcut ceva ce nimeni nu ar face. Mă bucur foarte mult pentru el, să marchezi în Liga Campionilor este ceva special și cred că simte o mare bucurie. Rodrygo
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”